25/1/12

Αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας των Θρησκευτικών στο Τεχνολογικό Λύκειο στην Κύπρο

Τη στιγμή που στην Ελλάδα το θρησκευτικό μάθημα υποβαθμίζεται διαρκώς, στην Κύπρο το Υπουργείο Παιδείας κάνει κινήσεις για την ενίσχυσή του. Στην Ελλάδα σύμφωνα τουλάχιστον με τις περσινές εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας τα Θρησκευτικά θα μετατραπούν από δίωρο σε μονόωρο μάθημα στη Β΄ τάξη του Νέου Λυκείου και σε επιλογής στη Γ΄ τάξη. Στο Τεχνολογικό Λύκειο στην Ελλάδα προβλέπεται η διατήρηση μονόωρου μαθήματος Θρησκευτικών στην Α΄ και Β΄ τάξη και πλήρης απουσία του μαθήματος στην Γ΄ τάξη.
Αντίθετα, σύμφωνα με την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, τα Θρησκευτικά στο Τεχνολογικό Λύκειο μετατρέπονται από μονόωρο σε δίωρο μάθημα και μάλιστα σε όλες τις τάξεις (Α΄,Β΄ αλλά και στη Γ΄ τάξη)...
Συνολικά αυξάνονται κατά 3 οι διδακτικές περίοδοι των Θρησκευτικών. Να σημειωθεί ότι με την ίδια πρόταση του κυπριακού Υπουργείου Παιδείας μειώνονται οι ώρες στα μαθήματα των Μαθηματικών και της Φυσικής. Πρόκειται πραγματικά για μια ώθηση της ανθρωπιστικής παιδείας με ενίσχυση του θρησκευτικού μαθήματος.

Τον σχετικό πίνακα που περιέχει την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου για το Τεχνολογικό Λύκειο αναδημοσιεύουμε πιο κάτω - την λάβαμε από την ιστοσελίδα paideia-news.com.
Πατήστε το Fullscreen για να διαβάσετε καλύτερα το Scribd
PINAKAS_4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)