25/4/12

Κοράνιο δώρισε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων στον πρίγκηπα της Ιορδανίας και στον Μουφτή της Αιγύπτου

Είναι κατανοητή από όλους μας η ανάγκη διατήρησης ισορροπιών στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Για ποιο λόγο όμως ο Ορθόδοξος Πατριάρχης πρέπει να δωρίζει Κοράνια; Δεν θα μπορούσε να δωρίσει ένα πιο "ουδέτερο" δώρο;
Η είδηση από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
Ο ΠΡΙΓΚΗΨ ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ ΕΜΙΡ ΓΑΖΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
Τήν Τετάρτην, 5ην /18ην Ἀπριλίου 2012, ὁ ἐξοχώτατος πρίγκηψ τῆς Ἰορδανίας κ. Ἐμίρ Γάζη, συνοδευόμενος ὑπό τοῦ Μουφτῆ τῆς Αἰγύπτου κ. Ἄλη Τζούμαση Τζαμάκ καί ὑπό ἄλλων θρησκευτικῶν καί πολιτικῶν προσωπικοτήτων τῆς Ἰορδανίας καί τῆς Παλαιστινιακῆς Αὐτονομίας, παρουσίᾳ τοῦ Ἐκπροσώπου τοῦ Ὑπουργείου Ἐξωτερικῶν τοῦ Ἰσραήλ κ. Σεζάρ Μαρζῆε ἐπεσκέφθη τό Πατριαρχεῖον...

 Τόν Ἐξοχώτατον πρίγκηπα ὑπεδέχθη ἐνθέρμως ἡ Α.Θ.Μ. ὁ Πατήρ ἡμῶν καί Πατριάρχης Ἱεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, περιστοιχούμενος ὑπό τῶν Ἁγιοταφιτῶν Πατέρων. Καλωσορίζων τόν πρίγκηπα ὁ Μακαριώτατος εἶπεν αὐτῷ ὅτι ἡ Ἱερουσαλήμ ὡς Ἁγία Πόλις ἀποτελεῖ ὑπόδειγμα θρησκευτικῆς συμβιώσεως Ἰουδαίων, Χριστιανῶν καί Μουσουλμάνων.
Ἐπί τῇ ἐπισκέψει ταύτῃ ὁ Μακαριώτατος ἐπέδωσεν εἰς τόν πρίγκηπα ἀντίγραφον τῆς Ἐκκλησίας τῆς Βασιλικῆς τῆς Γεννήσεως ἐξ ἐλεφαντοστοῦν καί βιβλίον τοῦ Κορανίου ἐπίσης ἐξ ἐλεφαντοστοῦν. Εἰς δέ τόν Μουφτήν Ἄλυ Τζούμα ὁ Μακαριώτατος ἐπέδωσε πλακέτταν μετ’ ἐπιγραφῆς χωρίων τοῦ Κορανίου.
Μετά τήν ἐπίσκεψιν ταύτην εἰς τό Πατριαρχεῖον ὁ πρίγκηψ συνοδευόμενος ὑπό τοῦ Μακαριωτάτου καί τῶν Ἁγιοταφιτῶν Πατέρων καί τῆς συνοδείας αὐτοῦ κατῆλθεν διά τοῦ Κεντρικοῦ Μοναστηρίου καί τοῦ Καθεδρικοῦ Ναοῦ τοῦ Ἁγίου Ἰακώβου τοῦ Ἀδελφοθέου εἰς τόν Ναόν τῆς Ἀναστάσεως καί ἐπεσκέφθη τό προσκύνημα τῆς Ἀποκαθηλώσεως, τόν Πανάγιον Τάφον, τό Καθολικόν καί τόν Γολγοθάν.
Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας.

5 σχόλια:

Αντιοικουμενιστής είπε...

Τίνες εκ της καλουμένης "διοικούσης εκκλησίας" έχουν φτάσει εις το εσχατότερον σημείον αυτοεξευτελισμού και αυτοαναιρέσεως... Ανάξιοι εκ πάσης απόψεως...

