11/12/09

Υποστηρικτής της διδασκαλίας της εξελικτικής θεωρίας και πολέμιος του κατηχητικού χαρακτήρα των Θρησκευτικών ο καθηγητής Χρυσόστομος Σταμούλης

Τις απόψεις του για την εξελικτική θεωρία του Δαρβίνου αλλά και για το μάθημα των Θρησκευτικών διατύπωσε ο καθηγητής Χρυσόστομος Σταμούλης σε Ημερίδα για το «έτος Δαρβίνου» που έγινε στην Πιερία (9/12/2009).
Όπως μας πληροφορεί η τοπική εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ «Εντύπωση προκάλεσε στους ακροατές η εισήγηση αλλά και οι απαντήσεις που έδωσε ο Χρυσόστομος Σταμούλης,αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος θεολογίας του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο κ. καθηγητής είπε ότι η Εκκλησία έχει την αποστολή της όπως και η επιστήμη έχει τη δική της αποστολή. Ούτε η Εκκλησία μπορεί να θέλει να ερμηνεύει τα πάντα και να μπαίνει στα χωράφια της επιστήμης, ούτε όμως είναι δυνατόν και η επιστήμη να θέλει να σώσει τον κόσμο, διότι αυτό είναι έργο της Εκκλησίας......
«Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί η εξελικτική θεωρία να μη μπορεί να διδαχτεί στα σχολεία», υποστήριξε. Διευκρίνισε όμως ότι «αν η θεωρία αυτή της εξέλιξης θέλει να γίνει μια νέα θρησκεία, τότε υπάρχει πρόβλημα».


Άλλο θρησκευτικά και άλλο κατήχηση
Επίσης, με αφορμή τη συζήτηση για το μάθημα της εξέλιξης στα σχολεία, βρήκε την ευκαιρία να εκφράσει και την άποψή του ότι «το μάθημα των θρησκευτικών δεν μπορεί να γίνει μάθημα κατήχησης». Τόνισε δε ότι άλλος είναι ο σκοπός της Εκκλησίας, άλλος ο σκοπός του σχολείου. Η Εκκλησία σώζει. Το Σχολειό μαθαίνει γράμματα. Άλλο σωτηρία και άλλο γνώση.
Όσο για τη δήθεν διαμάχη μεταξύ θεολογίας και βιολογίας ή τη δήθεν διαμάχη μεταξύ Εκκλησίας και επιστήμης, υπογράμμισε ότι όταν η θεολογία ή η βιολογία μετατρέπονται σε συστήματα κλειστά, τότε εκτρέπονται. «Οτιδήποτε μετατρέπεται σε σύστημα, στο τέλος αμαρτάνει», υπογράμμισε.
Τέλος, ύστερα από σχετικές ερωτήσεις που δέχθηκε σχετικά με τις επιθέσεις της Εκκλησίας εναντίον της επιστήμης, ξεκαθάρισε ότι όταν κανείς μιλά για Εκκλησία θα πρέπει να διευκρινίζει εάν πρόκειται για την Ορθόδοξη Εκκλησία ή για τον Ρωμαιοκαθολικισμό.
Ανέφερε δε ως παράδειγμα το μύθο που κυκλοφορεί ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία αφόρισε το Νίκο Καζαντζάκη. Και είπε ότι ο Καζαντζάκης αφορίστηκε από τον παπισμό και όχι από την Ορθοδοξία.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείται ότι προκάλεσε ο κύριος Σταμούλης. Φυσικά και άλλο θρησκεία και άλλο επιστήμη, το θέαμα π.χ. ενός κληρικού που επιστημολογεί είναιαστείο. Επίσης πράγματι άλλο θρησκευτικά και άλλο κατήχηση. Επαναλαμβώνω, να αναλάβουν τις ευθύνες τους τα κατηχητικα της εκκλησίας, να σηκώσουν τα μανίκια και να δουλέψουν οι ιερείς των ενοριών, να γνωρίσουν τους ενορίτες και τα παιδιά τους

Ανώνυμος είπε...

