28/1/09

Ο κ. Μπαμπινιώτης θα διευθύνει το διάλογο για το νέο Λύκειο

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουμε για την τοποθέτηση του κ. Μπαμπινιώτη στη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπάιδευσης (ΣΠΔΕ) που θα ασχοληθεί με τις αλλαγές στο Λύκειο. Η αισιοδοξία μας στηρίζεται στις θετικές και υπέρ του μαθήματος των θρησκευτικών (ΜτΘ) απόψεις που έχει διατυπώσει ο κ. Μπαμπινιώτης κατά το παρελθόν. Ωστόσο οι αποφάσεις του θα αποδείξουν πόσο σταθερός θα παραμείνει στις απόψεις του αυτές.
Η τοποθέτηση εξάλλου του κ. Μπαμπινιώτη στην προεδρία του ΣΠΔΕ οδηγεί στην υποβάθμιση του ρόλου του ΕΣΥΠ και του προέδρου του κ. Βερέμη, γνωστού πολέμιου του ΜτΘ. Επίσης διαψεύστηκαν οι φήμες που ήθελαν να αναλαμβάνει πρόεδρος του ΣΠΔΕ ο κ. Γούσης, πρώην Γραμματέας του Υπ. Παιδείας, ο οποίος υπέγραψε τις γνωστές εγκυκλίους του Υπ. Παιδείας για τις απαλλαγές από το ΜτΘ το καλοκαίρι.
Με δύο λέξεις η θέση μας είναι: Γλιτώσαμε από το Βερέμη και το Γούση, ελπίζουμε να μη διαψεύσει τις προσδοκίες μας ο Μπαμπινιώτης.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του ΥΠΕΠΘ για την τοποθέτηση του κ. Μπαμπινιώτη στη θέση του προέδρου του ΣΠΔΕ.

Υπ. Παιδείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος,

κάλεσε τον Καθηγητή κ. Γιώργο Μπαμπινιώτη, πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ζήτησε να αναλάβει την Προεδρία του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Σ.Π.Δ.Ε.) όπως αυτό προβλέπεται από το ΠΔ 127 του 2003 και λειτουργεί στο πλαίσιο του Ε.ΣΥ.Π.
Το Σ.Π.Δ.Ε. θα έχει την ευθύνη της διεξαγωγής του διαλόγου για την αναμόρφωση του Λυκείου και τη μελέτη ενός νέου συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο Καθηγητής κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης, συμμεριζόμενος την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης αυτού του εθνικού θέματος, απεδέχθη την πρόταση του Υπουργού.

Το θεσμοθετημένο αυτό όργανο, στο οποίο διασφαλίζεται εκ του νόμου η απαραίτητη κοινωνική αντιπροσωπευτικότητα, σε λογικό χρόνο, θα διατυπώσει προτάσεις προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, μετά τον αναγκαίο διάλογο με τους αρμόδιους φορείς (Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ) και άλλους προβλεπόμενους εκπροσώπους από τον χώρο των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονέων και της ευρύτερης Ελληνικής κοινωνίας.
Ο Καθηγητής κ. Γ. Μπαμπινιώτης, μετά τη συνάντηση με τον κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο δήλωσε: «Εκτιμώντας την κρισιμότητα της καταστάσεως η οποία επιβάλλει υπεύθυνη στράτευση όλων των δυνάμεων του τόπου που ενδιαφέρονται για την Παιδεία, αποδέχθηκα την πρόταση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η συζήτηση με τον Υπουργό ήταν χρήσιμη και ειλικρινής, ώστε ο διάλογος που θα αρχίσει να είναι ανοιχτός και αποτελεσματικός, χωρίς προηγούμενες δεσμεύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)