28/9/11

Μέχρι 7 ώρες η διδασκαλία μαθημάτων δεύτερης ανάθεσης

Σύμφωνα με υπ. Αριθμ. 81504/Δ2 απόφαση της υπουργού Παιδείας που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1811 τ.Β΄ /11-8-2011 (σελ. 4 και 5) «Οι εκπαιδευτικοί ενός σχολείου διδάσκουν κατά προτεραιότητα μαθήματα της βασικής ειδικότητας τους, σε πρώτη και σε δεύτερη ανάθεση. Όταν διδάσκουν σε δεύτερη ανάθεση μαθήματα άλλου κλάδου … μπορεί να καλύψουν μέχρι και 7 διδακτικές ώρες».
Σύμφωνα δε και με διευκρινίσεις που έδωσε η Υπουργός στην παραπάνω απόφαση «Το όριο των επτά (7) διδακτικών ωρών (παρ. 7) αφορά στα μαθήματα δεύτερης ανάθεσης που μπορεί να διδάξει ο εκπαιδευτικός είτε από τη βασική ειδικότητά του είτε από τη δεύτερη ειδικότητα, που μπορεί να του αποδοθεί».
Υπενθυμίζουμε ότι όσον αφορά στον κλάδο των Θεολόγων μάθημα πρώτης ανάθεσης είναι τα Θρησκευτικά όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου. Ως β΄ ανάθεση οι Θεολόγοι μπορούν να διδάξουν το μάθημα της Ιστορίας σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και το μάθημα Αρχές Φιλοσοφίας της Β’ τάξης Γενικού Λυκείου. Περιττό να τονισθεί ότι οι Θεολόγοι θα έπρεπε ήδη να έχουμε αποκτήσει το δικαίωμα διδασκαλίας της Ιστορίας του Γενικού Λυκείου, δικαίωμα που έχει δοθεί στους καθηγητές ξένων γλωσσών.
Δείτε το ανωτέρω ΦΕΚ και τη διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας πατώντας το Διαβάστε περισσότεραΦΕΚ 11814Α8Θ9-ΓΚ3-signed-1

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και ποια λογική... δεν έχουμε αναθεση ιστορίας στα ΓΕΛ?

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)