π.Νικόλαος Μανώλης είπε...

Χριστός Ἀνέστη.

Φυσικά τήν πρακτική αὐτήν τήν ἀκολουθοῦν ἀπό παλαιά διάφοροι ἐμπνευστές τῆς καταργήσεως τῆς Πατερικῆς διδασκαλίας καί ὃλοι ὂσοι ἀκολουθοῦν τήν παναίρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ. Θυμηθεῖτε καί αὐτό:
http://www.youtube.com/watch?v=fIwdL2IZ3cY&feature=related

Ανώνυμος είπε...

Eπειδη ολα αυτα γινονται για επικοινωνιακους λογους αναρωτιέμαι, πως ειναι δυνατόν να χαρίζουν το κοράνι οι Χριστιανοί στους Μωαμεθανούς και να αυτοαναιρουνται πανηγυρικώς αμφισβητώντας την χριστιανική διδασκαλία της ανεκτικότητας και του ουκ ένι αρσεν και θηλυ...προσφέροντας κοράνιο που αναφέρει να χτυπουν τις γυναικες και να σκοτώνουν τους απίστους.....ΟΙ "επικοινωνιολογοι" που προωθουν τη συμφιλιωση των θρηκσειών ειναι ασχετοι και νομιζουν οτι ολες οι θρησκείες εξισώνονται..... Το κανεις που το κανεις το λαθος , επαναλαμβάνεις που επαναλαμβάνεις μια απολύτως λαθεμένη τακτική, μηπως θα πρεπε τουλάχιστον για τα προσχήματα και προς όφελος πια αυτης της πολιτικής να σκεφτουν μερικοι΄μαζι με το κοράνι (αφου σώνει και ντε αυτο θελουν να δωρισουν) να δωριζουν και την αγία γραφή στους μουσουλμάνους για να ξεστραβώνονται και αυτοι? (μεταφρασμένη)??? Μηπως να χαρίζουν Αγια γραφή, βεδες και τη βίβλο του Βουδισμού μαζι? αφου το κανεις που το κανεις, καντο με πιο συμβολικό τρόπο ρε αδελφε.....Μην βαζεις το βουδισμό κατω απο το Ισλάμ ...Εχεις που εχεις βάλει κατω απο το Ισλαμ τη Χριστιανοσύνη και ας εισαι επικεφαλη΄ς της και αυτοαναιρείσαι....ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ με τους ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ .....που ποδηγετουν τις κορυφες της Χριστιανοσύνης σε τετοια ολισθήματα

επαϊων είπε...

Ως λάτρης των μεγάλων ταξιδιών , γνωρίζω πλέον πολύ καλά ότι δεν υπάρχει όμορφο Ισλάμ .


Ούτε και θα μπορέσει ποτέ να υπάρξει δημοκρατικός λιθοβολισμός μυχού ζεύγους , αλλά ούτε και όμορφος απαγχονισμός κάποιου που υπέπεσε στο αμάρτημα της βλασφημίας

Και τώρα δυο λογάκια προς τους προστάτες των μουσουλμάνων και συνάμα τους ρουφιανους ενός ξενοκίνητου κινήματος μέσα στην Ελλάδα .
Γιατί το Ισλάμ δεν είναι μια θρησκεία , αλλά κίνημα .

Ακριβώς επειδή οι άνθρωποι δηλώνουν φανερά την πίστη σε μια ιδεολογία , αυτό δεν την καθιστά αυτομάτως ως μια θρησκεία. Στη διάρκεια της σύγχρονης εποχής οι άνθρωποι ορκίστηκαν πίστη στον κομμουνισμό και το ναζισμό με θρησκευτική θέρμη, αλλά αυτές οι ιδεολογίες δεν είχαν μπορέσει να μετασχηματίσουν και σε θρησκείες τα προαναφερθέντα καθεστώτα. Υπάρχουν σαφή όρια στο τι μπορεί να θεωρηθεί ως θρησκεία.


