26/11/08

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την απάντηση του Υπ.Παιδείας στο Συνήγορο του Πολίτη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ καταγγέλλει τη σκοταδιστική αναδίπλωση του Υπουργού Παιδείας κ. Στυλιανίδη αναφορικά με τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία. Πανικόβλητη η κυβέρνηση της Ν.Δ. εν όψει της επικείμενης κατάρρευσης της επιδιώκει να φανεί αρεστή στα παραδοσιακά της στηρίγματα όπως το εκκλησιαστικό λόμπυ. Όμως στην προσπάθεια της αυτή αδιαφορεί για την περιφρόνηση που επιδεικνύει προς θεσμικές αρχές όπως ο Συνήγορος του Πολίτη όταν με απύθμενο θράσος τις κατηγορεί δημοσίως για «μεροληψία» και «πολιτικοποίηση» επειδή απλώς οι γνωμοδοτήσεις του συμβαδίζουν με τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης, καθώς και με φιλοσοφικά κεκτημένα του Διαφωτισμού ηλικίας 200 ετών, που οι πρακτικές της ελληνικής Πολιτείας δυσκολεύονται να αποδεχτούν.
Με την τελευταία του εγκύκλιο, που μόνο σύγχυση προκαλεί στην εκπαιδευτική κοινότητα, ο κ. Στυλιανίδης παραβιάζει το δικαίωμα απόκρυψης θρησκευτικών πεποιθήσεων, διότι περιορίζει την εξαίρεση από το μάθημα των Θρησκευτικών στους «ετερόθρησκους και αλλόδοξους». Τον θεωρούμε υπόλογο διότι καλεί ευθέως τα σχολεία της χώρας να παρανομήσουν. Ο ΣΥΝ επιμένει σταθερά στην κατάργηση του ομολογιακού χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών και στην αντικατάσταση του από ένα εντελώς ουδέτερο μάθημα Θρησκειολογίας, στα πλαίσια μιας απολύτως ώριμης προοπτικής για διαχωρισμό της Εκκλησίας από το Κράτος.
ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝ 26/11/2008
Το ίδιο μάλιστα Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ εξέδωσε και το παρακάτω κείμενο:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΝ
Ο Μητροπολίτης Πειραιά βάλλει ξανά κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Η κατάντια της Μητρόπολης Πειραιά δεν έχει όρια. Ύστερα από ένα απίστευτο κήρυγμα μίσους εναντίον των γκέι και των λεσβιών, ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ προχώρησε ένα βήμα παραπέρα: κατέθεσε αγωγή ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ (!) στον αγωνιστή για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων Λύο Καλοβυρνά και στη ΜΚΟ «Σύνθεση - Ενημέρωση Ευαισθητοποίηση για το HIV/AIDS», που αντέδρασαν στις χυδαίες προσβολές.
(Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Σεραφείμ είχε αποκαλέσει σε δηλώσεις του τους ομοφυλόφιλους «ψυχοπαθολογικά άτομα» και είχε εξομοιώσει την αναγνώριση δικαιωμάτων «με το να έρθει η πολιτεία και να περιβάλει με νομικό κύρος κάθε ψυχοσωματική και ψυχοπαθολογική εκτροπή. [?] Θα μπορούσαν να ζητήσουν τη νομιμοποίηση του σαδομαζοχισμού, της ουρολαγνείας, της κοπρολαγνείας, της παιδοφιλίας, της νεκροφιλίας και δεν ξέρω ποιας άλλης ανισορροπίας και ψυχασθένειας»).
Η ευθύνη για το περιστατικό δεν αφορά μόνο τον μισαλλόδοξο Μητροπολίτη Πειραιά. Η ρητορική μίσους, οι προσβολές και η στοχοποίηση των ομοφυλόφιλων, αμφισεξουαλικών και των τρανσεξουαλικών ατόμων γίνονται ανεκτές από το κράτος, τους εισαγγελείς και την Εκκλησία (που κατά τα λοιπά κηρύσσει την αγάπη και την ισότητα). Πολιτικοί, θρησκευτικοί ηγέτες, δημοσιογράφοι και άλλα δημόσια πρόσωπα κατ’ επανάληψη έχουν προσβάλει βάναυσα τους γκέι και τις λεσβίες χωρίς καμία θεσμική ή νομική συνέπεια. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλουν -αν δεν παροτρύνουν- στην τέλεση ακόμη και εγκλημάτων εναντίον ομοφυλόφιλων.
Ο Συνασπισμός καταγγέλλει τις ρατσιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις του Μητροπολίτη Πειραιά, καταδικάζει την προσπάθεια φίμωσης όσων αγωνίζονται για την αναγνώριση ίσων δικαιωμάτων για όλους και όλες και εκφράζει την αλληλεγγύη του στους διωκόμενους.
Καλούμε την κυβέρνηση να παρέμβει ενάντια στα κηρύγματα μίσους και να προχωρήσει στην αναθεώρηση και διεύρυνση του αντιρατσιστικού νόμου (ν. 927/1979), ώστε να προβλέπονται ρητά ποινικά μέτρα για όσους κηρύττουν το μίσος ενάντια στους ομοφυλόφιλους ή τελούν ρατσιστικά εγκλήματα.
26/11/2008
ΤΜΗΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Σχόλιο
Στο τέλος θα τρελαθούμε τελείως δηλαδή. Είναι πια η εποχή που έλεγε ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ότι οι τρελοί θα λέγονται λογικοί και οι λογικοί τρελοί! Το θράσος του ΣΥΡΙΖΑ και των αθέων δεν έχει όρια. Είναι απύθμενος ο βυθός της αμαρτίας τους. Οίστρος ακολασίας τους διακατέχει. Ζοφώδης και ασέληνος έρως της αμαρτίας τους χαρακτηρίζει. Και δυστυχώς πουθενά δεν υπάρχει υποψία μετανοίας. Τώρα μας καλούν να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων! Και να λάβουμε ποινικά μέτρα ενατίον του Μητροπολίτου Πειραιώς! Τι άλλο θα ακούσουμε! Έλεος πια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)