28/11/10

Το «νέο λύκειο» αργεί

Η πρώτη ανακοίνωση έλεγε ότι το σχέδιο για το «νέο λύκειο» θα δινόταν προς διαβούλευση εντός του Οκτωβρίου. Ήρθαν όμως οι εκλογές και οι αντιδράσεις από τις διαρροές που ήθελαν πολλά μαθήματα –και τα Θρησκευτικά- να μετατρέπονται σε επιλεγόμενα και η ανακοίνωση μετατέθηκε για το Νοέμβριο. Τώρα ο Νοέμβριος τελειώνει και «νέο λύκειο» δεν φαίνεται στο προσκήνιο.
Αύριο Δευτέρα η Υπουργός ξεκινάει το διάλογο με τα κόμματα για τις αλλαγές στα ΑΕΙ. Καμία ανακοίνωση δεν έχει γίνει για το «νέο λύκειο», ενώ το Υπουργείο αναμένει και τα αποτελέσματα δημοσκόπησης - έρευνας της κοινής γνώμης για το Λύκειο, την οποία ανέθεσε στη GPO....
Όπως όλα δείχνουν είναι αμφίβολο αν το «νέο λύκειο» θα τεθεί σε διαβούλευση πριν τα Χριστούγεννα. Η καθυστέρηση ωστόσο στην ανακοίνωση της πρότασης του Υπουργείου δεν πρέπει να οδηγήσει τους Θεολόγους σε ραθυμία αλλά με επιμονή να εργαστούμε μέχρι την τελική διαμόρφωση του σχεδίου για το Λύκειο, προκειμένου σε αυτό να προβλέπεται διατήρηση του υποχρεωτικού χαρακτήρα των Θρησκευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)