Με πόνο καρδιάς σας το λέω, αν ασχοληθείτε με την εξελικτική θεωρία, θα δείτε πως δεν πάει κόντρα σε τίποτα με τη Βίβλο. Αν θέλετε, διαβάστε το βιβλίο του κορυφαίου Γενετιστή Francis Collins - προτεστάντη μεν- "Η γλώσσα του Θεού", όπου εκθέτει μια άποψη περί της εξελικτικής θεωρίας, η οποία βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με τον Χριστιανισμό. Πιστεύω πως η Ορθοδοξία οφείλει να προσεγγίσει de novo αυτό το θέμα και να μελετήσει την εξελικτική θεωρία εις βάθος. Ο σημερινός αφορισμός της πιστεύω πως προκύπτει από επιφανειακή ανάγνωσή της, καθώς η εξελικτική θεωρία αυτή καθ' αυτή δεν αρνείται πουθενά την ύπαρξη του Θεού.

Ανώνυμος είπε...

Και όμως! Η "εξελικτική θεωρία" του Δαρβίνου είναι ένα παραμύθι το οποίο και ο ίδιος ο Δαρβίνος απέρριψε προς το τέλος της ζωής του!
« ΄Ημουν νέος τότε, με ασχημάτιστες ιδέες. Σκόρπισα ερωτηματικά, υπαινιγμούς, διατύπωνα συνεχώς θεωρίες για το κάθε τι , και προς κατάπληξί μου οι ιδέες αυτές διαδόθηκαν αστραπιαία ….Ο κόσμος έκανε τις ιδέες αυτές θρησκεία ...»
( από άρθρο του Adlai Esteb , “ Return of the infidels “
( Η επιστροφή των απίστων ! Εκμυστηρεύσεις του Δαρβίνου, λίγο πρίν πεθάνει …) .
http://www.kivotoshelp.gr/Pages/praktikh.html#Darvinos
Εξυπηρετεί όμως το Νέο Διαφωτισμό που εστιάζει στον ωμό πραγματισμό και στον υλικό κόσμο αλλά και εξυπηρετεί και τη θεοσοφία που διδάσκει το πανθεισμό και τη δήθεν πνευματική εξέλιξη. Συμπορεύεται με τον Οικουμενισμό μια που σύμφωνα με τη βλάσφημη θεολογία του Επισκόπου Περγάμου κ Ζηζιούλα, με τη Θεία Ευχαριστία ενωνόμαστε όχι πνευματικά, προσωπικά με τον Θεό αλλά με τον υλικό κόσμο και γίνεται όλος ο κόσμος "Σώμα Χριστού"(δηλαδή τα δέντρα, οι πέτρες, τα ζώα κλπ) και ως εκ τούτου ενωνόμαστε και με τους αιρετικούς. Βλάσφημη θεολογία ενώσεως με βάση όχι την Πίστη αλλά Μυστήριο. Όμως το Άγιο Πνεύμα δεν ενεργεί χωριστά από το πρόσωπο του Χριστού, ο οποίος είναι η Αλήθεια και ως εκ τούτου το Άγιο Πνεύμα υπάρχει μόνο εκεί που υπάρχει η Ορθοδοξία που είναι Ορθή Πίστη και Ορθός βίος.
Είναι βλασφημία να λέμε ότι ο πίθηκος είναι πρόγονος του Χριστού!
O Γέροντας Παΐσιος μιλά για την Θεωρία Εξέλιξης του Δαρβίνου
(Από το βιβλίο "Μαρτυρίες Προσκυνητών. Γέροντας Παϊσιος ο Αγιορείτης. 1924-1994", Εκδόσεις "ΑΓΙΟΤΟΚΟΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ", Επιμέλεια: Νικόλαος Δ. Ζουρνατζόγλου, Επισμηναγός Ε.Α., Κεφ. Γ': Μαρτυρίες Αγιορείτου Μοναχού Η., σελ. 113-118)
Στη πραγματικότητα δεν υπάρχουν φυσικοί νόμοι αλλά μόνο ο ηθικός νόμος του Θεού. (ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ, Επισκόπου Αχρίδος,
Δρ Θεολογίας, Δρ Φιλοσοφίας, ΠΕΡΙ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ εκδόσεις Χρόες)
Η θεωρία της εξελίξεως.
Απομαγνητοφωνημένη Ομιλία – Καταπέλτης του μακαριστού Γέροντος Αθανασίου Μυτιληναίου, σχετική με τη θεωρία της εξελίξεως
http://www.impantokratoros.gr/exelixi.el.aspx
Δαρβίνος και εξέλιξη?
http://whatisnewage-newage.blogspot.com/2007/06/blog-post_05.html

