3/11/10

Απάντηση Υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου προς το Φώτη Κουβέλη για τις απαλλαγές από τα Θρησκευτικά

«Οι μαθητές που δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των αλλοθρήσκων ή των ετεροδόξων, δεν μπορούν να απαλλάσσονται» από τα Θρησκευτικά ξεκαθαρίζει η Υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου σε Απάντηση της προς το Φώτη Κουβέλη που ζητούσε με Ερώτησή του στη Βουλή τη χορήγηση δικαιώματος απαλλαγής σε όλους τους μαθητές, ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων. Με την Απάντηση αυτή η Υφυπουργός ξεκαθαρίζει το τοπίο των απαλλαγών από τα Θρησκευτικά κλείνοντας τη θύρα των απαλλαγών σε όσους μαθητές δεν είναι αλλόθρησκοι ή ετερόδοξοι.
Χριστοφιλοπούλου για απαλλαγές από Θρησκευτικά

7 σχόλια:

thriskeftika είπε...

Οι σχετικοί ηλεκτρονικοί σύνδεσμοι στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής είναι οι εξής

Ερώτηση Φώτη Κουβέλη: http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/7107147.pdf

Απάντηση Εύης Χριστοφιλοπούλου:
http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/7143231.pdf

Ανώνυμος είπε...

Κύριε, αν μου επιτρέπετε, μία φιλική προτροπή (σε χαμηλούς τόνους για να μη μας ακούσουν πολλοί):
Τηλεφωνήστε αύριο στην Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και ζητήστε τους ευγενικά να σας πληροφορήσουν πότε κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας την Ετήσια Έκθεσή του για τα πεπραγμένα του για το 2009.
Αν σας απαντήσουν, μετά κάνετε τις πράξεις μεταξύ των ημερομηνιών απάντησης της Υφυπουργού και της επίδοσης της Έκθεσης.
Ελπίζω να μην απογοητευτείτε οικτρά.

Ανώνυμος είπε...

τί εννοείς ανώνυμε? πες το ξεκάθαρα για να καταλάβουμε

Ανώνυμος είπε...

Υποθέτω ότι εννοεί πως η απάντηση της υφυπουργού είναι προγενέστερη της επίδοσης της Έκθεσης. Με άλλα λόγια η έκθεση είναι η πιο πρόσφατη (χρονολογικά) θέση του υπουργείου.

Ανώνυμος είπε...

To ακριβώς αντίθετο είναι το πιθανότερο. Προγενέστερη πρέπει να είναι η Έκθεση και μεταγενέστερη η απαντηση της Υφυπουργού.
Όπως και να είναι όμως, η Απάντηση της Υφυπουργού είναι έγγραφο με ισχύ για τα σχολεία, ενώ η Έκθεση αφορά απλώς μία Αρχή. Άλλωστε η Απάντηση της υφυπουργού ορίζει συγκεκριμένα πράγματα και αφορά στις κακώς δοθείσες απαλλαγές σε Ορθόδοξους μαθητές.

Ανώνυμος είπε...

Σφάλετε:
"Στις 26 Οκτωβρίου 2010 ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) Κωστή Παπαϊωάννου, ο οποίος του παρέδωσε την Ετήσια Έκθεση της Επιτροπής για το 2009."
σε σχέση με τις 25 Μαΐου 2010 που απάντησε η υφυπουργός. Επίσης δεν είναι σαφές τι υπερισχύει - δεν είναι τόσο απλό. Για την ώρα ισχύουν οι εγκύκλιοι.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί αδελφοί μου,
Επί τέλους διαπιστώνουμε κατάργηση των εγκυκλίων Στυλιανίδη, και μάλιστα από υφυπουργό σοσιαλιστικής κυβερνήσεως! Δεν βλέπω όμως εγκωμιασμό μιας τέτοιας - για μένα μη αναμενόμενης - ενέργειας, ki έτσι δίνουμε την εντύπωση ότι δεν αγωνιζόμαστε για ιδέες και τα θρησκευτικά μας θέματα, αλλά για πολιτικά - και μερικές φορές κομματικά - ζητήματα. Επαινούμε π.χ. με τυμπανοκρουσίες αρχαιολάτρες, όταν για κομματικές σκοπιμότητες αναδικ νύουν θέματα που μας αφορούν και υποβαθμίζουμε πολύ πιο ουσιαστικές πρωτοβουλίες. Μέχρι τώρα λοιδορούσαμε την υπουργό και την κυβέρνηση (λόγω Δραγώνας) και τώρα που και η κυρία αυτή απεπέμφθη και οι εγκύκλιοι Στυλιανίδη ουσιαστικά καταργούνται, ποιούμε την νήσσαν!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)