30/7/11

Σε Θεολόγους του ΚΑΙΡΟΥ ανατέθηκε η εκπόνηση Οδηγών για τον εκπαιδευτικό για τα Θρησκευτικά

Με απόφαση που υπογράφει ο Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κλήμης Ναυρίδης και που δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» έγινε η «έγκριση ανάθεσης έργου και σύναψης σύμβασης Εμπειρογνωμόνων για την ανάπτυξη/εκπόνηση των οδηγών Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, για τον εκπαιδευτικό, στο πλαίσιο της Πράξης «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο του 21ου αιώνα) – Νέο πρόγραμμα σπουδών». Για το μάθημα των Θρησκευτικών ορίστηκαν οι παρακάτω:
Άπαντες οι ανωτέρω Θεολόγοι, με εξαίρεση τον Παναγιώτη Ταμβάκη, περιέχονται στη λίστα ονομάτων των μελών του θεολογικού συνδέσμου ΚΑΙΡΟΣ! Πρόκειται για...πρωτοφανή προσπάθεια πλήρους ελέγχου των προγραμμάτων σπουδών από τους νεωτεριστές θεολόγους του συνδέσμου αυτού. Ας γνωρίζουν όμως οι Θεολόγοι αυτοί ότι όσοι διδάσκουμε στις σχολικές αίθουσες Θρησκευτικά δεν περιμένουμε Οδηγούς και συμβουλές από αυτούς που πρεσβεύουν την αλλοίωση του ορθόδοξου χριστιανικού χαρακτήρα του θρησκευτικού μαθήματος. Εκείνοι μπορούν να γράφουν ό,τι θέλουν σε Οδηγούς και Βοηθήματα για τους καθηγητές, στην τάξη όμως διδάσκουμε εμείς έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης μας να μεταδώσουμε στους μαθητές μας την ορθόδοξη αγιογραφική και αγιοπατερική Θεολογία, μακριά από πολυπολιτισμικά και νεωτεριστικά κόμπλεξ.
Δημοσιεύουμε ολόκληρη τη σχετική απόφαση του Προέδρου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου: 4ΑΣ29-Ρ9Υ-signed

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το φαγοποτι συνεχίζεται....κόβουν στη μεση το κινητρο αποδοσης...αλλα μεσω προγραμματων ΕΣΠΑ καποιοι συνεχιζουν το φαγοποτι...τι χρειαζονται οι νεοι οδηγοι? και μαλιστα χωρις νεα βιβλία?

Ανώνυμος είπε...

Άριστα τα λέτε.

Καλλίστρατος

Φιλόλογος είπε...

Καλά, είμαστε σοβαροί;Μήπως το όλο θέμα πρέπει να πάρει κάποια δημοσιότητα, γιατί αυτοί που μας έφτασαν εδώ συνεχίζουν ξεδιάντροπα το ίδιο "βιολί"; Λόγω περικοπών οι διορισμοί θα είναι απειροελάχιστοι και αυτοί ασχολούνται ακόμη με οδηγούς μαθημάτων;ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)