31/1/10

Έτοιμη για νέες πολυπολιτισμικές διαδρομές η Στέλλα

H σημερινή Αυγή (31/1/2010) φιλοξενεί συνέντευξη της Στέλλας Πρωτονοταρίου στον Αλβανό blogger και δημοσιογράφο (Ελληνοαλβανός αυτοτιτλοφορείται) Νίκο Ago (στον ίδιο είχε παραχωρήσει συνέντευξη και η Άννα Διαμαντοπούλου στηρίζοντας τότε τις «πρωτοβουλίες» της Πρωτονοταρίου).
Για μια ακόμη φορά η Στέλλα Πρωτονοταρίου εμφανίζεται ως υποστηρίκτρια της πολυπολιτισμικής παιδείας και προκλητικά αναφέρεται, ανάμεσα στα άλλα, στην αντικατάσταση του «Πάτερ ημών» από ποίημα του Ρίστου στο σχολείο της.....
Για να βοηθήσουμε μάλιστα πολλά μη ορθόδοξα παιδιά να νιώσουν ισότιμα με τους συμμαθητές στην ώρα της προσευχής, κι επειδή ζητούσαν επίμονα τη συμμετοχή τους σε αυτήν, αντικαταστήσαμε το Πάτερ ημών με το ποίημα του Ρίτσου το "Πρωινό άστρο".
Ωραία τακτική κ. Στέλλα. Για να μη νιώθουν άβολα μερικά παιδιά ας αντικαταστήσουμε και την ελληνική σημαία με την αλβανική, ας βάλλουμε στους τοίχους της τάξης αντί για την εικόνα του Χριστού τα σύμβολα του Ισλάμ κι ας αρχίσουμε να διδάσκουμε για την ένδοξη Οθωμανική αυτοκρατορία! Έλεος πια με τις ανοησίες των πολυπολιτισμικών παιδαγωγών. Και αυτά τα λέει «η δασκάλα με κεφαλαίο Δ» όπως τη χαρακτήρισε η Υπουργός Παιδείας προ ημερών.
Να σημειωθεί ότι η Πρωτονοταρίου είναι ήδη σήμερα διευθύντρια σε άλλο σχολείο της Γκράβας. Άρχισε και εκεί να εφαρμόζει πάλι τις πολυπολιτισμικές ανοησίες της;
Κάθε μέρα που περνάει γίνεται και πιο ξεκάθαρη η ανάγκη αντίδρασης σε όσα αντεθνικά και αντιχριαστιανικά προωθούνται από το Υπουργείο Παιδείας μέσω των στελεχών του.

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τέτοιοι σουρρεαλιστές δάσκαλοι εξαργυρώνουν τις αντισυνταγματικές μπαρούφες με διευθυντικές θέσεις μόνο στο ΠΑσοΚΙΣΤΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτό το πόστ κάνεις μια ωραία αναλογία χωρίζοντας σε δύο ομάδες κάποια πράγματα.
Στην πρώτη βάζεις το πάτερ ημών, την ελληνική σημαία και την εικόνα του Χριστού... και στην δεύτερη την αλβανική σημαία, τα σύμβολα του Ισλάμ και... χμμμ ένα ποίημα του Ρίτσου.

Όταν είμασταν στο δημοτικό κάναμε μια άσκηση που λέγεται "βρες τι δεν ταιριάζει;" την θυμάσαι;

Επίσης, βλέπεις την αντίφαση στην οποία υποπίπτεις;;
Μιλάς για αντεθνικά σχέδια του ΥΠΕΠΘ αλλά εσύ ο ίδιος αφορίζεις ένα ποίημα του Ρίτσου. Και θα αφόριζες και τον Ελύτη και όποιον αλλο έχει προσφέρει στην Ελλάδα αν ετίθετο θέμα να αντικατασταθεί η προσευχή με ένα έργο του.

δεν πειράζει υγεία πάνω από όλα και αναζήτηση της μαύρης μαυρίλας μετά...