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμοι δεν "την παλεύετε" καθόλου...Μάλλον εσείς δεν ξέρετε καλά τις απόψεις της Εκκλησίας περί δημιουργίας ή τις γνώμες που έχουν εκφράσει σύγχρονοι άγιοι (π.χ. Γέρων Παϊσιος) για τη θεωρία της εξελίξεως.

επώνυμος

Ανώνυμος είπε...

Ψιτ!

http://en.wikipedia.org/wiki/Theistic_evolution

Eastern Orthodox Church
"The Eastern Orthodox Church is divided in two large categories, which might be labeled as compatibilism and incompatibilism.
On the one hand, compatibilists hold that science and theology are compatible and view them as complementary revelations of God. As God is the source of both his specific revelation of himself in the Christian faith and the source of the general revelation of himself in nature, the findings of science and theology cannot really contradict; the contradictions must be merely apparent and a resolution possible which is faithful to the truth of God's revelation. Nicozisin (Father George) is a compatibilist.[20]
On the other hand, incompatibilists hold that science can be incompatible with faith. They usually argue either that science is philosophically based on a kind of naturalism or that God's specific revelation is infallible and therefore trumps the findings of human reason in the case of any conflict between them. This is often based on a suspicion of human reason to arrive at reliable conclusions in the first place. Bufeev, S. V, is an incompatibilist."

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι άλλο, επώνυμε. Με το να κρίνεις την εξέλιξη με τα επιστημονικά δεδομένα του 80 και όχι του 2009, πολύ απλά αποδεικνύεις πως δεν την γνωρίζεις, καθώς η θεωρία αυτή έχει εξελιχθεί με βάση τα νεότερα ευρήματα.

Ο πατέρας Παΐσιος δε γνώριζε τα επιστημονικά δεδομένα της εξέλιξης όπως και δε θα μπορούσε να σου απαντήσει αν τον ρωτούσες από ποιες πρωτεΐνες δημιουργείται η κυτταρική μεμβράνη των νευρικών κυττάρων. Λογικό είναι χωρίς κατανόηση να υπάρχει παρανόηση.

Για αυτό όπως είπα και πιο πάνω, αξίζει να εξετάσουμε τα ΣΗΜΕΡΙΝΑ δεδομένα, χωρίς παρωπίδες. Αλήθεια, ένα τεράστιο μέρος της Παλαιάς Διαθήκης ερμηνεύεται μεταφορικά και όχι κυριολεκτικά. Γιατί πρέπει εκείνα τα συγκεκριμένα χωρία της Γένεσης να υφίστανται κυριολεκτική ερμηνεία;

Και ένα τελευταίο. Αναρωτιέμαι αν η Γένεση ανέφερε ραδιενεργό διάσπαση κατά τη δημιουργία του κόσμου, θα καταλάβαινε κανείς τι εννοεί; Ποιος θα μπορούσε να καταλάβει την εξέλιξη το 500 π.Χ. όταν δεν υπήρχαν τα απαραίτητα δεδομένα;

Γιώργος Π είπε...

