25/8/09

Αναβλήθηκε η συνάντηση Υπουργού Παιδείας με τον Αρχιεπίσκοπο

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του esos o υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Άρης Σπηλιωτόπουλος θα συναντηθεί σήμερα, Τρίτη 25 Αυγούστου και ώρα 14:30, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, στο γραφείο του στο Υπουργείο.
Να σημειώθεί ότι από σήμερα και μέχρι την Πέμπτη συνεδριάζει και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (βλ. και το σχετικό Δελτίο Τύπου, αριστερά στη στήλη Εκκλησιαστικές Ειδήσεις)
Δεν γνωρίζουμε τι θα συζητηθεί στη συνάντηση Αρχιεπισκόπου και Υπουργού.
ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του esos:
Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα, Τρίτη 25 Αυγούστου συνάντηση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Άρη Σπηλιωτόπουλου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Παιδείας η συνάντηση αναβάλλεται λόγω παράτασης της συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
Πάντως η αναβολή της συνάντησης έχει προκαλέσει ερωτηματικά , καθώς δεν είναι σοβαρός λόγος η συνεδρίαση της ΔΙΣ για να να μην πραγματοποιηθεί μια τόσο σημαντική συνάντηση , στη διάρκεια της οποία θα συζητούνταν η αναβάθμιση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης και η διάσπαση της Μητρόπολης Αττικής



7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντί να χτυπήσει το χέρι με δύναμη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, και να απαιτήσει την άμεση απόσυρση της προαιρετικότητας του μαθήματος των Θρησκευτικών, την αποτροπή της εισαγωγής της σεξολογίας στην Εκπαίδευση, την απόσυρση των οικουμενιστικών βιβλίων των Θρησκευτικών, την "απόσυρση" των απαράδεκτων σχολικών συμβούλων των Θρησκευτικών (ας μην αναφέρουμε ονόματα προς το παρόν), κάθεται και σχεδιάζει συζητήσεις για επουδιώδη ζητήματα.

Λίγο ντροπή!

Ανώνυμος είπε...

http://aktines.blogspot.com

ΠΕΡΙ ΑΜΚΑ

Εάν ο ΑΜΚΑ είχε τον αριθμό του Αντιχρίστου, δεν έπρεπε να τον δεχθή κανείς Ορθόδοξος Χριστιανός.

Ο ΑΜΚΑ όμως είναι ένας αριθμός πού τυπώνεται στην κάρτα ασφαλίσεως με τον γραμμωτό κωδικό CODE 39, ο οποίος δεν σχετίζεται με τον αριθμό 666 και πολύ περισσότερο δεν είναι ο δυσώνυμος αυτός αριθμός.

Τουλάχιστον στο σημείο αυτό η Πολιτεία σεβάσθηκε την ευαισθησία του ορθοδόξου λαού μας και δεν περιέλαβε στον ΑΜΚΑ τις προδιαγραφές του ΕΚΑΜ. Εάν συσχετίζουμε τον ΑΜΚΑ με τον αριθμό 666 και δημιουργούμε πανικό, επειδή δήθεν κάθε μορφή γραμμωτού κωδικού εμπεριέχει τον αριθμό του Αντιχρίστου, υπερβάλλουμε και δεν οικοδομούμε κανένα.

Από ποιμαντική πάντως άποψι θα ήταν άκαιρο να ζητήσουμε από τον καθέκαστα συνάνθρωπο μας, ο οποίος έχει λόγους να κινηθή μέσα στην σύγχρονη κοινωνία (θέματα υγείας, παιδείας, μετακινήσεως, δοσοληψιών κ.λπ.) χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, να μη τον παράλαβη και να μπη σε δοκιμασίες.

Η παραλαβή του ΑΜΚΑ εν τούτοις δεν καταργεί την καλή ανησυχία μας, την οποία είχαμε τόσα χρόνια και αγωνισθήκαμε κατά του ΕΚΑΜ. Η καλή ανησυχία και τότε και τώρα έχει ουσιαστικό νόημα. Βεβαιώνει ότι τοποθετούμεθα σωστά έναντι της ελεύσεως του Αντιχρίστου… Η παρουσία όμως του ΑΜΚΑ στην ζωή μας μας υπενθυμίζει το καθήκον μας και μπορεί να είναι το καλύτερο μήνυμα του Θεού σε όλους μας, να εντείνουμε την καθημερινή μας μετάνοια, να προσέχουμε τους εαυτούς μας «μήποτε βαρυνθώσιν ημών αι καρδίαι έν κραιπάλη και μέθη, και μερίμναις βιωτικαίς, και επιστή εφ’ ημάς αιφνίδιος η ημεέρα εκείνη, ως παγίς γαρ επελεύσεται επί πάντας τους καθήμενους επί πρόσωπον πάσης της γης» (πρβλ. Λουκ. κα’ 34-35). Αυτή η στάσις μας είναι χρέος αγάπης απέναντι στους εν Αγίω Όρει και εν τω κόσμω αδελφούς μας, οι οποίοι μας ερωτούν για τον ΑΜΚΑ.