Υγ: Ακόμα μια αντίφαση στην οποία πέφτεις. Ζητάς να γίνουν ακουστά και σεβαστά τα λόγια σου σε αυτό εδώ το blog από ανθρώπους με άλλη άποψη από εσένα. Ο ίδιος όμως δεν δέχεσαι να προβάλλεις την άλλη άποψη. Σου λέει κάτι αυτο... μπαααααα;

thriskeftika είπε...

Δεν αφόρισε κανείς το ποίημα του Ρίτσου. Αλλά το ποίημα παραμένει ποίημα ενός ποιητή, ενώ το "Πάτερ ημών" είναι η Κυριακή Προσευχή, η προσευχή την οποία διδαχτήκαμε από τον ίδιο τον Κύριο.

Δεν μπορεί λοιπόν ένα ποίημα του Ρίτσου (ή οποιουδήποτε ποιητή) να αντικαθιστά την Κυριακή Προσευχή επειδή έτσι νομίζει μια δασκάλα πως δίνει ίσα δικαιώματα σε όλους τους μαθητές.

Και κάτι ακόμη. Μια τέτοια πράξη ούτε τους μουσουλμάνους ή όποιας θρησκείας μαθητές δεν εκφράζει. Οι μουσουλμάνοι δεν προσεύχονται στον Αλλάχ με ποιήματα του Ρίτσου αλλά με δικές τους προσευχές. Ο συγκητιστικός αχταρμάς της πολυπολιτισμικότητας δεν είναι αντίθετος μόνο με τη Χριστιανοσύνη αλλά με όλες τις θρησκείες, τις οποίες θέλει να ισοπεδώσει στο όνομα της πανθρησκείας που επιτάσσει η Νέα Εποχή

Ανώνυμος είπε...

Μαύρη μαυρίλα στα μυαλά σου. Στο ΠΑσοΚΙΣΤΑΝ σου θέλουν να απαγγέλουν του χρόνου τα παιδιά αλά καθεστώς Μάο (τί έγινε στην Τιεν Αν Μεν?)το ποίημα που διάβασε ο Ρίτσος στην ΕΣΣΔ όταν πήρε το βραβείο Λένιν (τί έπαθε ο ορθόδοξος Βαβύλωφ από το Λυσένκο όταν μίλησε για τον χριστιανό Μέντελ θυμάσαι?)

Υγ: Ακόμα μια αντίφαση στην οποία πέφτεις. Είναι ελευθερία η καννιβαλισμός εναντίον του συντάγματος η κατάργηση της προσευχής και αντικατάσταση της με ποιητικές αποστροφές σήμερα και μαντινάδες ή ρίμες ή χιπ χοπ αύριο?

Τέτοιοι σουρρεαλιστές δάσκαλοι εξαργυρώνουν τις αντισυνταγματικές μπαρούφες με διευθυντικές θέσεις μόνο στο ΠΑσοΚΙΣΤΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι άλλο ''μαύρη μαυρίλα μπαααααα''..

Αν ζούσε σήμερα ο Γιάννης Ρίτσος, με ποιόν λες θα συμφωνούσε; Με την κ. Δραγώνα του ΠΑσοΚΙΣΤΑΝ ή με τον Μίκη Θεοδωράκη που τη ξεμπρόστιασε;

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Ο Ρίτσος δεν ήταν που έγραψε εκείνο τον υπέροχο ύμνο στον Στάλιν;

Παραξενέυομαι που οι πολυπολιτισμικοί δεν επιμένουν να καθιερωθεί ως εθνικός ύμνος.

Ανώνυμος είπε...

Πάλι καλά που δεν έβαλαν για προσευχή ποίημα του Αλβανού blogger Νίκο Ago. Αυτό δείχνει ότι δεν έχει αντεθνικά σχέδια του ΥΠΕΠΘ.

Ανώνυμος είπε...

Αν μη τι άλλο το ιστολόγιο διαθέτει και χιούμορ ως απάντηση και ως άμυνα στο σουρρεαλισμό των ημερών μας

Επώνυμος

Ανώνυμος είπε...

2020: μελλοντική συνέντευξη της κας Στέλλας ''Για να βοηθήσουμε μάλιστα πολλά άθεα παιδιά να νιώσουν ισότιμα με τους συμμαθητές στην ώρα της προσευχής, κι επειδή ζητούσαν επίμονα τη συμμετοχή τους σε αυτήν, αντικαταστήσαμε το ποίημα του Ρίτσου "Πρωινό άστρο" με ένα τραγούδι του Τζίμη Πανούση''

Ανώνυμος είπε...

