23/4/12

Κλάδοι Πληροφορικής, Γερμανικής, Γαλλικής, Εικαστικών και Θεατρικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι Θεολόγοι τι κάνουμε;

Η παρακάτω είδηση πρέπει να προβληματίσει όσους αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στον αγώνα για διορισμό Θεολόγων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Πολύ περισσότερο όσους υποστήριζαν με άρθρα και ανακοινωθέντα ότι τάσσονται εναντίον του διορισμού Θεολόγων στην Πρωτοβάθμια επειδή οι μικροί μαθητές πρέπει να έχουν ένα μόνο δάσκαλο. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε ως απλοί θεατές την εξασφάλιση οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων;
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η σύσταση κλάδων για τη διδασκαλία των μαθημάτων της Πληροφορικής, της Γερμανικής, της Γαλλικής,των Εικαστικών και της Θεατρικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και από Σεπτέμβριο του 2012 θα υπάρξουν οι πρώτοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί των κλάδων αυτών στα Δημοτικά Σχολεία...

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Επιστημονικών Ενώσεων Πληροφορικής, Γαλλικής και Γερμανικής «το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα έχει ήδη αποσταλεί υπογεγραμμένο από το γραφείο του Υπουργού Παιδείας και έχει διαβιβαστεί προς έγκριση στο αρμόδιο γραφείο του Υπουργείου Οικονομικών»
Ειδικότερα η ανακοίνωση ανακοίνωση των Επιστημονικών Ενώσεων Πληροφορικής, Γαλλικής και Γερμανικής, έχει ως εξής:
Έκπρόσωποι των Διοικητικών Συμβουλίων των Επιστημονικών Ενώσεων των εκπαιδευτικών Πληροφορικής (Π.Ε.ΚΑ.Π.), Γαλλικής (Σ.Κ.Γ.Π.Ε., ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ) και Γερμανικής (Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε) :
1. Κανίδης Ε., μέλος Δ.Σ. ΠΕ.ΚΑ.Π
2. Γκριτζαλιώτη Κ., Αντιπρόεδρος Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε
3. Αστερίου Χ., Γ. Γραμματέας Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε
4. Τσιχλή Κ., Γ. Γραμματέας Σ.Κ.Γ.Π.Ε.
5. Κριτσιάνη Α., Μέλος ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ
παραβρέθηκαν στο γραφείο του Διευθυντή Υπουργού κου Γκλαβά, με σκοπό να ενημερωθούν για την εξέλιξη του θέματος που αφορά στη σύσταση οργανικών θέσεων στην Α/θμια.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που λάβαμε τόσο από το γραφείο του κου Γκλαβά όσο και από την αρμόδια Διευθύντρια Προσωπικού Α/θμιας Εκπαίδευσης κα Καρδαμίτση, το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα έχει ήδη αποσταλεί υπογεγραμμένο από το γραφείο του Υπουργού Παιδείας και έχει διαβιβαστεί προς έγκριση στο αρμόδιο γραφείο του Υπουργείου Οικονομικών.
Οι εκπρόσωποι των Ενώσεων ζήτησαν εκ νέου συνάντηση με τον κο Γκλαβά την ερχόμενη εβδομάδα και θα εντείνουν τις προσπάθειές τους προς την άμεση ικανοποίηση των σχετικών αιτημάτων μας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τον Μαΐο του 2009, πριν 3 περίπου χρόνια 44 Θεολόγοι (οι οποίοι αργότερα συγκρότησαν μαζί με άλλους τον ΚΑΙΡΟ) έγραφαν σε κείμενο τους σχετικά με το θέμα:

«Ως προς το αίτημα όμως του διορισμού των θεολόγων στην Πρωτοβάθμια, εκτιμούμε ότι τινάζει στον αέρα τη βασική ψυχοπαιδαγωγική προϋπόθεση της διδασκαλίας των παιδιών αυτής της ηλικίας από έναν δάσκαλο (ο οποίος αναπτύσσει μια στενά συναισθηματική σχέση – σχεδόν σα γονιός – μαζί τους, παρέχει τη μάθηση αδιάσπαστα και διεπιστημονικά και έχει εκπαιδευτεί ειδικά γι’ αυτή την ηλικία)». Σε υποσημείωση μάλιστα συμπληρωματικά γράφουν: «Οι άλλες ειδικότητες που έχουν μπει (Μουσική, Γυμναστική, Ξένες Γλώσσες) αφορούν γνωστικά πεδία που δεν είναι δυνατόν να διδαχθούν από το δάσκαλο».

Το βρήκα στο ιστολόγιό σας
http://thriskeftika.blogspot.com/2009/05/44.html

Ι.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΕΣΦΑΛΑΝ.
ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Ανώνυμος είπε...

εμεις ομφαλοσκοπούμε...

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)