30/4/09

Ημερίδες, ιστοσελίδες και ιστολόγια για το μάθημα των Θρησκευτικών. Αρκεί μόνο η ενημέρωση;

Μετά την επίθεση εναντίον του μαθήματος των Θρησκευτικών (ΜτΘ) το καλοκαίρι από τον κ. Στυλιανίδη εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο κάποιες ιστοσελίδες και ιστολόγια (ανάμεσα σε αυτά και το δικό μας) από θεολόγους σε μια προσπάθεια διαρκούς ενημέρωσης και ανατροπής των κυβερνητικών αποφάσεων για τα Θρησκευτικά.
Στη διάρκεια της χρονιάς που πλησιάζει στο τέλος της διοργανώθηκαν στην Ελλάδα πολλές ημερίδες και συνέδρια για το ΜτΘ με διοργανωτές Συμβούλους Θεολόγων, Παραρτήματα της ΠΕΘ, Μητροπολίτες, πρόσωπα και φορείς.
Φαίνεται όμως πως ούτε η διαδικτυακή φωνή των θεολόγων ούτε τα πορίσματα των ημερίδων κατάφεραν να πείσουν τον Υπουργό Παιδείας να αποσύρει τις εγκυκλίους του καλοκαιριού για τις απαλλαγές από το ΜτΘ και να εγκαταλείψει την προσπάθεια υποβάθμισης του μαθήματος.
Πέρα λοιπόν από τις ημερίδες, τις ιστοσελίδες, τα άρθρα στις εφημερίδες, την μεταξύ των θεολόγων συζήτηση απαιτείται η άσκηση έντονης πίεσης προς την κυβέρνηση τόσο από τους θεολόγους των σχολείων όσο και από τους Συμβούλους Θεολόγων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Εκτός κι αν οι θεολόγοι φοβούμενοι να τα βάλουν με τους πολιτικούς, ως άλλος Πέτρος αποφάσισαν να απαρνηθούν το ΜτΘ και να το παραδώσουν στα χέρια της εβραιοκινούμενης Νέας Τάξης που δείχνει να ελέγχει την πολιτική εξουσία (όπως εκείνοι οι Χριστοκτόνοι έλεγχαν τον Πιλάτο). Αν όμως αυτό συμβαίνει τα δάκρυα των θεολόγων μετά την κατάργηση του ΜτΘ δεν θα τους ωφελήσουν, όπως ωφέλησαν τον Πέτρο.

1 σχόλιο:

Ομάδα Μεταπτυχιακών Φοιτητών Θεολογίας ΑΠΘ είπε...

Η Πρωτοβουλία Θεολόγων ΑΠΘ, το Συντονιστικό αγώνα αδιορίστων Θεολόγων της Λάρισας & ο υπό σύσταση Σύνδεσμος Θεολόγων Μακεδονίας-Θράκης, καλούν όλους τους συνάδέλφους σε συστράτευση, ανεξαρτήτως προσωπικών σκοπιμοτήτων και πολιτικών απόψεων, προκειμένου για την προάσπιση των δικαιωμάτων του κλάδου. Έχει απόλυτο δίκιο το blog του Θρησκευτικά, για το ζήτημα της περαιτέρω κινητοποίησης όλων μας, τόσο στους πολιτικούς, όσο και στους εκκλησιαστικούς, ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς ταγούς της χώρας μας.
Είναι επιτακτική ανάγκη η συσπείρωση γύρω από τις τοπικές ενώσεις Θεολόγων με την παράλληλη ανάληψη της προσωπικής μας ευθύνης απέναντι στο απαράδεκτο φαινόμενο της εσκεμμένης υποτίμησης των Θεολογικών σπουδών και των αποφοίτων Θεολογίας στην χώρα μας.
Πιστεύοντας ότι η ενημέρωση και η συλλογική δράση είναι το σημαντικότερο για την ευρωστία ενός κλάδου, θα ήθελα να παραθέσω εδώ μερικές χρήσιμες συνδέσεις για τους αποφοίτους θεολογίας:
- http://www.petheol.gr/ (Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων - ΠΕΘ)
- http://theologylar.blogspot.com/ (Το δραστήριο blog της Ένωσης Θεολόγων Ν. Λάρισας)
- http://www.zoiforos.gr/index.php (Η διάσημη ιστοσελίδα zoiforos)
- ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΟΛΟΓΩΝ ΘΕΤΙΔΟΣ 13, Τ.Κ. 713 04 ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΤΗΛ. 2810 250543 & 6944712278
Ε-MAIL: pstheologon@yahoo.gr

Η Θεολογία δεν είναι ιδεολογία!
Δράση ΤΩΡΑ!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)