Δεν είμαι θεολόγος, δεν είμαι βιολόγος. Είμαι ένας πιστός Ορθόδοξος Χριστιανός. Σε σχέση με τη θεωρία της εξέλιξης έκανα πάντα δύο σκέψεις. Η πρώτη σφορά τους βιολόγους: Στο ερώτημα πως το φίδι έγινε θυλαστικό η απάντηση είναι με το πέραμα του χρόνου (μιλάμε για εκατομύρια χρόνια) με πολλα μικρά βήματα, πολλές μικρές μεταλλάξεις που κάθε φόρα δημιουργούσαν καλύτερα προσαρμοσμένα άτομα. Ας παρούμε το γεγονός ότι τα θυλαστικά θυλάζουν τα μικρά τους, τα θυλικά άτομα δηλαδή έχουν στήθος που παράγει γάλα μετα τον τοκετό. Όμως αυτό δεν ελέγχεται από μια μετάλλαξη έγινε όπως λένε σε πολλά εκατομύρια χρόνια και μέχρι να γίνει και η ελευταία μετάλλαξη το στήθος ήταν αχρήστο ΓΙΑΤΙ λοιπόν ένα φίδι με στήθος είναι καλύτερα προσαρμοσμένο;;;
Η δεύτερη αφορά τους θεολόγους: Ας υποθέσουμε ότι η θεωρία της εξέλιξης είναι σωστή πως αυτό επηρεάζει την πίστη μας; Γιατί να μην είναι αυτός ο τρόπος που ο Θεός εδημιούργησε τον κόσμο; Αν οι τρίχες της κεφαλής μας είναι αριθμημένες γιατί οι "τυχαιές" μεταλλάξεις της θεωρίας της εξέλιξης να μην είναικαθόλου τυχαίες αλλά να είναι το χέρι του Θεού. Προσωπικά, μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά και αν ακόμα είχαμε σε βιντέο, δηλαδή απτές αποδείξεις, την μεταβολή ενός πιθήκου σε άνθρωπό δεν θα έβλεπα στο βίντεο αυτό τίποτε άλλο από τη δημιουργική παρέμβαση του Θεού

Ανώνυμος είπε...

Είμαι φοιτητής Μοριακής Βιολογίας - Γενετικής και -προσπαθώ- Ορθόδοξος Χριστιανός.

Οι μεταλλάξεις γίνονται συνέχεια σε κάθε κύτταρό μας, είτε αυθόρμητα, είτε υπό την επίδραση μεταλλαξιγόνων παραγόντων, όπως η ηλιακή ακτινοβολία. Το κύτταρο έχει τους μηχανισμούς του για να τις διορθώσει, αφήνοντας απειροελάχιστες να ξεφεύγουν. Αυτές που του ξεφεύγουν όμως ενδέχεται να δώσουν κάποιες νέες ιδιότητες, οι οποίες ίσως και να μην εμφανιστούν στον οργανισμό. Ίσως και να τον οδηγήσουν στο θάνατο, αλλά ίσως και να του δώσουν κάποιο εξελικτικό πλεονέκτημα.

Συγκεκριμένα, για τους μαστικούς αδένες δε γνωρίζω ακριβώς τη σημασία τους στα θηλαστικά, σε σύγκριση με τη γέννηση αβγών. Από την άλλη, όπως είπα, η εξέλιξη δεν οδηγεί πάντα σε κάτι πλεονεκτικό. Η κοινή συνισταμένη όμως είναι πως με τον καιρό, τα πλεονεκτικά άτομα καταφέρνουν και επιβιώνουν, είτε γιατί ήταν πιο δυνατά από τα άλλα, είτε γιατί κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις περιβαλλοντικές αλλαγές.



