29/3/09

Δηλώσεις του Kοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Ιωάννη Κογκούλη στο Ρ/Σ της Ι.Μ. Λαρίσης

(με πληροφορίες από: http://theologylar.blogspot.com/2009/03/blog-post_28.html )
.
Τη άποψή του περί επιτακτικής ανάγκης διορισμού θεολόγων καθηγητών για την διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στα δημοτικά σχολεία, διετύπωσε και ανέλυσε ο κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, καθηγητής Παιδαγωγικής κ. Ιωαν. Κογκούλης, μιλώντας την Παρασκευή, 27/3/2009 και ώρα 6 μ.μ. στην εκπομπή «Θεολογία και Κοινωνία» της Ιεράς Μητρόπολης Λάρισας (96,3 FM) και στον δημοσιογράφο – θεολόγο κ. Χάρη Ανδρεόπουλο.
Επίσης, ο κ. Κογκούλης μιλώντας στο Ρ/Σ της Ιεράς Μητρόπολης Λάρισας ανέφερε ότι η Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ είναι διατεθειμένη να συμβάλλει στη περαιτέρω ακαδημαϊκή αναβάθμιση των αποφοίτων της και γι΄ αυτό το σκοπό προωθεί τη ίδρυση επιμορφωτικών τμημάτων "Δια Βίου Εκπαίδευσης" για υπηρετούντες στη Β/βάθμια εκπαίδευση θεολόγους καθηγητές, ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να ιδρυθούν αντίστοιχα τμήματα κατάρτισης και επιμόρφωσης για τους εκπαιδευτικούς της Α/βάθμιας εκπαίδευσης (δασκάλους) που διδάσκουν το μάθημα των Θρησκευτικών (στα Δημοτικά).
Τέλος, στην ίδια εκπομπή, επανέλαβε το αίτημά του για αναστολή της ισχύος των εγκυκλίων για τις απαλλαγές από τα Θρησκευτικά που εξέδωσε το Υπ. Παιδείας το καλοκαίρι. Ενημέρωσε μάλιστα τους ακροατές ότι το αίτημα αυτό έχει θέσει στον Διευθυντή του Γραφείου του κ. Υπουργού ήδη στη συνάντηση που είχε μαζί του το Φεβρουάριο. Το ίδιο αίτημα περιέχεται εξάλλου και στην πρόσφατη Επιστολή του Κοσμήτορα προς τον Υπουργό Παιδείας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την ιδέα του κύριου Κογκούλη αλλά ήρθε κάπως αργά, με τρομερή καθυστέρηση θα έλεγα. Χρόνια τώρα οι απόφοιτοι των θεολογικών σχολών διαμαρτύρονται για το συγκεκριμένο ζήτημα (διδασκαλία στο δημοτικό των Θρησκευτικών από θεολόγους)αλλά κανείς από τους ιθύνοντες δεν φάνηκε να δείχνει ενδιαφέρον. Αλήθεια τώρα δείχνουν το ενδιαφέρον τους για τους αποφοίτους και φοιτητές τους? άραγε τί έχει να πει η θεολογική σχολή ΑΠΘ για το πλήθος των θέσεων (κάπου 500 και στα δύο τμήματα) που προσφέρει φέτος στους τελειόφοιτους των λυκείων?? γνωρίζει ότι στον πρόσφατο διαγωνισμό ΑΣΕΠ θεολόγων υπήρχαν 66 μόνο θέσεις θεολόγων για 2 χρόνια???? επιθυμούμε σοβαρές παρεμβάσεις και δράσεις με αποτέλεσμα όχι παρηγορητικά λόγια. Τώρα θυμήθηκαν τους θεολόγους και το σημαντικότατο πρόβλημα ανεργίας που αντιμετωπίζουν???

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)