18/7/12

Σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και οικονομικά εγκλήματα συγκλονίζουν το Βατικανό

ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ
Γαλλία: ιερέας κακοποιούσε αγόρια επί 3 δεκαετίες
Ιερέας ομολόγησε ότι από το 1970 μέχρι το 2000 κακοποίησε σεξουαλικά, δεκάδες ανήλικα αγόρια στις περιοχές της Λιλ και της Δουνκέρκης, στην Γαλλία.
Ο 68χρονος ιερέας Φιλίπ Ντ, της ενορίας Νοτρ Νταμ στην περιοχή Νορ πα ντε Γκαλέ, ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια και βιασμούς αγοριών κάτω των 15 ετών, ομολόγησε τις πράξεις του και τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση..

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Nord Éclair, η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελίες ενήλικων σήμερα καθολικών, που επιβεβαίωσαν ότι υπήρξαν θύματα του εν λόγω ιερέα. Οι αρχές ευελπιστούν να συγκεντρώσουν και άλλες μαρτυρίες τώρα που έγινε γνωστή η σύλληψη.

ΖΗΤΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ MONEYVALL
Περισσότερη διαφάνεια για την Τράπεζα του Βατικανού
Περισσότερα μέσα και μεγαλύτερη διαφάνεια συστήνει στην Τράπεζα του Βατικανού, με στόχο την αποτροπή οικονομικών εγκλημάτων, το Moneyval, το ευρωπαϊκό όργανο για τον έλεγχο των τραπεζών
Το Βατικανό επιθυμούσε να ενταχθεί στην «λευκή λίστα» των χωρών που αναγνωρίζονται παγκοσμίως για την δημοσιονομική τους διαφάνεια.
Το Moneyval ωστόσο έκρινε ανεπαρκή τα μέτρα του Βατικανού για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος χρήματος και την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, αναγνώρισε ωστόσο ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος προς την κατεύθυνση της δημοσιονομικής διαφάνειας.
Η «μυστικοπαθής» Τράπεζα του Βατικανού βαθμολογήθηκε σε 16 βασικούς τομείς και σε 7 εξ αυτών βαθμολογήθηκε αρνητικά.
Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό όργανο, η αναφορά για τις ύποπτες συναλλαγές ήταν ελλιπής, ενώ έκρινε ότι η αστυνομία του Βατικανού δεν είχε τα απαραίτητα μέσα για να αντιμετωπίσει το οικονομικό έγκλημα.
Η έκθεση του Moneyval δεν είναι αυτή που θα δώσει το «πράσινο φως» για την ένταξη της τράπεζας στην «λευκή λίστα» ωστόσο επηρεάζει την διεθνή φήμη μιας χώρας στον τομέα των δημοσιονομικών πρακτικών.
πηγή: ΕΘΝΟΣ ΕΔΩ1 και ΕΔΩ2

2 σχόλια:

Αντιοικουμενιστής είπε...

"Εύγε" εις την...αδελφήν "εκκλησίαν"

Ανώνυμος είπε...

Να τα χάλια του παπισμού! Γιατί να εννωθούμε εμείς οι ορθόδοξοι μαζί με τέτοια καθάρματα που κακοποιούν αθώα παιδιά; Για να λένε οι άθεοι ότι και οι δικοί μας κληρικοί το κάνουν;

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)