21/6/12

O Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος νέος Υπουργός Παιδείας

Ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά. Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων μετονομάστηκε σε Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Την ηγεσία του Υπουργείου αναλαμβάνουν:
Υπουργός: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
Αναπληρωτής Υπουργός: Κώστας Τζαβάρας
Υφυπουργοί: Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Ιωάννης Ιωαννίδης
Δημοσιεύουμε το Βιογραφικό του νέου Υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου
Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είναι Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1960 και αποφοίτησε από την Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή Πειραιά το 1977..
Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, απ’ όπου αποφοίτησε το 1982, και συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική (MA 1985 και PhD 1989, School of International Service Πανεπιστημίου American).
Από το 1987 μέχρι το 1989 δίδαξε ως Λέκτορας Διεθνών Σχέσεων και Συγκριτικής Πολιτικής στο School of International Service του Πανεπιστημίου American στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ. Από το 1990 μέχρι το 1992 ήταν μεταδιδακτορικός υπότροφος και επισκέπτης ερευνητής στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard. Από το 1992 μέχρι το 1995 δίδαξε ως Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου George Mason στη Virginia των ΗΠΑ.
Από το 1995 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2001 δίδαξε ως Επίκουρος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Από τον Φεβρουάριο του 2001 μέχρι τον Ιούλιο του 2008 ήταν Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, ενώ τον Ιούλιο του 2008 εξελέγη Πρωτοβάθμιος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου διδάσκει μέχρι σήμερα.
Από τον Ιούλιο του 2000 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Διετέλεσε Εξωκοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Unesco. Στις βουλευτικές εκλογές του 2004 συμμετείχε στην τιμητική 8η θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας της Ν.Δ. Στις βουλευτικές εκλογές του 2007 συμμετείχε στην εκλογική μάχη ως εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τοποθετήθηκε στην τιμητική 6η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ.
Στη συγκρότηση της Κυβέρνησης υπό τον Λουκά Παπαδήμο, με τη στήριξη της ΝΔ, τον Νοέμβριο του 2011 υπήρξε Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Στις πρόσφατες εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 εξελέγη βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική περιφέρεια Α΄ Πειραιά.
Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων και μέλος της International Studies Association. Έχει δημοσιεύσει διάφορα βιβλία και άρθρα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Ήταν εισηγητής σε πολλά διεθνή συνέδρια και έχει δώσει διαλέξεις σε γνωστά Πανεπιστήμια του εξωτερικού (Harvard, Princeton, Columbia, Georgetown, κ.ά.).

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα μπορούν ανοιχτά να ζητήσουν από τον κ. Αρβανιτόπουλο, τουλάχιστον οι επαγγελλόμενοι προεκλογικά τη νεοδημοκρατική σωτηρία και συνέχεια του έθνους και του χριστιανισμού, να αποσύρει τις εγκυκλίους του 2008, οι οποίες κατά την κρίση μας δίνουν κίνητρα, ώστε να απαλλαγούν οι μαθητές από τα Θρησκευτικά! Το θέμα ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του νέου υπουργού Παιδείας πλέον, μιας και ο υπουργός επί των ημερών του οποίου δημοσιεύθηκαν οι εγκύκλιοι δεν αναλαμβάνει τώρα την ευθύνη της Παιδείας αλλά θα προσφέρει τα φώτα του σε άλλο υπουργείο. Έτσι θα επανέλθουμε στην προ των εγκυκλίων σαφώς πιο ισορροπημένη κατάσταση αν δε μας οδηγήσει ο νέος υπουργός Παιδείας σε καλύτερη και θα δρομολογηθούν αλλιώς οι εξελίξεις, που πυροδότησαν οι εγκύκλιοι …
Παράλληλα εμείς οι δύσπιστοι θα υποχρεωθούμε να ανακαλέσουμε και θα δεχθούμε έμπρακτη πολιτική αλλαγή.
Δεν κάνουμε άλλο σχόλιο και θα αποσιωπήσουμε τυχόν προκαταλήψεις μας. Αναμένουμε.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ.
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΊ;

Ανώνυμος είπε...

Το ίδιο είναι ο Αρβανιτόπουλος που πήγε στην ημερίδα για την Μεταπατερική Αίρεση της Ι.Μ.Πειραιως και το ίδιο η Διαμαντοπούλου της Μπιλντεμπεργκ; Ε; Τί λένε οι ισοπεδωτές των πάντων;

Ανώνυμος είπε...

τώρα να βγει η ΠΕΘ να τον πιέσει να μην περάσει η υποβάθμιση του μαθήματος στο λύκειο

Ανώνυμος είπε...

Για το Σαμαρά της Μπίλντεμπεργκ τι έχεις να πεις ανώνυμε των 4:56μ.μ.;

Ανώνυμος είπε...

Για τον Σαμαρά που πέρασε μια φορά πριν 20 χρόνια απο την Μπιλντεμπεργκ και ποτέ του δεν την υποστήριξε. Μετάνοια δεν υπάρχει ή δεν έμαθες εσύ;
Ενώ η Άννα της Μπίλντεμπεργκ μίλησε υπερ της Μπιλντεμπεργκ ότι δεν είναι κάτι κακό αλλά αθώο...

Ανώνυμος είπε...

Βλέπουμε διάφορα σχόλια για τη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Εμείς παρόλες τις επιφυλάξεις μας, που φτάνουν σε σημείο αηδίας για τη ΝΔ, θα ευχηθούμε ολόψυχα καλή επιτυχία στον άνθρωπο, που ανέλαβε τώρα τα ηνία της Παιδείας και ευχόμαστε, όταν θα κρίνουμε το έργο του να έχουμε μόνο θετικά να πούμε.

ο 21 Ιουνίου 2012 4:35 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Οι σκοτεινές δυνάμεις έχουν εκπροσώπους σε όλους τους χώρους.Το 2010 την Αννούλα της Μπίλντεμπεργκ,το 1977 τον μασσώνο 33ου βαθμού αποθανόντα πρώην υπουργό παιδείας και μετέπειτα πρωθυπουργό που έμηνύθη απ τον αείμνηστο μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως επί μασσωνισμώ.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)