31/8/09

Οικουμενιστικός Οκτώβριος

Πλήρης οικουμενιστικής δράσεως ο προσεχής Οκτώβριος. Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο θα συνέλθει στην Κρήτη η Ολομέλεια της Επιτροπής «Πίστεως και Τάξεως» του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών με την παρουσία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Και στο δεύτερο δεκαπενθήμερο θα συνεδριάσει στην Κύπρο η Μικτή Επιτροπή Θεολογικού Διαλόγου Ορθοδόξων και Παπικών, πιθανόν με την παρουσία του Πάπα Βενέδικτου.
Τόσο η συζήτηση για την δυνατότητα ενότητας των «εκκλησιών» στην Κρήτη («Κεκλημένοι εις μίαν Εκκλησίαν» είναι το θέμα της συναντήσεως) όσο και η προετοιμαζόμενη αναγνώριση του παπικού πρωτείου στην Κύπρο....... μας κάνουν ιδιαίτερα ανήσυχους. Δυστυχώς οι οικουμενιστές συνεχίζουν ακάθεκτοι τον βηματισμό τους συζητώντας εντός τους ΠΣΕ με «εκκλησίες» που έχουν παντελώς αποξενωθεί από τη χριστιανική διδασκαλία (γάμοι ομοφυλοφίλων, χειροτονίες γυναικών και ομοφυλοφίλων είναι λίγα μόνο από τα πλείστα ολισθήματα των προτεσταντών) και είναι έτοιμοι να δεχθούν τις παπικές ερμηνείες περί του πρωτείου.
Οι οικουμενιστές βαδίζουν όλο και ταχύτερα τον ολισθηρό δρόμο που οδηγεί μακριά από την ορθόδοξη Πίστη και ζωή. Ο πιστός λαός παρακολουθεί με αγωνία. Δεν είναι πλέον λίγοι αυτοί που θέτουν καθημερινά το ζήτημα μιας αυστηρότερης στάσης απέναντι στους οικουμενιστές που θα μπορούσε ίσως να τους οδηγήσει σε αλλαγή πλεύσης ή τουλάχιστον θα προφύλασσε το πλήρωμα της Εκκλησίας από την παναίρεση του οικουμενισμού. Ένα είναι βέβαιο: Κάθε βήμα των οικουμενιστών προς τον Πάπα ή τους αιρετικούς προτεστάντες εξαντλεί τα όρια της υπομονής του πιστού λαού που αρνείται να δεχθεί τις πράξεις και πρακτικές των οικουμενιστών.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ! ΕΠΡΕΠΕ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΕΙΧΕ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΣΤΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΕΙ ΤΑ "ΑΝΑΞΙΟΣ"

Ανώνυμος είπε...

Να καθαιρεθούν όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτές τις οικουμενιστικές εκδηλώσεις και θα λαλήσουν οικουμενιστικά και όχι τον λόγο της Αληθείας της Εκκλησίας μας!

Ένας πιστός

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)