30/8/11

Μαχαιριά στην Ελλάδα από μουσουλμάνο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 29/8/2011
Μαχαιριά στην Ελλάδα από μουσουλμάνο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ
Με... δούρειο ίππο τον βουλευτή Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, Τσετίν Μάντατζη, η Αγκυρα επιχειρεί να δημιουργήσει θέμα ύπαρξης τουρκικής μειονότητας και στα Δωδεκάνησα! Ο κυβερνητικός βουλευτής, τον οποίο ο πρωθυπουργός της... κατοχικής κυβέρνησης, Γιώργος Παπανδρέου, κρατάει ακόμη στην κοινοβουλευτική του ομάδα, παρά το γεγονός ότι από καιρού εις καιρόν προκαλεί την Ελλάδα, δουλεύοντας ταυτόχρονα ανοιχτά για το αυτονομιστικό κόμμα DEB, προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις.
Ειδικότερα, μιλώντας σε εκδήλωση νεολαίων μουσουλμάνων της Ξάνθης, την οποία χρηματοδότησε το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής... παρουσία του ψευδομουφτή Αχμέτ Μετέ, ο κ. Μάντατζη, αφού μετέφερε «μια αγκαλιά χαιρετίσματα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου», αναφέρθηκε σε ταξίδι του την επόμενη ημέρα στα Δωδεκάνησα και πιο συγκεκριμένα σε Ρόδο και Κω, «γιατί εκεί έχουμε ανθρώπους μας που μοιράζονται την ίδια γλώσσα, την ίδια θρησκεία, τον ίδιο πολιτισμό. Υπάρχουν οι Τούρκοι της Ρόδου και της Κω». Πρόκληση που χρονικά συμπίπτει με την έναρξη του ραμαζανιού αύριο και τη συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων μουσουλμάνων για προσευχή στους εξωτερικούς χώρους του Ολυμπιακού Σταδίου (ΟΑΚΑ).

Ο κ. Μάντατζη, σύμφωνα με τη δεκαπενθήμερη θρακιώτικη εφημερίδα «Αντιφωνητής», αναφερόταν στο ιφτάρ (πρόκειται για τελετή κατά την περίοδο του ραμαζανιού), που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Κω. Μάλιστα, τα τουρκικά ΜΜΕ έδωσαν πολύ μεγάλη έκταση στη συγκεκριμένη τελετή, γράφοντας ότι «ο σύλλογος νήσων Αιγαίου, υπό την προεδρία του πρόεδρου του, δικηγόρου Μουράτ Ουνγκανέρ, στις 27 Αυγούστου θα παραθέσει ένα ιστορικό γεύμα-ιφτάρ στο διάσημο νησί της Ιστάνκιοϊ (Κως), όπου γεννήθηκε ο διάσημος ιατρός Ιπποκράτης. Στο νησί αυτό, όπου ακόμη ζούνε 2.000 Τούρκοι. Ζούνε κυρίως στο χωριό Πλατάνι και στο κέντρο της Κω. Παρά το ότι υπάρχουν πολλά τζαμιά στο νησί, μόνο δύο είναι ανοιχτά για προσευχή».

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε, προκαλώντας το εθνικό αίσθημα των κατοίκων του νησιού, επίτιμος καλεσμένος ήταν ο βουλευτής Σμύρνης και πρόεδρος του Κέντρου Στρατηγικών Ερευνών Βαλκανίων, Ριφάτ Σαΐτ. Μετείχαν ακόμη ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Βαλκανικών Συλλόγων, Εκρέμ Σελιμέρ, ο γ.γ. της Ομοσπονδίας Βαλκανικών Συλλόγων Σμύρνης, Εντέρ Οζτούρκ, το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, καθηγητής Κοράι Βασόλ, ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Τιμουτσίν Γκιουντέμ και πολλά μέλη βαλκανικών συλλόγων!

Την ίδια στιγμή, τα τουρκικά σχέδια πηγαίνουν και στην εκπαίδευση, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Bugün», στην Κω έχουν σπεύσει δάσκαλοι από την Τουρκία για να διδάξουν την τουρκική γλώσσα στα παιδιά του μουσουλμάνων του νησιού! Σύμφωνα με την «Bugün», «οι Λεβέντ Ουνγκάνερ και Αϊντίν Πεχλιβάν εδώ και δυο μήνες βρίσκονται στο νησί οικειοθελώς και διδάσκουν στα παιδιά τουρκικά και τις παραδόσεις». Οι δυο κάνουν σε 58 παιδιά μαθήματα τουρκικής γλώσσας έξι ώρες την ημέρα, και σε 43 παιδιά μαθήματα παραδοσιακών χωρών για δύο ώρες την εβδομάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)