28/11/10

Θεία Λειτουργία από τον επίσκοπο Αρτέμιο – Στη δημοσιότητα έγγραφο με κατηγορίες εναντίον του

Στο χωριό Ljuljaci και στο ναό του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου λειτούργησε σήμερα ο επίσκοπος Αρτέμιος, αγνοώντας και στην πράξη την επιβληθείσα αντικανονικώς σε εκείνον καθαίρεση. Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν περισσότερα από χίλια άτομα, μεταξύ αυτών κληρικοί και μοναχοί που παραμένουν κοντά του.
Στο μεταξύ οι διώκτες του επισκόπου συνεχίζουν τον αγώνα κατασυκοφάντησής και σπίλωσής του. Σήμερα έδωσαν στη δημοσιότητα το έγγραφο πάνω στο οποίο στηρίχτηκε η Σύνοδος για να επιβάλλει την ποινή της καθαίρεσης στον επίσκοπο Αρτέμιο..... Το έγγραφο υπογράφεται από τον επίσκοπο Δαλματίας Φώτιο και περιέχει πολλές κατηγορίες για αντικανονική δράση του επισκόπου Αρτεμίου και δήθεν κακοδιαχείριση στα οικονομικά, κατηγορίες που είναι ανυπόστατες όπως έχει και κατά το παρελθόν αποδείξει με κείμενά του ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Ράσκας και Πριζρένης π. Συμεών και άλλοι. Οι ίδιες κατηγορίες ανακυκλώνονται και γεμίζουν τις ιστοσελίδες της Σερβίας σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθεί η αντικανονική απόφαση της Σερβικής Εκκλησίας και να απαξιωθεί ο ρόλος, η δράση και το έργο του επισκόπου Αρτεμίου.
Αν κάποιες από αυτές τις κατηγορίες ευσταθούσαν, τότε γιατί δεν έγινε εκκλησιαστική δίκη του επισκόπου Αρτεμίου; Γιατί δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες; Γιατί δεν τον κάλεσαν σε απολογία; Γιατί στόχος τους ήταν και παραμένει η πλήρης εξόντωση (εκκλησιαστική, προσωπική ακόμη και σωματική) του επισκόπου που ελέγχει τη στροφή τους προς τον «αδελφό Πάπα» και τους φίλους Αμερικάνους και Ευρωπαίους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)