Γιατί άραγε να αποκλείσουμε το Θεό από αυτή τη διαδικασία, αρνούμενοι πως η χάρη Του επιβλέπει και κινεί τα νήματα της εξέλιξης, υφαίνοντας το δικό Του σχέδιο;

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι ειδικός σε αυτά τα θέματα αλλά νομίζω ότι το πρόβλημα που προκύπτει με τη θεωρία του Δαρβίνου δεν είναι η οργανική εξέλιξη (σαν προσπάθεια προσαρμογής, ή και επίδρασης αρνητικών παραγόντων)
αλλά η σταδιακή μεταμόρφωση ενός είδους σε κάποιο άλλο. Πιστεύω ότι δεν έχουν βρεθεί αρχαιολογικά ευρήματα που να αποδεικνύουν αυτή τη σταδιακή μετατροπή ενός είδους σε κάποιο άλλο. Θεμελιώνεται τελείως διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων με την αποδοχή του ανθρώπου ως ένα ζώο που εξελίχτηκε
(εξομοίωση του ανθρώπου με τα ζώα)
από την αντίληψη του Χριστιανισμού σύμφωνα με την οποία ο άνθρωπος είναι κατά Χάρη αθάνατος, "και έγεινεν ο άνθρωπος εις ψυχή ζώσαν" (Γένεση Β 7), με σκοπό "εάν τις αγαπά με, τον λόγον μου τηρήσει, και ο Πατήρ μου αγαπήσει αυτόν, και προς αυτόν ελευσόμεθα και μονή παρ'αυτώ ποιήσομεν"(Κατά Ιωάννη ΙΔ 23)και με προοπτική αιώνιας ζωής "αυτή δε έστιν η αιώνιος ζωή, ίνα γινώσκωσί σε τον μόνον αληθινόν Θεόν και ον απέστειλας Ιησούν Χριστόν"(Κατά Ιωάννη ΙΖ 3).
Το χαρακτηριστικό των ζώων είναι το γένος ενώ του ανθρώπου το πρόσωπο. Ο άνθρωπος καλείται να έχει σημείο αναφοράς όχι τον εαυτό του αλλά τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό, καλείται να γίνει δεκτικός της Χάρης του Θεού, υπακούοντας τον Νόμο του Θεού. Αντίθετα τα ζώα ούτε ψυχή αθάνατη έχουν, ούτε λογική, ούτε πρόσωπα είναι, ούτε καλούνται να συμμορφώνονται προς κάποιο ηθικό νόμο. Αποδεχόμενοι τον άνθρωπο ως ζώο που εξελίχτηκε ενδέχεται να μας ελκύσουν πτυχές του αποκρυφισμού της Νέας Εποχής λόγω της αναζήτησής μας για κάτι πνευματικό...
Η δημοσίευση του βιβλίου "Η Καταγωγή των Ειδών" του Δαρβίνου το 1858 συνετέλεσε εξαιτίας της υλιστικής ερμηνείας του, να αναζωπυρωθεί ο ζήλος για τη θρησκεία και τα παρ αίσθηση φαινόμενα...

Ανώνυμος είπε...

Μα στη Γένεση, ο άνθρωπος φτιάχνεται από το ίδιο το χώμα και όχι από κάτι ανώτερο και σε άμεση σχέση με το Θεό.

Επίσης, το ότι "ενεφύσησε πνεύμα ζωής" ο Θεός στον άνθρωπο μπορεί να υποδηλώνει πως όταν ο άνθρωπος έφτασε στο σημερινό στάδιο εξέλιξης, ο Θεός του έδωσε την ψυχή, το κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν, με την πνοή Του. Μπορεί να υποδηλώνει πως σε εκείνη ακριβώς τη χρονική στιγμή, ο άνθρωπος ξεχώρισε από τα ζώα.

Ανώνυμος είπε...

O υπογράφων ως ''επώνυμος'' 12 Δεκεμβρίου 2009 11:57 π.μ. χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο μου και καλό θα είναι να μην συνεχίσει να το χρησιμοποιεί σκόπιμα.