Εκτός του ότι, το Ισλάμ είναι ένα υβρίδιο είναι επίσης και τελείως υλιστικό. Το Κοράνιο παίρνει σχεδόν χαρακτήρα φετίχ, όπου το ίδιο το βιβλίο είναι "ιερό", και όχι το περιεχόμενο του βιβλίου .
Το επίκεντρο της προσευχής και το αντικείμενο του προσκυνήματος του είναι ένας μαύρος βράχος στην Μέκκα .

Η ανταμοιβή για αυτούς που πεθαίνουν προς χάριν του Αλλάχ είναι απολύτως υλική – ( των παρθένων, των τροφίμων ( άκου εκεί πιλάφι, θα μας τρελάνουν τελείως), και της αισθησιακής ατμόσφαιρας.


Το Ισλάμ είναι η μόνη -κινημα που η εδαφική κυριαρχία είναι πιο σημαντική από την εσωτερική πνευματική κυριαρχία πάνω στις καρδιές των ανθρώπων . Η ανθρωπότητα και το έδαφος διαιρούνται μεταξύ του κόσμου των "προσκυνημένων" και του κόσμου του "πολέμου". Αντιθέτως με όλες τις υπόλοιπες θρησκείες αυτού του κόσμου , οι οποίες και επικεντρώνονται στην δικαιοσύνη και στο ΘΕΙΟΝ , δηλαδή το καλόν.


Άραγε για ποια ιδέα του θεού μιλάμε εφόσον , ο Αλλάχ του Ισλάμ κατευθύνει τη ζωή του ανθρώπου τόσο προς το καλό οσο και προς το κακό . Η υποβολή στο «κισμετ» « το πεπρωμένο του Αλλάχ » δεν σημαίνει μόνο ότι ο άνθρωπος δεν έχει καμία προσωπική ευθύνη, αλλά είναι κατευθυνόμενος από τις δυνάμεις του Αλλάχ , οι οποίες είναι απεριόριστες και συχνά ιδιότροπες. Καλό και κακό δεν μπορεί να καθοριστεί ορθολογικά, αλλά μόνο από τις επιταγές του Κορανίου και το παράδειγμα του Μωάμεθ. Ο δε χριστιανικός Θεός, από την άλλη πλευρά, χαρακτηρίζεται από την ευγένεια της αγάπης , και η ανθρωπότητα μπορεί να χρησιμοποιήσει την λογική της ώστε επιτέλους να γίνεται σαφή διάκριση ανάμεσα στο καλό και το κακό χωρίς να στηρίζεται σε μια γραπτή γραφή ή θρησκευτική διδασκαλία.

"Έτσι λοιπόν, το ισλαμικό σύστημα έχει σφετεριστεί τον Θεό στη ζωή των πιστών. Έχει μετατρέψει σε περιττή πολυτέλεια καθε πνευματικό Θεό. Το ισλαμικό καθεστώς έχει όλα όσα πρέπει κάποιος να γνωρίζει και να τα τηρεί. Δηλαδή κάποιος πρέπει να απομνημονεύσει τα λόγια του Κορανίου, αλλά δεν είναι απαραίτητο να αναγνωρίσει τον Θεό ως ένα ζωντανό πνευματικό ον. . .

επαϊων είπε...

(ΣΥΝΕΧΕΙ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΚ ΤΟΥ ΕΠΑΙΟΝΤΟΣ....)

