28/7/10

Ενημέρωση για τους διορισμούς θεολόγων

Μηδενικές είναι οι πληροφορίες που δίνει το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα διορίσει φέτος. Σήμερα (28/7) λήγει η προθεσμία των ενστάσεων για τους Ενιαίους Πίνακες Διορισμών από τους οποίους θα προσληφθεί το 40% των εκπαιδευτικών. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, πιθανόν και αύριο θα ανακοινωθούν οι οριστικοί Ενιαίοι Πίνακες Διορισμών. Οι πίνακες Διοριστέων του ΑΣΕΠ είναι δεδομένοι, οπότε όλα πλέον είναι έτοιμα για την έκδοση της εγκυκλίου που θα καλεί για την υποβολή αιτήσεων για διορισμό.
Μεγάλο ωστόσο ερωτηματικό παραμένει ο αριθμός των θεολόγων (και όλων των εκπαιδευτικών) που θα προσληφθούν τελικά. Τι θα γίνει τελικά με τη β΄ φουρνιά διοριστέων του ΑΣΕΠ;......
Θα προσληφθούν όλοι φέτος ή θα «σπάσει» στα δύο ο διορισμός τους (μισοί φέτος και μισοί την επόμενη χρονιά); Αυτή η απόφαση θα καθορίσει και το διορισμό ή μη αυτών που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του Ενιαίου Πίνακα διορισμών, αφού και φέτος θα ισχύσει το 60-40 (δηλ. 60% από ΑΣΕΠ και 40% από Ενιαίο Πίνακα). Αν μειωθεί ο αριθμός των διοριστέων από ΑΣΕΠ (60%) αυτομάτως μειώνεται και ο αριθμός των διοριστέων του 40% από τον Ενιαίο Πίνακα. Στα ερωτήματα αυτά, όπως όλα δείχνουν, το Υπουργείο δεν πρόκειται να απαντήσει παρά μόνο όταν εκδοθεί η εγκύκλιος των διορισμών. Υπομονή λοιπόν μέχρι την έκδοση της εγκυκλίου αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)