30/7/10

Δηλώσεις Αρχιεπισκόπου και Υπουργού Παιδείας μετά τη σημερινή τους συνάντηση

πηγή: ΑΠΕ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ- Δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και της Υπουργού Παιδείας, μετά τη συνάντηση τους στο Υπουργείο
Δελτίο Τύπου 30/07/2010
Δηλώσεις του Mακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου και της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, μετά τη συνάντηση τους στο Υπουργείο Παιδείας

Δηλώσεις Αρχιεπισκόπου:
Χρωστούσα μια εθιμοτυπική επίσκεψη στην κα Υπουργό και συγχρόνως συζητήσαμε θέματα που απασχολούν όλους μας. Η συζήτηση ήταν θερμή και ενδιαφέρουσα, ανταλλάξαμε απόψεις και πιστεύω ότι πήγαμε μερικά βήματα πιο μπροστά......
Μας απασχόλησε κυρίως το θέμα της εκκλησιαστικής εκπαιδεύσεως, δηλαδή των Σχολών εκείνων που βγάζουν παιδιά που θα γίνουν κληρικοί. Μας απασχόλησε το θέμα της Δια Βίου Επιμορφώσεως από πλευράς Εκκλησίας, των στελεχών μας , των εθελοντών - όλων εκείνων που ασχολούνται με το εκκλησιαστικό έργο.
Συζητήσαμε πολύ για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και περισσότερο για τα παιδιά που παρουσιάζουν νοητική υστέρηση, για την παιδεία τους, την εκπαίδευση τους . Μετέφερα μερικές εμπειρίες που απεκόμισα από ένα σχετικό ταξίδι στη Γερμανία για αυτά τα παιδιά.
Ήταν χρήσιμες οι απόψεις που ακούστηκαν από τις δύο πλευρές και δεν μένει παρά να συναντηθούμε πάλι, να μιλήσουμε για τα επόμενα βήματα.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις συγχωνεύσεις Εκκλησιαστικών Σχολών:
Δεν συζητήσαμε για τις συγχωνεύσεις Εκκλησιαστικών Σχολών.
Δηλώσεις Υπουργού:
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είμαστε πολύ χαρούμενοι σήμερα, που υποδεχτήκαμε τον Αρχιεπίσκοπο . Νομίζω ότι έγινε κατανοητό, ότι η Εκκλησία και το Κράτος με διακριτούς ρόλους, μπορούν να συνεργαστούν με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να έχουμε αποτελέσματα προς όφελος του λαού μας.
Ο χώρος της Εκκλησιαστικής Παιδείας, στο σύνολο του, από τα λύκεια μέχρι τις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες , ο χώρος της Δια Βίου Μάθησης- που είναι και η μεγάλη αλλαγή που παρουσιάσαμε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο- αλλά και η συνεργασία της Εκκλησίας και του Υπουργείου Παιδείας, σε θέματα που αφορούν την ειδική εκπαίδευση, την εκπαίδευση παιδιών στο χώρο της παραβατικότητας και των ναρκωτικών, είναι χώροι που μπορεί να υπάρχει πολύ σοβαρή συνεργασία.
Το οργανωμένο εκπαιδευτικό σύστημα με τον εθελοντισμό της Εκκλησίας, μπορούν να έχουν άριστα αποτελέσματα. Θεωρώ ότι η Παρουσία του Αρχιεπισκόπου και σε αυτό το χώρο είναι μια εγγύηση για μια νέα εποχή στη σχέση Εκκλησίας και Κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)