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους
Αρχιμ. Γεώργιος και οι συν εμοί εν Χριστώ αδελφοί

Έν Αγίω Όρει τη 3η Αυγούστου 2009

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 4:05 μμ, δεν είναι το θέμα μας ο ΑΜΚΑ. Κάθε σχόλιο πρέπει να συναρτάται έστω και στοιχειωδώς με το θέμα του άρθρου.

Ούτε πάλι είναι αλάθητη αυθεντία ο π.Γρηγόριος.

Ανώνυμος είπε...

-O Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος (το θέμα του άρθρου) θα μπορούσε αν το έκρινε σκόπιμο να τοποθετηθεί και για τον ΑΜΚΑ και φυσικά για τα ζητήματα που καίρια επισημαίνει ο Αν. 3:31 μμ.
-Δεν είναι αλάθητη αυθεντία ο π.Γρηγόριος, συμφωνώ (δεν είμαστε Παπικοί να πιστεύουμε στο αλάθητο), αλλά ούτε εσείς ούτε κι εγώ είμαστε αλάθητη αυθεντία.
-Η επιλογή των σχολίων κρίνεται από τους διαχειριστές. Αν κάποιο σχόλιο μου δεν αναρτηθεί στο ιστολόγιο, δε θα παρεξηγηθώ, γιατί ειλικρινά πιστεύω ότι κάτι θα ξέρουν περισσότερο για να μην το δημοσιεύσουν. Το αντίστροφο, δηλ. η ευθύνη των γραφομένων μου βαρύνει αποκλειστικώς εμένα και όπως είπαμε δε διεκδικώ αλάθητο, αυθεντίες κλπ.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 5:54 μμ, στο μήνυμα σου δεν έγραφες κάτι για τον αρχιεπίσκοπο για να υπάρχει η σύνδεση άρα ήταν εύλογη η απορία.
-Ο π.Γεώργιος και όχι Γρηγόριος όπως κατα λαθος έγραψα, δεν είναι αλάθητος και ευτυχώς που συμφωνείς.
-Φυσικά και η επιλογή των σχολίων κρίνεται από τους διαχειριστές αλλά αυτό δεν εμποδίζει και εμάς ελεύθερα να εκφράζουμε την γνώμη μας. Άλλωστε αν παρακολουθείς το ιστολόγιο θα έβλεπες ότι στο παρελθόν πολλές φορές οι διαχειριστές παρακάλεσαν να γράφουμε σε κάθε άρθρο μόνο σχετικά με το θέμα. Την γνώμη τους οπότε εκφράζουμε και την παρακλησή τους. Αν ανέχονται κάποια πράγματα αυτό δεν πρέπει να μας οδηγεί να εκμεταλλευόμαστε την ανοχή τους.

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητέ ανώνυμε 7:40

-Ναι.Ήταν ήταν εύλογη η απορία και έχετε δίκιο.
-Ο π.Γεώργιος δεν είναι αλάθητη αυθεντία. Ούτε κι εσείς (ένας πιστός) είστε αλάθητη αυθεντία αν φρονείτε το αντίθετο από τον π.Γεώργιο.
-''Οι διαχειριστές παρακάλεσαν να γράφουμε σε κάθε άρθρο μόνο σχετικά με το θέμα'' (ορθώς), εξ΄ου και η εξήγηση μου.
-''Αν ανέχονται κάποια πράγματα αυτό δεν πρέπει να μας οδηγεί να εκμεταλλευόμαστε την ανοχή τους''(ορθώς), ουδεμία πρόθεση περί εκμετάλλευσης της ανοχής από μέρους μου.

Είθε να αξιωθούμε όλοι μας, αγαπητέ ανώνυμε, την υπεράγαθη Φιλανθρωπία του Θεού και να γίνουμε μιμητές εκείνων που έχουν ευαρεστήσει από αιώνων τον Χριστό. Χαίρετε.

Ανώνυμος είπε...

Και πάλι συμφωνούμε αγαπητέ ανώνυμε 9:05.

Το κείμενο (προφανώς εννοείτε του Αγ.Ισαάκ) μη διαστρεφόμενο είναι ΑΞΙΟΛΟΓΟΤΑΤΟ γιατί μας ελέγχει για τα προσωπικά πάθη και πλάνες μας.Δεν το έγραψε τυχαία ο Άγιος Ισαάκ ο Σύρος, ούτε άσκοπα.

Διαστρεφόμενο το κείμενο μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον όποιου δεν μας αρέσει διότι μας ελέγχει πάθη και πλάνες μας.Δίκιο έχετε.

Τέλος πάντων περί των αναρτήσεων μου ''ικανόν εστίν ''.

Να 'στε καλά και να σας χαρίζει ο Θεός δύναμη και κουράγιο στον καλό αγώνα σας.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)