31/10/12

Αλλάζουν οι περιοχές μετάθεσης των εκπαιδευτικών

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ιστολογίου μας το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε αλλαγή των περιοχών μετάθεσης για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι νέες περιοχές μετάθεσης θα ανακοινωθούν μαζί με την εγκύκλιο μεταθέσεων, η οποία αναμένεται να εκδοθεί γύρω στις 10 Νοεμβρίου.
Ο επανακαθορισμός των περιοχών μετάθεσης είχε σχεδιαστεί εδώ και καιρό από το Υπουργείο με αφορμή τα προβλήματα που ανέκυπταν από τη δημιουργία των καλλικρατικών δήμων και την ύπαρξη περιπτώσεων στις οποίες σχολεία δύο ή περισσοτέρων περιοχών μετάθεσης ανήκαν σε ένα δήμο. Ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είχε ζητήσει από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης να προτείνουν τις αλλαγές στις περιοχές μετάθεσης, διαδικασία που η ΟΛΜΕ είχε ζητήσει να παγώσει.
Όπως τελικά φαίνεται η διαδικασία προχώρησε και η νέα εγκύκλιος μεταθέσεων θα συνοδεύεται από πίνακα νέων περιοχών μετάθεσης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι περιοχές μετάθεσης λιγοστεύουν κατά πολύ και συγχωνεύονται σε μία ή δύο το πολύ περιοχές ανά νομό.
Ήδη σήμερα η ΕΛΜΕ Ευβοίας με Ανακοίνωσή της (δείτε την στο alfavita.gr) εκφράζει την οργή των εκπαιδευτικών της από την ανακοίνωση της συγχώνευσης των περιοχών Α΄,Β΄, Γ΄και Δ΄ Ευβοίας σε μία μόνο περιοχή μετάθεσης! Παρόμοιες «συγχωνεύσεις» περιοχών έχουν γίνει και στους άλλους νομούς ώστε στους μικρότερους τουλάχιστον νομούς να υπάρχει πλέον μία μόνο περιοχή μετάθεσης.
Οι αλλαγές αυτές διευκολύνουν ασφαλώς τη διοίκηση στις τοποθετήσεις, μετακινήσεις και διαθέσεις εκπαιδευτικών, δημιουργούν όμως αιφνιδιαστικά ένα εντελώς νέο τοπίο στις μεταθέσεις.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και σε ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Καρδίτσας αναφέρεται:

"μετατροπή των περιοχών μετάθεσης σε τεράστιες γεωγραφικά περιοχές (π.χ. ολόκληρος ο νομός)"

http://www.alfavita.gr/arthra/%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-3110-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CF%83-111

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)