27/11/11

Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, «Προσπαθούν να αφανίσουν την Πίστη, την Ορθοδοξία μέσω του μαθήματος των Θρησκευτικών»!

Στο κυριακάτικο κήρυγμά του στον ιερό ναού Αγίου Δημητρίου (27/11/2011) ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο περιεχόμενο των νέων προγραμμάτων σπουδών και των νέων βιβλίων Θρησκευτικών που ετοιμάζει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Δείτε από το 23.40 και εξής). Τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Άνθιμος: «Σήμερα στην Τουρκία στα σχολεία υπάρχει ειδική διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών που μέσα καλλιεργεί συνεχώς το εθνικιστικό φρόνημα των Τούρκων υπέρ της πατρίδος των. Μόνο στην Τουρκία; Και όπου έχουν σχολεία στο εξωτερικό και τα επηρεάζουν , έχουν τα ίδια βιβλία.
Και τα δικά μας βιβλία που ετοιμάζονται από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο –και θα έχω στα χέρια μου ένα σχετικό σχέδιο- προσπαθούν να αφανίσουν μέσω του μαθήματος των Θρησκευτικών την υπόθεσιν της Πίστεως, της θρησκείας μας, της Ορθοδοξίας, που είναι το ιερότατον γεγονός όλου του κόσμου η Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη».

1 σχόλιο:

κοινωνιολόγος είπε...

Πάρα πολύ καλή ομιλία του Παναγιωτάτου, ο Θεός τον έχει στείλει στην πατρίδα μας αυτή την δύσκολη εποχή! Ένας ήρεμος Χριστόδουλος!

Μας ενημερώνει για όλα τα θέματα που μας απασχολούν και δυστυχώς όσοι θα έπρεπε να μας τα λένε (δημοσιογράφοι και πολιτικοί) τα αποσιωπούν. Δηλαδή, ας είναι καλά τα blog, όπως το δικό σας.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)