Σαν να ακούγεται ότι αποπέμφθηκε καθηγητής θεολόγος απο σχολείο επειδή κήρυττε καθαρά τον Χριστό στα σχολεία, με παρέμβαση της υπουργού.
Να ερευνηθεί η παραπάνω πληροφορία, αν είναι αλήθεια ή όχι.
Μάλιστα φέρεται να είπε η Υπουργός "φέρτε μου τον εδώ και θα τον τακτοποιήσω εγώ" και τον έδιωξε.

Διατυπώνω επιφύλαξη για τον αν αληθεύει.
Αν αληθεύει όμως πρόκειται για ξεκάθαρα ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΔΙΩΓΜΟ!

Παρακαλούμε όσοι έχετε πληροφορίες να μας τις καταθέσετε.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ο της 9:25 μ.μ., ο πληροφοριοδότης μας είπε ότι πρόκειται για συμβάν που συνέβει σε καθηγητή της Κορίνθου.

(ευχαριστώ για την δημοσίευση του σχολίου προς εξακρίβωση της αλήθειας ή της ακυρότητας της είδησης).

thriskeftika είπε...

Παρακαλούμε αν έχετε περισσότερες πληροφορίες να μας τις αποστείλετε στο email μας : thriskeftika@gmail.com

Εμείς δεν μπορέσαμε, προς το παρόν, να μάθουμε κάτι παραπάνω. Αν αληθεύουν όμως όσα αναφέρετε, το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω άλλες πληροφορίες αν μάθω πάντως κάτι περισσότερο θα σας στείλω μέσω e-mail.

Ανώνυμος είπε...

@thriskeytika
Κατ αρχάς να σε ευχαριστήσω που δημοσίευσες το σχόλιο... (είχα αρχίσει να πιστεύω οτι η google τα έτρωγε στον δρόμο)

Σε ότι αφορά την απάντησή σου. Ποιός είναι ο λόγος που το πρωί πρέπει να γίνεται στο σχολείο προσευχή;
Κατ' αρχάς η προσευχή από την φύση της είναι προαιρετική. Ο Θεός (με την τραβηγμένη υπόθεση εργασίας οτι υπάρχει και είναι όπως ακριβώς τον περιγράφουν τα ορθόδοξα βιβλία) δεν υποχρεώνει κανέναν να προσευχηθεί αν αυτός δεν το θέλει. Παρόλα αυτά η προσευχή το πρωί είναι υποχρεωτική... και για το παιδί που θα σηκωθεί να την πει (άσχετα αν καταλαβαίνει τι λέει ή όχι) και για τους από κάτω που θα την ακούσουν... και μάλιστα ανεξάρτητα με το θρήσευμα των απο κάτω.

Να σου δώσω μια αναλογία για να καταλάβεις. Πολλοί Έλληνες ζούν μόνιμα στο εξωτερικό. Σε χώρες κατοικούμενες από αιρετικούς (πχ ΗΠΑ που είναι κυρίως προτεστάντες). Πως θα σου φαινόταν αν τα Ελληνόπουλα υποχρεώνονταν το πρωί να κάνουν προτεσταντική προσευχή ή όπως αλλιώς επικοινωνούν με τον Θεό αυτοί οι αφορισμένοι διάολοι στην άλλη μεριά της θάλασσας.

Το ίδιο ισχύει για τα παιδιά των μουσουλμάνων εδώ.

Αν ένα παιδί θέλει να προσευχηθεί θα το κάνει είτε στο σχολείο, είτε στο σπίτι του είτε όπου αλλού νιώσει την ανάγκη να το κάνει και με όποιον τρόπο και σε όποιον Θεό θέλει. Προσευχή με το ζόρι όπως γίνεται σήμερα δεν έχει κανένα νόημα.

Συνεπώς η αντικατάστασή της με ένα ποίημα ή κάποιο άλλο κείμενο διακεκριμένου Έλληνα συγγραφέα. Καζατζάκη πχ (ή είναι αφορισμένος;) είναι μια λογική ενέργεια.

