31/8/11

3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Εκκλησίας- Κράτους

Δελτίο Τύπου Υπουργείου Παιδείας (31/8/2011)
3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Εκκλησίας- Κράτους
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων η τρίτη προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής για τη μελέτη και επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος, υπό την προεδρία της Υπουργού, Άννας Διαμαντοπούλου, και με τη συμμετοχή του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη, της Γενικής Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης, Ευσταθίας Μπεργελέ, του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων, Γιώργου Καλαντζή, του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ιωάννη Ιωαννίδη, του Εκπροσώπου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Βασίλειου Σουλιώτη και της Γενικής Διευθύντριας Θρησκευμάτων, Αντιγόνη Φαραγκουλιτάκη...
Την Εκκλησία της Ελλάδος εκπροσώπησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Βασίλειος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, π. Μάρκο Βασιλάκη και ο Ειδικός Νομικός Σύμβουλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Θεόδωρος Παπαγεωργίου.

Μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε η πρόθεση και των δύο πλευρών να ληφθεί μέριμνα για τη δημιουργία των προϋποθέσεων, ώστε η Εκκλησία να προχωρήσει σε σταδιακή αξιοποίηση ορισμένων ακινήτων της. Όπως είναι γνωστό, το ζήτημα αυτό βρισκόταν σε τέλμα επί δεκαετίες. Αποκλειστικός σκοπός αυτής της επιλογής είναι η ενίσχυση και η διεύρυνση του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας, που προσφέρεται αδιάκριτα σε όλους τους ανθρώπους. Επιπλέον θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, όπου είναι εφικτό, ώστε η αξιοποίηση αυτών των ακινήτων να εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της πράσινης ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)