22/11/12

Απάντηση του Υφυπουργού Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου σε Ερώτηση για τις απαλλαγές από τα Θρησκευτικά

Μια τυπική σύντομη απάντηση έδωσε ο Υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου σε Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις απαλλαγές από το μάθημα των Θρησκευτικών. Στην Απάντηση ο Υφυπουργός τονίζει ότι «Το μάθημα των Θρησκευτικών είναι υποχρεωτικό» και η δυνατότητα απαλλαγής από το μάθημα δίνεται βάσει των γνωστών πλέον τριών εγκυκλίων Στυλιανίδη του 2008.
Δείτε την Απάντηση:


Απαντώντας στην Ερώτηση με αριθμό 3621/31-10-2012, την οποία κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Στάθης Β. Παναγούλης, Αθανάσιος Αθανασίου, Αναστάσιος Κουράκης σχετικά με την παρακολούθηση του μαθήματος των Θρησκευτικών, σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:
Το μάθημα των Θρησκευτικών είναι υποχρεωτικό σύμφωνα με τα επίσημα και ωρολόγια προγράμματα που έχουν καθοριστεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν ενημερωθεί σχετικά με τη δυνατότητα απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών, βάσει των αριθμ. 91109/Γ2/10-07-08, 104071/Γ2/04-08-08 και 109744/Γ1/26-08-08 εγκυκλίων, οι οποίες εκδόθηκαν προκειμένου το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α να εναρμονιστεί με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ανεξάρτητων αρχών της χώρας μας.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ  
ΘΕΟΔΩΡΟΣ Π. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ
Υφ Παιδείας για απαλλαγές από Θρησκευτικά

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι φανερό ότι δε θέλει να ακουμπήσει το θέμα και προτιμά να συντηρεί αυτή την ερμαφρόδιτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από το 2008 και δώθε. Επίσης είναι φανερό πως το θέμα θα πρέπει να τεθεί επιτακτικά από την πραγματικότητα για να ασχοληθεί κάποιος σοβαρά. Πάντως είναι τουλάχιστον περιφρονητική η απάντηση, αν δεν θέλει κάποιος, από καλή προαίρεση, να καταλογίσει πρόθεση.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)