@ανώνυμοι και Π. Τελεβάντος
Σε ότι αφορά τους κουμουνιστές η απάντησή μου βρίσκεται εδώ

Σε ότι αφορά τον κανιβαλισμό του Συντάγματος. Που λέει το Σύνταγμα οτι πρέπει να γίνεται στα σχολεία πρωινή χριστιανική προσευχή;
Πουθενά!!!
Αυτό που λες προκύπτει από δική σου ερμηνεία. Είναι κακό να την παρουσιάζεις ως γεγονός.

Γενικά επειδή βλέπω οτι κολλάμε λίγο στον Ρίτσο και χάνουμε το δάσος. Ας διαβάζουν Ελύτη. Ας τραγουδανε Θοδωράκη ή Χατζιδάκη.
Κάτι θα βρείτε για όλους.

Ανώνυμος είπε...

@ ανώνυμε 3:04 π.μ.

Γέροντας Παΐσιος: Εγώ λέω στους δασκάλους ποτέ να μην κάνουν απεργία, εκτός αν πάνε να καταργήσουν λ.χ. τα θρησκευτικά, την προσευχή ή να κατεβάσουν τον σταυρό από την σημαία κ.λπ. Τότε πρέπει να διαμαρτυρηθούν.

Δεν σφάλλει ο Γέροντας Παΐσιος ΚΑΙ ΗΞΕΡΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΛΕΓΕ.

ΛΕΣ:

''Πως θα σου φαινόταν αν τα Ελληνόπουλα υποχρεώνονταν το πρωί να κάνουν προτεσταντική προσευχή''

Τα μη ορθόδοξα παιδιά στη χώρα που το σύνταγμα ορίζει ως επικρατούσα θρησκεία την Ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία ΔΕΝ υποχρεώνονται το πρωί να κάνουν ορθόδοξη προσευχή οπότε δεν ισχύει η αναλογία που επικαλείσαι.

Τα ορθόδοξα παιδιά στη χώρα που το σύνταγμα ορίζει ως επικρατούσα θρησκεία την Ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ το πρωί να κάνουν ορθόδοξη προσευχή ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ-ΜΟΥΣΟΛΙΝΙΣΜΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

Σύνταγμα και προσευχή :
http://thriskeftika.blogspot.com/2009/05/blog_06.html

Το σύνταγμα ορίζει ως επικρατούσα θρησκεία την Ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία και έλλογη συνέπεια του συντάγματος είναι τα ανωτέρω ΙΣΧΥΟΝΤΑ προεδρικά διατάγματα.

Αν αντικαταστήσουμε την προσευχή με το ποίημα του Ρίτσου "Πρωινό άστρο" με ένα τραγούδι του Τζίμη Πανούση ή του Νίκο Ago, με μαντινάδες ή ρίμες ή χιπ χοπ ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΜΕ!

Την κ. Δραγώνα του ΥΠΕΠΘ αλά ΠΑσοΚΙΣΤΑΝ ο Μίκης Θεοδωράκης την ξεμπρόστιασε.
http://thriskeftika.blogspot.com/2010/01/o-m_14.html

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ.. ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ !

Ανώνυμος είπε...

Όσοι θέλουν την κατάργηση της προσευχής:
-αν είναι ορθόδοξοι πάνε κόντρα στα λόγια του Γέροντα Παίσιου περί της προσευχής στα σχολεία
-αν δεν είναι ορθόδοξοι (πχ. άθεοι) πάνε κόντρα στους νόμους (προεδρικά διατάγματα) της Ελλάδας


Επώνυμος

Ανώνυμος είπε...

Για το θέμα με τον διωγμο του καθηγητη μάθατε τίποτα περισσότερο;

thriskeftika είπε...

Εμείς δεν μπορέσαμε να μάθουμε κάτι.

Ανώνυμος είπε...

Τον αντίχριστο Πανούση να μην τον αναφέρεις ούτε για αστείο ανώνυμε 8:10 μ.μ.
Κανείς πιστός δεν έχει καμια σχέση με αυτό το υποκείμενο.

Φ.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)