25/1/09

Οι απαλλαγές από τα Θρησκευτικά: μικρή έρευνα στο Google

Η πιο γνωστή ίσως μηχανή αναζήτησης ιστοσελίδων στο ίντερνετ είναι το http://www.google.gr/. H σύγχρονη μορφή του google έχει τη δυνατότητα να εμφανίζει άμεσα και πριν ακόμη ζητηθεί η αναζήτηση (πριν πατήσει κάποιος το enter) ομάδες ιστοσελίδων με θέματα κοντινά στη λέξη που κάποιος πληκτρολογεί.

Αν πληκτρολογήσει κάποιος τη λέξη «απαλλαγη» (χωρίς τόνο) στο google θα δει αμέσως πως μετά την «απαλλαγή φπα», την «απαλλαγή τεβε» και την «απαλλαγή πρώτης κατοικίας» υπάρχει ως προτεινόμενο θέμα η «απαλλαγή από τα θρησκευτικά». Μάλιστα ενώ για τις προηγούμενες τρεις επιλογές εμφανίζονται λιγότερα από 81400 αποτελέσματα στην καθεμία, για την επιλογή «απαλλαγή από τα θρησκευτικά» εμφανίζονται 128.000 αποτελέσματα!

Η μικρή μας έρευνα αποδεικνύει πως για το ζήτημα της απαλλαγής από τα θρησκευτικά υπάρχουν πάρα πολλές δημοσιεύσεις σε ιστοσελίδες, τις οποίες ασφαλώς έχουν διαβάσει πολλοί αναγνώστες, ανάμεσά τους και γονείς και μαθητές. Η ύπαρξη ωστόσο πολλών ιστοσελίδων που αναφέρονται στο θέμα δεν είναι απαραίτητα και θετικό στοιχείο. Αν ανοίξει κανείς τις ιστοσελίδες που προτείνει το google θα δει ότι πολλές από αυτές ανήκουν σε άθεους που προτείνουν στους γονείς να ζητήσουν απαλλαγή από το ΜτΘ για τα παιδιά τους βάσει των νέων εγκυκλίων του ΥΠΕΠΘ. Παρέχουν μάλιστα έτοιμο ακόμη και το έντυπο Αίτησης απαλλαγής!

Ίσως κάποιοι κρίνουν τη μικρή μας έρευνα ανάξια λόγου. Εμείς νομίζουμε πως και με αυτήν αποδεικνύεται ότι το ζήτημα των απαλλαγών από τα θρησκευτικά απασχόλησε και απασχολεί τόσο τους δημοσιογράφους και λοιπούς διαχειριστές ιστοσελίδων και blog, όσο και πολλούς αναγνώστες ιστοσελίδων, μαθητές και γονείς.

Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει η απόσυρση των εγκυκλίων του καλοκαιριού για τις απαλλαγές, γιατί διαφορετικά πολλοί μαθητές θα εκμεταλλευθούν το υπάρχον καθεστώς που δημιούργησαν οι εγκύκλιοι αυτές και θα ζητήσουν απαλλαγές, βρίσκοντας μάλιστα εύκολη και άμεση ενημέρωση για το θέμα ακόμη και στο διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)