Η ελευθερία την οποία υπόσχονται οι μουσουλμάνοι είναι φυσικά εντελώς απατηλή, διότι η πραγματικότητα στο Ισλάμ είναι μια ζωή κάτω από απόλυτη - σωματική, ψυχολογική και πνευματική σκλαβιά -. Χωρίς βάλσαμο, χωρίς ανάπαυση, χωρίς την ειρήνη "


Oι θρησκείες πρέπει να κατέχουν τον υπερβατικό στόχο της ανέλιξης άνθρωπου σε υψηλότερη οντότητα - θα πρέπει να οδηγούν τον άνθρωπο στο Θεό και να φέρνουν, την αγάπη, τον Θεό αν θέλετε, στη ζωή του ανθρώπου , και όχι το μίσος τους απαγχονισμούς και αποκεφαλισμούς των απίστων . Οι θρησκείες πρέπει πάντα να ξεχωρίζουν από τους κοινωνικούς και πολιτικούς θεσμούς της κοινωνίας στην οποία λειτουργούν. Η ύπαρξη τους δεν είναι να διατηρήσουν το status quo? Λειτουργία τους και καθήκον των είναι μόνο είναι να αναδείξουν τον άνθρωπος στην υψηλοτέρα δυνατή έννοια του θειου . ».

"Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία που φανερώνει ότι το Ισλάμ δρα καθαρά ως κίνημα είναι και το εξής: ο σκοπός του Ισλάμ βρίσκεται μόνο στη διαιώνιση του Ισλάμ. Το Ισλάμ κυριολεκτικά δεν έχει ανώτερο σκοπό. . .
Και είναι ένας από τους λόγους που το Ισλάμ δεν είναι πραγματικά μια θρησκεία.

Μόνο η πίστη σε ένα στοργικό Θεό και την πεποίθηση μας προς την αλήθεια, την ομορφιά και την καλοσύνη είναι πραγματικά αυτό που μπορεί να εναντιωθεί στην πίστη σε έναν θεό του μίσους, ένα Θεό αναλήθειας , ένα Θεό ασχήμιας και σκληρότητας. Η κάθε αληθινή θρησκεία από μόνη της δεν είναι ο εχθρός και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια. "

Αλλά το Ισλάμ δεν είναι παρά μόνο ένα κίνημα .


ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΟΗΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ .

Τόμος 4, Βιβλίο 55, Αριθμός 657:


). Απόστολος του Αλλάχ είπε, "Με αυτόν στα χέρια των οποίων η ψυχή μου είναι, σίγουρα (ο Ιησούς,), ο γιος της Μαρίας σύντομα θα κατέβει μεταξύ σας και θα κρίνει την ανθρωπότητα δίκαια (ως Ακριβώς ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ)? Θα σπάσει το Σταυρό και να σκοτώσει τους χοίρους και δεν θα υπάρχει Jizya (δηλαδή τη φορολογία που προέρχονται από μη μουσουλμάνους).
Χρήματα θα είναι σε αφθονία, έτσι ώστε κανείς δεν θα την αποδεχθεί, και μία ενιαία προσκύνηση στον Αλλάχ (στην προσευχή), θα είναι καλύτερη από όλο τον κόσμο και ό, τι είναι αυτό. "Αμπού Huraira πρόσθεσε« Εάν το επιθυμείτε, (αυτός ο στίχος από το Ιερό Βιβλίο): - "Και δεν υπάρχει κανένας από το λαό των Γραφών (Εβραίοι και Χριστιανοί), όμως, πρέπει να πιστεύουν σε αυτόν (τον Ιησού, δηλαδή ως Απόστολος του Αλλάχ και ενός ανθρώπου) Πριν από το θάνατό του.

Και για την Ημέρα της Κρίσεως Θα γίνει μάρτυρας εναντίον τους. "(4.159) (Βλέπε Fateh Αλ Μπάρι, Σελίδα 302 Vol 7)
Στη συνέχεια, όταν την ημέρα της κρίσης φθάνει ο Ιησούς θα κρίνει τους ανθρώπους με τα λόγια του Κορανίου και όχι της Αγίας Γραφής.


Τόμος 4, Βιβλίο 55, Αριθμός 658

ΠΗΓΗ

http://eglimatikotita.blogspot.com/2011/03/blog-post_9154.html

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)