15/3/09

Πρωινή προσευχή στα σχολεία (3): Τι κάνουμε όταν ο Διευθυντής δεν φροντίζει να γίνεται προσευχή;

Τα βήματα στις περιπτώσεις αυτές είναι απλά:
1. Λέμε στο Διευθυντή με ωραίο τρόπο ότι είναι υποχρέωση του σχολείου (από το νόμο) να κάνει πρωινή προσευχή.
2. Αν ο Διευθυντής δεν μας ακούσει, φέρνουμε το θέμα στο Σύλλογο διδασκόντων. Προσοχή όμως. Όχι για να εγκρίνει ο Σύλλογος το αν θα γίνει ή όχι προσευχή αλλά για να αναγκάσει το Δ/ντη να εφαρμόσει το νόμο. Δεν είναι απόφαση Συλλόγου η προσευχή. Είναι νόμος που αφορά όλα τα σχολεία.
3. Αν και ο Σύλλογος αδιαφορεί, κάνουμε μία αναφορά προς τον Προϊστάμενο του Γραφείου ή το Δ/ντη Δ/νσης στην οποία ανήκει το σχολείο, αναφέροντας το πρόβλημα. Δεν είναι τόσο φοβερό αυτό. Ούτε ο Δ/ντης θα οδηγηθεί σε θανατική ποινή. Θα αναγκαστεί απλώς να εφαρμόσει το νόμο. Βέβαια εδώ απαιτείται θάρρος γιατί αναγκαστικά θα «χαλάσουμε τις καρδιές μας» με το Διευθυντή του σχολείου.
4. Αν και ο Προϊστάμενος αδιαφορήσει τότε υπάρχει και ο Δ/ντης Περιεφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης.

Αν τέλος όλοι δεν θέλουν να κάνουν τίποτε, υπάρχει η οδός της καταγγελίας. Το blog μας πρόθυμα θα δημοσιεύσει ένα τέτοιο ζήτημα. Το email μας (thriskeftika@gmail.com ) πάντα είναι στη διάθεση όλων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν πιστεύω ότι ΕΑΝ έχουμε το θάρρος και κάνουμε όλα αυτά , δεν θα γίνει τίποτα στο τέλος . Αλλά μετά και την καταγγελία , υπάρχει κάτι ακόμη που μπορούμε να κάνουμε . Να προσευχηθούμε εμείς υπέρ όλων αυτών που " ου γαρ οίδασι τι ποιούσι "

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)