28/6/12

Ορκωμοσία της νέας Βουλής με τα γνωστά παραλειπόμενα

Το χρονικό της ορκωμοσίας
Ώρα 11.15: Ο Γιάννης Τραγάκης ως εκτελών χρέη προσωρινού Προέδρου, κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Α΄ Συνόδου της 15η Βουλευτικής Περιόδου. Παράλληλα ευχήθηκε περαστικά στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και ταχεία ανάρρωση.
Αμέσως μετά, ο κ. Τραγάκης κάλεσε στο προεδρείο τους νεότερους σε ηλικία βουλευτές προκειμένου να επικουρήσουν το έργο του. Πρόκειται για τους βουλευτές Γιάννη Κεφαλογιάννη (ΝΔ), Ειρήνη Ελένη Αδαμοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ), Κώστα Τριανταφύλλου (ΠΑΣΟΚ) και Μίκα Ιατρίδη (Ανεξάρτητοι Έλληνες)..

Ώρα 11.20: Ο νεότερος σε ηλικία βουλευτής Γιάννης Κεφαλογιάννης καλείται από τον κ. Τραγάκη να συνοδεύσει στην αίθουσα της Ολομέλειας τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
Ώρα 11.25: εισέρχεται στην αίθουσα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τον οποίο υποδέχθηκε ο προεδρεύων Ιωάννης Τραγάκης και ξεκινά η τελετή του αγιασμού την οποία παρακολουθούν όρθιοι οι βουλευτές.
Ώρα 11.35: Ο Αρχιεπίσκοπος και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ψάλλουν το «Σώσον κύριε τον λαόν Σου…».
Ώρα 11.40: Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έρανε με τον αγιασμό τον Πρόεδρο του Σώματος Ιωάννη Τραγάκη, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο που κατευθύνθηκε στον Αρχιεπίσκοπο από τα υπουργικά έδρανα.

Αμέσως μετά τον αγιασμό δέχθηκε ο Πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο τέως γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κώστας Τασούλας, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο αναπληρωτής υπουργός Μάριος Σαλμάς, ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης. Ο Αρχιεπίσκοπος έρανε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα που έτεινε ελαφρά το κεφάλι του ως ένδειξη αποδοχής. Δια χειραψίας χαιρέτισε ο Αρχιεπίσκοπος τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Ώρα 11.45: ο πρόεδρος Ιωάννης Τραγάκης καλεί τους βουλευτές να σηκωθούν όρθιοι και να δώσουν τον οριζόμενο από το Σύνταγμα όρκο ενώνοντας τον αντίχειρα και το δείκτη του δεξιού τους χεριού. Δεν ύψωσαν το χέρι οι βουλευτές του ΚΚΕ εκτός από την κ. Λιάνα Κανέλλη. Το χέρι ύψωσαν 9 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και 6 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ώρα 11.46: Ο βουλευτής της ΝΔ Ιωάννης Κεφαλογιάννη προέπεμψε τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και αμέσως κλήθηκαν να δώσουν όρκο στο Κοράνι οι τρεις μουσουλμάνοι βουλευτές Χουσείν Ζειμπέκ (Ξάνθης ΣΥΡΙΖΑ), Αϊχάν Καραγιουσούφ (Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ) και Αχμέτ Χατζηοσμάν (Ροδόπης ΠΑΣΟΚ).

Όρθιοι παρακολούθησαν την ορκωμοσία των μουσουλμάνων βουλευτών όλοι οι συνάδελφοί τους με εξαίρεση τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που παρέμειναν καθιστοί τα έδρανα τους όπως είχαν πράξει και στην προηγούμενη βραχύβια Βουλή.

Προτού ολοκληρωθεί η συνεδρίαση ο κ. Τραγάκης κάλεσε τους βουλευτές να περάσουν από το αρμόδιο γραφείο της Βουλής προκειμένου να υπογράψουν το πρωτόκολλο ορκωμοσίας.
πηγή: Με πληροφορίες από nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)