30/6/09

Στη Σύνοδο να τεθεί το ζήτημα του Οικουμενισμού

Με θλίψη και περισυλλογή παρακολούθησαν οι αγωνιούντες Ορθόδοξοι πιστοί τις συμπροσευχές Ορθοδόξων και Παπικών κατά την εορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Πατριάρχης και Πάπας αντάλλαξαν αντιπροσωπείες ώστε να δηλώσουν την αγάπη τους προς την «αδελφή Εκκλησία».
Με τις συμπροσευχές σε Βατικανό και Αντιόχεια οι Ιεροί Κανόνες για μια ακόμη φορά καταπατήθηκαν και ο Οικουμενισμός θριάμβευσε. Κάθε φορά που επαναλαμβάνονται αυτοί οι «συνεορτασμοί» Ορθοδόξων και Παπικών εντείνεται ανάμεσα στους πιστούς η αγωνία για το πόσο κοντά βρισκόμαστε στο Κοινό Ποτήριο που σχεδιάζουν οι Οικουμενιστές και οι Παπικοί. Νιώθουν όλοι ότι οι δύο πλευρές παραβλέποντας το χάσμα που δημιουργούν οι αιρετικές κακοδοξίες του Πάπα, ψάχνουν απλώς την κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσουν στην ένωση. Η στιγμή αυτή θα έρθει αναμφίβολα εάν μειωθεί η αντίδραση Ορθοδόξων κληρικών και λαϊκών απέναντι στις φιλοπαπικές ενέργειες των οικουμενιστών. Για τούτο είναι αναγκαία πάντοτε η αντίδραση όλων μας απέναντι στα οικουμενιστικά ανοίγματα. Αντίδραση με λόγους, κείμενα, άρθρα, αλλά πάνω απ’όλα με το πανίσχυρο όπλο της προσευχής.
Από τους Ορθόδοξους αγωνιστές κληρικούς ο πιστός λαός αναμένει να θέσουν το ζήτημα της παναίρεσης του Οικουμενισμού στις ιερατικές Συνάξεις των κατά τόπους Μητροπόλεων. Και από τους επισκόπους περιμένει να τεθεί επιτέλους επίσημα το ζήτημα στη Σύνοδο και να ληφθούν αποφάσεις.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνούμε και προσυπογράφουμε και με τα δύο μας χέρια!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)