28/11/09

Ορκωμοσία αποφοίτων Ανωτ. Εκκλ. Ακαδημίας Αθηνών

πηγή: romfea
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Με την καθιερωμένη τάξη, χθες Παρασκευή 27 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 το πρωί, τελέστηκε η ορκωμοσία των αποφοίτων της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, στο Φιλιππείδιο ίδρυμα που στεγάζεται, στην Νέα Κηφισιά.
Η ορκωμοσία τελέστηκε, παρουσία του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου, προέδρου της Εκκλησιαστικής Εστίας, του Πρωτοσυγκέλου του Τοποτηρητή της Μητροπόλεως Αττικής, Αρχιμανδρίτου κ. Ιεροθέου Καλογερόπουλου, του Προέδρου της Σχολής Αρχιμανδρίτη κ. Νικολάου Ιωαννίδη, των καθηγητών και φοιτητών........
Να σημειωθεί, ότι οι απόφοιτοι της χρονιάς 2008-2009 και όσοι από τις παλαιότερες χρονιές έκαναν εξομοίωση του πτυχίου τους, έδωσαν τον νενομισμένο όρκο τω πτυχιούχων.
Προηγούμενος είχε γίνει ειδική δέηση από τον Μητροπολίτη Σύρου κ Δωρόθεο, ο οποίος ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στους αποφοιτήσαντες, επίσης αναγνώστηκε μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου από τον πρόεδρο της Σχολής.
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες της «Romfea.gr» ακούγεται ότι επικρατεί ανησυχία ανάμεσα σε σπουδαστές και αποφοίτους, από την φερόμενη ως πρόταση της Πολιτείας προς την Εκκλησία, να μην χειροτονούνται νέοι Ιερείς λόγω των οικονομικών προβλημάτων της χώρας.

3 σχόλια:

thriskeftika είπε...

Aν ευσταθεί η πληροφορία της romfea ότι υπήρξε "πρόταση της Πολιτείας προς την Εκκλησία, να μην χειροτονούνται νέοι Ιερείς λόγω των οικονομικών προβλημάτων της χώρας" (και δεν έχουμε κανένα λόγο να την αμφισβητήσουμε) τότε όντως βρισκόμαστε προ μια μεγάλης εκστρατείας αποχριστιανισμού της Ελλάδος με βέλη εναντίον ακόμη και του ίδιου του κλήρου της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Αν υπήρξε τέτοια πρόταση, πότε έγινε και από ποιον; Γιατί ο Αρχιεπίσκοπος δεν γνωστοποίησε στον πιστό λαό τις προθέσεις της κυβέρνησης; Ποια ήταν η απάντηση του Αρχιεπισκόπου στην πρόταση αυτή; Αν δεν υπάρξει απάντηση της Αρχιεπισκοπής στο δημοσίευμα της romfea.gr τότε ο Αρχιεπίσκοπος μένει εκτεθειμένος.

ΜΑΡΙΟΣ είπε...

Συμφωνώ με τις απόψεις του thriskeftika. Ας δούμε όμως το θέμα και από μια άλλη σκοπιά. Δεν νομίζω ότι η Πολιτεία έχει το δικαίωμα να προτείνει ή να επιβάλλει να μην χειροτονούνται ιερείς. Έχει όμως το δικαίωμα να μην μισθοδοτεί νέους ιερείς, ή αλλιώς να μην κάνει άλλες "προσλήψεις" ιερέων. Οπότε ο κάθε νέος που θέλει να χειροτονηθεί θα βρίσκει ένα επάγγελμα για να ζει και μετά θα χειροτονείται. Μήπως έτσι θα δούμε ποιοι γίνονται ιερείς γιατί το θέλουν και το πιστεύουν πραγματικά και ποιοι γίνονται μόνο για επαγγελματική αποκατάσταση;

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά είμαι απόφοιτος, και σας λέω ότι σωστά λέει η Romfea, απλά αυτό ακούστηκε από μερικούς φοιτητές να το λένε και ίσως έτσι λέει σύμφωνα με πληροφορίες. Εντάξει ακούγονται πολλά!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)