24/12/11

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον Πρωθυπουργό

Εθιμοτυπική συνάντηση είχαν σήμερα το πρωί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και ο Εξοχώτατος Πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος. Αντάλλαξαν ευχές για τα Χριστούγεννα και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για ζητήματα συνεργασίας της Εκκλησίας με την Πολιτεία.
Μετά το πέρας της συνάντησης έκαναν δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στα θέματα που συζήτησε με τον Πρωθυπουργό.
«Τα θέματα της Εκκλησίας διακρίνονται σε δύο ομάδες: τα θέματα της Αρχιεπισκοπής που είναι τεράστια αυτή την εποχή και τα θέματα της Εκκλησίας της Ελλάδος γενικότερα" είπε. 
"Για τα θέματα της Αρχιεπισκοπής μιλήσαμε για την κρίση στη γειτονιά, την οικογένεια, τις δυνατότητες που μπορούμε να βοηθήσουμε και να συμπαρασταθούμε στους ανθρώπους" πρόσθεσε...


Και κατέληξε: "Για τα θέματα της Εκκλησίας γενικότερα είπαμε να έρθει μια αντιπροσωπεία μετά από τις γιορτές, μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, να συζητήσουμε τα γενικότερα προβλήματα που έχει η Εκκλησία στην πορεία της".

Από την πλευρά του ο κ. Παπαδήμος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την επίσκεψη και τις ευχές του, επισημαίνοντας πως "αντάλλαξαν απόψεις για τους τρόπους με τους οποίους η Πολιτεία μπορεί να συνεργαστεί με την Εκκλησία και να την συνδράμει στο έργο της, καθώς και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει η Αρχιεπισκοπή και η Εκκλησία. Αλλά, επίσης, για την στήριξη των πρωτοβουλιών κοινωνικού χαρακτήρα, που αποσκοπούν στη βοήθεια των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων".
"Πιστεύω τις επόμενες μέρες, θα είμαστε πιο συγκεκριμένοι σε ό,τι αφορά τις δράσεις που θα γίνουν, ώστε να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι" κατέληξε ο κ. Παπαδήμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)