Για τη θεωρία της εξέλιξης
όποιος θέλει αντικειμενική ενημέρωση:

http://thriskeftika.blogspot.com/2009/02/blog-post_6711.html

http://thriskeftika.blogspot.com/2009/11/blog-post_5264.html

http://video.google.com/videoplay?docid=9214752218591624462#

Επώνυμος

Ανώνυμος είπε...

Και αν ακόμα είχαμε σε βίντεο.. την (εξελικτική )μεταβολή ενός πιθήκου σε άνθρωπο ( αδύνατο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ να υπάρξει τέτοιο βίντεο, αλλά και με τις ανεπάρκειες της εξελικτικής θεωρίας θεωρείται ΑΠΙΘΑΝΟ ακόμα και αν μπορούσαμε να ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο) δεν θα έβλεπα στο βίντεο αυτό τίποτε άλλο από τη δημιουργική παρέμβαση του Θεού..

Πολύ σωστό το σχόλιο του Γιώργου Π.

Ανώνυμος είπε...

Οι άθεοι κατηγορούν δήθεν ορθολογιστικά τη θρησκεία μας, ενώ κλείνουν τα μάτια τους στο γεγονός ότι όλη η επιστήμη είναι χτισμένη πάνω σε προτάσεις των οποίων δεν μπορούμε με κανέναν τρόπο να αποδείξουμε ότι ισχύουν...

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΤΗ ΔΙΕΠΟΥΝ (ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ), ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑΣ (ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΔΗΘΕΝ ΤΥΧΑΙΑ) ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΜΕΝΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΛΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΩΣ ''ΚΥΚΛΩΜΑ'' ΑΡΚΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΦΑΝΕΙΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΛΟΓΙΕΣ (ΧΑΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ ΚΛΠ ΚΛΠ..)

Ο Θεός κάθεται στον ουρανό όταν εμφανίζεται ένας βιολόγος
και του λέει "Θεέ δεν σε χρειαζόμαστε πια. Τελικά η βιολογία
βρήκε τρόπο να δημιουργήσει ζωή από το τίποτα. Με λίγα λόγια
μπορούμε τώρα να κάνουμε αυτό που έκανες εσύ στην αρχή"
"Αλήθεια; Για πες μου!" απαντά ο Θεός. "Λοιπόν, παίρνουμε καθαρό χώρα και του δίνουμε σχήμα όπως Εσύ, του εμφυσούμε ζωή όπως Εσύ και έτοιμος ο άνθρωπος"."Πολύ ενδιαφέρον, για δείξε μου..." Ο βιολόγος σκύβει τότε στο έδαφος και αρχίζει να σχηματίζει με χώμα ένα ανθρώπινο σώμα."Όχι, όχι" λέει τότε ο Θεός "βάλε δικό σου χώμα!"

Βασίλης είπε...

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ


Μια φορά και ένα καιρό η τεμπέλα φύση, σε δισεκατομμύρια χρόνια που χρειάστηκαν, ευνόησε την εξέλιξη του πιθήκου σε σκεπτόμενο ον.
Δεν φρόντισε όμως, την ίδια περίοδο να ευνοήσει την εξέλιξη και άλλου ζώου σε σκεπτόμενο όν.
Και ξέρετε γιατί παιδάκια μου; Διότι πρόβλεψε ότι θα κουραζόταν η καημένη!!!
Αλλά μην ανησυχείτε παιδάκια μου, μετά από δισεκατομμύρια χρόνια όταν πια θα έχει ξεκουραστεί, θα φροντίσει να αναπτύξουν δια της εξελικτικής οδού, διάφορα ζώα τα πλεονεκτήματα του ανθρώπου.
Και θα ζουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.
Ναι θα προλάβουμε να τα δούμε με τα μάτια μας όλα αυτά παιδάκια μου.
Επειδή η μεγάααλη επιστήμη μας, σε λίγο καιρό με την πρόοδο που έχει, θα παρατείνει τη ζωή μας μέχρι τότε!!!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)