14/4/09

Θρησκευτικά:Υποχρεωτικά τα θέλει η πλειοψηφία του λαού

πηγή: http://aktines.blogspot.com/2009/04/blog-post_5108.html
.
Στην εκπομπή του Mega "Ανατροπή" Δευτέρα 13/04/09 παρουσιάσθηκαν κάποιες δημοσκοπήσεις περί θρησκείας.

Στο ερώτημα: Πιστεύετε ότι τα θρησκευτικά πρέπει να είναι υποχρεωτικά;

Οι απαντήσεις των ερωτηθέντων ήταν:

ΝΑΙ : 67,4%

OXI: 31,4%

ΔΞ/ΔΑ: 1,2%


Ο παρευρισκόμενος στη συζήτηση κ. Μπίστης αντέδρασε λέγοντας ότι ο «Ελληνικός λαός δεν έχει ωριμάσει».Φαίνεται παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες πολλών μεγάλο τμήμα του Ελληνικού λαού αντιστέκεται στην ισοπέδωση των πάντων.Καίγονται για την κατάργηση του μαθήματος ή για τη μετατροπή του σε θρησκειολογία , διότι γνωρίζουν ότι με τον τρόπο αυτό μεθοδικά και ανώδυνα το μάθημα αυτοκαταργείται.
Ο Γ. Μπαμπινιώτης γράφει: «Ο λαός πιστεύει. Κάποιοι από αυτούς, που φωνασκούν δεν πιστεύουν. Αυτό είναι δικαίωμά τους. Δεν επιτρέπεται, όμως, να συγχέουν την προσωπική τους αντίληψη με δήθεν προοδευτικές ιδέες ελεύθερης σκέψης, ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ.λπ. Και κυρίως δεν επιτρέπεται να μη σέβονται την ιστορία, την πίστη και την παράδοση ενός ολόκληρου λαού».
Στόχος τους είναι η μετατροπή των ανθρώπων σε ένα παγκόσμιο πλαγκτόν, ευκόλως διαχειριζόμενο, με το οποίο θα τρέφονται οι παγκόσμιοι εξουσιαστές.Το μεγαλύτερο εμπόδιο στα σχέδιά τους αυτά είναι η Ορθοδοξία, η οποία είναι ο ισχυρότερος θεσμός και δεσμός συνοχής του Ελληνικού Έθνους.
Ανάκληση τον εγκυκλίων του καλοκαιριού ΤΩΡΑ.
.
Σημείωση
Όπως μας πληροφόρησαν φίλοι του blog η εκπομπή αυτή ήταν ένα αντιχριστιανικό παραλήρημα των Σηφουνάκη και Μπίστη αλλά και του διευθύνοντα την εκπομπή Πρετεντέρη. Ωστόσο το στοιχείο αυτό της δημοσκόπησης για τα Θρησκευτικά είναι αποκαλυπτικό για το τι ζητούν οι Έλληνες.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σκεφτείτε το!Μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα βγαίνει στον αέρα εκπομπή μέσω ενός καναλιού που οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν τι πρεσβεύει για την θρησκεία μας, να ασχοληθεί με την υποχρεωτικότητα των θρησκευτικών.Κατά την γνώμη μου η ψαλίδα της δημοσκόπησης είναι μεγαλύτερη.Μην ξαφνιαστεί κανένας στο εξής όταν θα ακούμε πιο συχνά για την χρησιμότητα των θρησκευτικών.Όλα έτσι τα ξεκινάνε και στο τέλος θα προσπαθήσουν να πετύχουν τους στόχους τους.Ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας και ας πράξουμε αναλόγως.Και περισσότερο αυτοί που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης και που έχουν την δυνατότητα αλλαγής κάποιων πραγμάτων.Προς το καλύτερο εννοείται."Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου" λέει η εκκλησία μας και μας καλεί στη συγκεκριμένη στιγμή της Θείας Λετουργίας να σκεφτόμαστε την πτώση του διαβόλου που προήλθε από την κενοδοξία και την ματαιοδοξία του.Ποτέ δεν είναι αργά.

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ MEGA CHANNEL ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΤΑΙΝΙΑ "ΚΩΔΙΚΑΣ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ"!!!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)