31/3/11

Υλοποίηση του σχεδίου για την Κάρτα του Πολίτη

Η επικοινωνία και οι συναλλαγές των πολιτών και των επιχειρήσεων με το κράτος μέσω Διαδικτύου θεσμοθετούνται με το προσχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, το οποίο εγκρίθηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο και σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση της γραφειοκρατίας κατά 25%, η οποία αναμένεται να αποδώσει εξοικονομήσεις περίπου 4 δισ. ευρώ ετησίως...

Ο αρμόδιος υπουργός κ. Γ. Ραγκούσης στην εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο αναφέρθηκε στις καινοτομίες του νομοσχεδίου που είναι:
• Η καθιέρωση της προηγμένης ηλεκτρονικής υπογραφής.
• Η θεσμοθέτηση της ηλεκτρονικής επικοινωνίας μεταξύ των φορέων του Δημοσίου και του δικαιώματος για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα να έχουν ηλεκτρονικές συναλλαγές με το κράτος.
• Η απαλλαγή από τη διαδικασία επικύρωσης των ηλεκτρονικών αντιγράφων.
• Πολίτες και επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις, δηλώσεις, βεβαιώσεις, δικαιολογητικά, καθώς και προσφορές για συμμετοχή σε δημόσιους διαγωνισμούς.

Η εφαρμογή του νόμου θα γίνει αποκεντρωμένα σε επίπεδο υπουργείων και φορέων. Στα τέλη Απριλίου θα δημοσιοποιηθεί το επιχειρησιακό σχέδιο εφαρμογής του νόμου που θα περιλαμβάνει την υλοποίηση της Κάρτας του Πολίτη ως βασικού εργαλείου για την πιστοποίηση των πολιτών στα νέα πληροφοριακά συστήματα.
Ν. ΤΣΙΤΣΑΣ

3 σχόλια:

ΕΛΕΝΗ είπε...

ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!!ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΜΕ ΕΝΤΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ,Η ΚΥΒΕΡΝΙΣΗ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ, ΤΕΛΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ;ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ.ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ, ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ;
ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ!

ΘΕΟΛΟΓΟΣ είπε...

Ορίστε, κάνετε λίγη υπομονή. Τώρα που κατατίθεται το προσχέδιο στη Βουλή θα μιλήσει η Ιερά Σύνοδος. Όπως μίλησε και για το μάθημα των Θρησκευτικών. Τόσο άμεσα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΜΕ! Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ!! ΝΤΡΟΠΗ!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)