25/4/12

Διαφωνεί η Εύη Χριστοφιλοπούλου με την ένταξη του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας στο μηχανογραφικό (;)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Υπέρ του να επαναλειτουργήσει το πρώτο έτος του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών με την εισαγωγή νέων φοιτητών διατύπωσε ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης.
Η πρόθεση αυτή του κ. Μπαμπινιώτη συναντά την διαφωνία της Εύης Χριστοφιλοπούλου, η οποία σημειωτέον είναι η αρμόδια των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Υπενθυμίζεται ότι την κατάργηση του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθήνας και την απάλειψή του από το Μηχανογραφικό Δελτίο αποφάσισε πέρσι το «δίδυμο» Διαμαντοπούλου- Πανάρετου...
εξαιτίας, μεταξύ άλλων όπως υποστηρίχθηκε:
-Ακραίων φαινομένων οικογενειοκρατίας που παρατηρήθηκαν τα τελευταία χρόνια στο τμήμα και τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα το διδακτικό του προσωπικό να απαρτίζεται σχεδόν αποκλειστικά από συγγενείς πάσης φύσεως, όπως σύζυγοι, τέκνα, γαμπροί, κουμπάροι κ.α., φαινόμενο που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία των Πανεπιστημίων στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.
-Χορήγησης διδακτορικών διπλωμάτων σε τέκνα Καθηγητών του Σώματος με επιβλέποντες γονείς, κατά παράβαση της βασικής αρχής της αμεροληψίας αλλά και της ακαδημαϊκής δεοντολογίας,
-Της ύπαρξης διπλών πρακτικών εκλογών, από τα οποία απεστάλησαν στο ΤΠΔΒΜΘ προς έλεγχο νομιμότητας των σε αυτά αναφερομένων εκλογών μελών ΔΕΠ, τα μη ανταποκρινόμενα στην πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)