16/12/08

To KKE για το μάθημα των θρησκευτικών

To KKE για το μάθημα των θρησκευτικών

.
Την Παρασκευή 12/12/2008 σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε στη Βουλή Πρόταση Νόμου με θέμα «Ρύθμιση σχέσεων Πολιτείας και Εκκλησίας, θρησκευτικές ενώσεις και κατοχύρωση της θρησκευτικής ελευθερίας» (http://www.kke.gr/arcti.php?myid=863). Την πρόταση αυτή είχε καταθέσει και κατά το παρελθόν, όμως την επανακατέθεσε γιατί στις «σημερινές συνθήκες γίνεται ακόμα περισσότερο αναγκαία» όπως δηλώνει.
Από την Πρόταση μεταφέρουμε εδώ τα σχετικά με το μάθημα των θρησκευτικών:
.
"Mε το άρθρο 6 προβλέπεται η μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών, από ομολογιακό σε θρησκειολογικό. Και τούτο γίνεται, α) μέσω της αλλαγής των σκοπών της εκπαίδευσης στις αντίστοιχες βαθμίδες, β) μέσω της παροχής εξουσιοδότησης για τον επανακαθορισμό της ύλης του αναλυτικού προγράμματος, έτσι ώστε το μάθημα των θρησκευτικών να συμπεριλάβει την εισαγωγή στην ιστορία, την κοινωνιολογία και την δογματική όλων των θρησκειών και γ) μέσω της μετονομασίας του μαθήματος των θρησκευτικών σε «θρησκειολογία». Η προτεινόμενη ρύθμιση είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα, αφού το περιεχόμενο του μαθήματος των θρησκευτικών προσδιορίζεται εν όψει της συνταγματικής κατοχύρωσης της θρησκευτικής ελευθερίας (άρθρο 13 Σ.)".
.
Οι πολέμιοι του ΜτΘ και του χριστιανισμού γενικότερα εργάζονται αδιάκοπα. Καταθέτουν προτάσεις νόμου και ερωτήσεις στη Βουλή, γράφουν άρθρα και συντονίζουν τις ενέργειές τους. Αυτοί πάλι που θα έπρεπε να υπερασπίζονται το μάθημα εμφανίζονται αδικαιολόγητα σιωπηλοί και αδρανείς. Γιατί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)