30/8/11

Δήλωση του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας Γιώργου Καλαντζή για τη συλλογική προσευχή των μουσουλμάνων

Δελτίο Τύπου Υπουργείου Παιδείας (30/8/2011)
Στην Ελλάδα μπορεί οποιοσδήποτε να λατρεύει ελεύθερα όποιον Θεό θέλει αρκεί να σέβεται τους νόμους και το Σύνταγμα. Οι μουσουλμάνοι, Έλληνες πολίτες ή νόμιμοι μετανάστες, έχουν κάθε δικαίωμα να τελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Δεν έχουν όμως κανένα δικαίωμα να μετατρέπουν πλατείες σε χώρους προσευχής.
Το θέαμα που είδαμε πέρσι όταν κεντρικές πλατείες της Αθήνας μετατράπηκαν σε υπαίθρια τζαμιά, ήταν απαράδεκτο, επικίνδυνο και έδινε ένα εντελώς λανθασμένο μήνυμα τόσο για τους μουσουλμάνους όσο και για την ελληνική κοινωνία. Οποιαδήποτε δήλωση ή κίνηση προάγει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, στρέφεται εναντίον των ύψιστων εθνικών συμφερόντων. Τα συμφέροντα της πατρίδας δεν εξυπηρετούνται με κραυγές, βία και τον κοινωνικό αποκλεισμό οποιασδήποτε ομάδας του πληθυσμού. Υπάρχουν κόκκινες γραμμές που όλοι οφείλουν να σέβονται από την στιγμή που βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος.
Φέτος η εικόνα της προσευχής ήταν διαφορετική χάρη στην έγκαιρη προετοιμασία και την συνεργασία πολλών στελεχών από διαφορετικά υπουργεία αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το στοίχημα κερδήθηκε. Το πρώτο βήμα έγινε. Με σταθερότητα και συνέπεια θα προχωρήσουμε στην επόμενη φάση του σχεδιασμού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)