28/4/09

www.meafora.gr: Ένα blog διαλόγου για την παιδεία από το ΥΠΕΠΘ

Δόθηκε «στον αέρα» σήμερα από τον Υπουργό Παιδείας το νέο blog του ΥΠΕΠΘ για το Διάλογο στην εκπαίδευση. Το σχετικό Δελτίο Τύπου αναφέρει:
Αθήνα, 28 Απριλίου 2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον «αέρα» βρίσκεται από σήμερα, με πρωτοβουλία του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου, το νέο μπλογκ http://www.meafora.gr/
καi http://www.meafora.com/ οποίο έρχεται να συμβάλλει στον πολύπλευρο διάλογο που έχει ξεκινήσει για την Παιδεία και δίνει στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και σε όλη την κοινωνία την δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους. Στο πλαίσιο της κοινοποίησης αυτής της πρωτοβουλίας, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων θα αποστείλει σήμερα εγκύκλιο σε όλα τα σχολεία της χώρας προκειμένου τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί να γνωρίσουν το νέο μπλογκ και να το ενισχύσουν με τις απόψεις τους.
Ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, αναφορικά με τη δημιουργία του μπλογκ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με χαρά ανακοινώνω ότι το νέο μπλογκ
www.meafora.gr και www.meafora.com λειτουργεί από σήμερα, πραγματοποιώντας τη δέσμευσή μας να ανοίξουμε το διάλογο στο Διαδίκτυο, το μόνο μέσο άμεσης Δημοκρατίας που μπορεί να έχει απεριόριστο εύρος επικοινωνίας. Στο μπλογκ αυτό μπορούν όλοι να εκφράζουν τις απόψεις τους – το ίδιο θα κάνω και εγώ προσωπικά – ανοίγοντας το διάλογο σε όλη την κοινωνία. Γιατί η Παιδεία μας αφορά όλους.
Ο χώρος της Παιδείας έχει ανάγκη από την καλλιέργεια μιας κουλτούρας, διαλόγου και συνεννόησης. Σήμερα, οι προκαταλήψεις έχουν μπει στο περιθώριο. Και αυτό είναι πολύ θετικό.
Σε ζητήματα παιδείας, κάθε συγκεκριμένη θετική πρωτοβουλία και άποψη, έστω και μικρή, μπορεί να αποτελέσει ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν υπάρχουν μικρά ή αμελητέα κέρδη στη περίπτωση της παιδείας. Σας καλώ, λοιπόν, όλους να ανταποκριθούμε σε αυτόν τον υψηλό στόχο, μέσα από αυτό το blog, γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε καμία άποψη στο περιθώριο. Η Παιδεία με αφορά και μας αφορά όλους μας.»

Εμείς καλούμε όλους τους θεολόγους να συμμετέχουν στο διαδικτυακό διάλογο για την παιδεία αναπτύσσοντας μέσα στο blog αυτό τις θέσεις τους για το μάθημα των Θρησκευτικών, τις απαλλαγές από αυτό, το χαρακτήρα του μαθήματος και τα νέα βιβλία Θρησκευτικών. Υποσχόμαστε δε και εμείς εντός των επομένων ημερών να συμμετάσχουμε ως blog στην ανοιχτή διαδικτυακή πύλη του ΥΠΕΠΘ διατυπώνοντας και εκεί τις θέσεις μας για το μάθημα των Θρησκευτικών. Παρακαλούμε δε τους αναγνώστες μας να μας αποστέλλουν ηλεκτρονικά ό,τι σχετικό με το ΜτΘ βλέπουν να γράφετε στο blog του ΥΠΕΠΘ προκειμένου να παρεμβαίνουμε και εμείς παίρνοντας θέση σε πολλά θέματα που θα τεθούν σύντομα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μας δουλεύουνε εκεί κάτω στο Υπουργείο;Με τυμπανοκρουσίες το υπουργείο ανακοινώνει την λειτουργία blog!!!!Συγχαρητήρια στον φωστήρα που το σκέφτηκε!Σπουδαίο μέτρο και πολυδάπανο!Αν είχαμε και άλλα σαΐνια σαν τον Υπουργό Παιδείας και σε άλλα υπουργεία θα ήμασταν αιώνες μπροστά!Δεν ντρέπονται καθόλου;Σε τι μπορεί να χρησιμεύσει το blog;Θα κάθεται ο Άρης να διαβάζει το βράδυ πριν κοιμηθεί τι γράφουνε στο blog;Ωραία όλα αυτά.Και εγώ ερωτώ.Γιατί δεν ακούει τα αιτήματα των θεσμοθετημένων οργάνων ανά την επικράτεια (Ενώσης Θεολόγων,Θεολογικές σχολές,Εκκλησία κλπ) για το θέμα που μας "καίει" όλους;Από την στιγμή που δεν δίνει σημασία σε αυτούς, περιμένει κανένας να ακούσει τους απλούς πολίτες;Δυστυχώς για εμάς και τα παιδιά μας,δεν υπάρχει βούληση σε αυτή τη χώρα διακομματικά και μη, για να μπει μια τάξη στην Παιδεία γενικότερα και στο ΜτΘ ειδικότερα.

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνούμε.Τα blog προβάλλουν θέσεις-αληθείς ή ψευδείς. Τα blog που προβάλλουν θέσεις αληθείς έχουν ως ρόλο την ιδεολογική ''άμυνα'' έναντι των blog που προβάλλουν θέσεις ψευδείς. Και ο ρόλος τους είναι εξαιρετικά σημαντικός επειδή οι ψευδείς θέσεις γεννούν ψευδείς πεποιθήσεις σε ορισμένους. Αληθείς και ψευδείς θέσεις δεν θα έπρεπε να είναι κάτι αφηρημένο για το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και τους Ορθοδόξους Χριστιανούς πολίτες Της Ελλάδας. Αλήθεια είναι το Φως Του Θεανθρώπου.Ψεύδος είναι η άρνησή του. Στο όνομα της Αλήθειας μπορεί η λειτουργία ενός blog να μη διορθώνει όλα τα κακώς κείμενα, αλλά σαφώς έχει λόγο ύπαρξης στο διαδίκτυο.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)