17/1/09

Με φιλοπαπικόν «στίγμα» o νέος υπουργός Παιδείας - Μιλούν τα ντοκουμέντα

Δημοσιεύσαμε (στην προηγούμενη ανάρτηση) άρθρο του «Ορθοδόξου Τύπου» (16/1/2009) με τον τίτλο "Με φιλοπαπικόν «στίγμα» o νέος υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων" όπου ανάμεσα στα άλλα αναφέρεται: «Ο νέος υπουργός έχει σαφές φιλοπαπικόν στίγμα. Κατ’ επανάληψιν ως βουλευτής (την ώραν που άλλοι βουλευταί έτρεχον όπισθεν του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου) κατέθετεν ερωτήσεις υπέρ των παπικών, καθ’ υπόδειξιν του Αρχιεπισκόπου των εις τας Αθήνας».
.
Από μία μικρή έρευνα στην προσωπική ιστοσελίδα του νέου Υπουργού κ. Σπηλιωτόπουλου ανακαλύψαμε τα εξής σημαντικά που επαληθεύουν τον παραπάνω ισχυρισμό:
.
1. Στις 5/7/2007 ο κ. Σπηλιωτόπουλος κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού με θέμα: Επισκευή Καθεδρικού ναού Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου (σημ. δική μας: ο ναός ανήκει στος Παπικούς της Αθήνας)
Διαβάστε την Ερώτηση:
«Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου έχει υποστεί σοβαρές ζημίες από το σεισμό της 9ης Σεπτεμβρίου του 1999.

Η Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών είχε λάβει διαβεβαιώσεις από τον προηγούμενο Υπουργό Πολιτισμού ότι ο Ναός θα ενταχθεί στα σεισμόπληκτα κτίρια για τα οποία θα χρησιμοποιούνταν ειδικά κονδύλια του Υπουργείου.

Με δεδομένη την ιστορική αξία του συγκεκριμένου κτιρίου και το γεγονός ότι αποτελεί χώρο λατρείας αλλά και σημείο επίσκεψης τουριστών,

Ερωτάται ο Υπουργός Πολιτισμού:

1. Γιατί δεν έχει ενταχθεί στα επισκευαζόμενα κτίρια-μνημεία ώστε να αποκατασταθεί η ασφάλεια των επισκεπτών των εκκλησιαζομένων αλλά και να διατηρηθεί η ιστορική αξία που το συγκεκριμένο κτίριο έχει για την πόλη των Αθηνών;»

Ουδείς αντιλέγει ότι ο ναός των Παπικών μπορεί να είχε ανάγκη επισκευής αλλά δεν περνάει απαρατήρητο το γεγονός ότι ο τότε βουλευτής και νυν Υπουργός κ. Σπηλιωτόπουλος έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο για το ναό των Παπικών τη στιγμή που πολλοί άλλοι Ορθόδοξοι ναοί είχαν τα ίδια ή και πολύ σοβαρότερα προβλήματα.
.
2. Στις 31 Μαίου 2006 το γραφείο του κ. Σπηλιωτόπουλου εξέδωσε Δελτίο Τύπου σχετικά με το το καθεστώς ανέγερσης ναών και χώρων λατρείας. Παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου:

Ο Βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ Άρης Σπηλιωτόπουλος μετά την υπερψήφιση της τροπολογίας σήμερα στην Βουλή για το καθεστώς ανέγερσης ναών και χώρων λατρείας όλων των θρησκευτικών ομολογιών και δογμάτων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αποδοχή της διακομματικής τροπολογίας για το καθεστώς ανέγερσης ναών και χώρων λατρείας από το Υπουργείο Παιδείας, αποκαθιστά μια χρόνια αντισυνταγματική διάκριση καθώς αποσυνδέει την βούληση για οικοδόμηση λατρευτικών χώρων για όλους από νοοτροπίες και αγκυλώσεις του χθες.

Αποδεικνύεται επίσης, ότι όταν οι βουλευτές, ξεπερνούν τις κομματικές τους αφετηρίες και δρουν συλλογικά, μπορούν να επιφέρουν απτά αποτελέσματα στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν».
.
Είναι σαφές ότι ο νέος Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων διαθέτει διαχριστιανικές και διαθρησκειακές ευαισθησίες.
Υπάρχουν και άλλες πολιτικές ενέργειες του νέου Υπουργού που αποδεικνύουν τον ισχυρισμό του "Ορθοδόξου Τύπου" περί "φιλοπαπικού στίγματος" του κ. Σπηλιωτόπουλου. Αρκούμαστε προς το παρόν στις δύο αυτές αναφορές, αναμένοντας με ενδιαφέρον τη στάση που θα κρατήσει ο κ. Υπουργός σε θέματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας και ασφαλώς στο ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)