7/12/12

Μέχρι 31/1/2013 οι αιτήσεις μετάθεσης εκπαιδευτικών

Η φετινή καθυστέρηση της έκδοσης της εγκυκλίου για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών οφείλεται στο γεγονός ότι πρέπει να προηγηθεί η ψήφιση σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας το οποίο περιλαμβάνει ως διάταξη την κατάργηση της διετίας στην οργανική θέση ως προϋπόθεσης για την υποβολή νέας αίτησης μετάθεσης. Αυτό το σχέδιο νόμου με τίτλο "Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις" κατατέθηκε μόλις σήμερα, 7/12/2012 στη Βουλή μετά από την ολοκλήρωση της Δημόσιας Διαβούλευσης στην οποία είχε τεθεί. Το κατατεθέν κείμενο προβλέπει ότι «Αποκλειστικά και μόνο για τις μεταθέσεις του 2013 οι σχετικές αιτήσεις των εκπαιδευτικών υποβάλλονται το αργότερο έως και 31.1.2013». Το σχέδιο νόμου..
θα συζητηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και μετά την ψήφισή του θα εκδοθεί η εγκύκλιος των μεταθέσεων με βάση τις νέες διατάξεις κατάργησης της διετούς παραμονής όλων των εκπαιδευτικών (και των νεοδιορίστων) στην οργανική τους θέση.
Εξάλλου στην Αιτιολογική Έκθεση του σχεδίου νόμου αναφέρεται ότι «Με τη ρύθμιση της παραγράφου 2 καταργούνται οι διατάξεις που προέβλεπαν υποχρεωτική παραμονή των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις περιοχές διορισμού τους αρχικώς για τρία έτη και μετά για δύο. Με την προτεινόμενη κατάργηση επαναφέρονται σε ισχύ, στο σύνολό τους, οι διατάξεις που αφορούσαν τις γενικές προϋποθέσεις των μεταθέσεων όπως τίθενται στο άρθρο 8 του π.δ. 50/1996 (Α΄45) όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 7 του π.δ. 100/1997 (Α΄94). Η δραματική μεταβολή που επήλθε στις οικονομικές συνθήκες εργασίας των πρωτοδιόριστων εκπαιδευτικών στην δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, από το χρόνο θέσπισης της υποχρεωτικής παραμονής για μία τριετία στον αρχικό τόπο διορισμού έως σήμερα, σε συνδυασμό με την ανάγκη προώθησης μέτρων ευελιξίας στις οικειοθελείς μετακινήσεις των εκπαιδευτικών επιβάλλουν τον περιορισμό της υποχρεωτικής παραμονής στην περιοχή διορισμού στον ένα χρόνο. Παράλληλα, κατ’ επιταγή της αρχής της προστατευόμενης εμπιστοσύνης προβλέπεται ειδική μεταβατική διάταξη για τους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν το 2010».
Δείτε και Σε Δημόσια Διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου που προβλέπει την κατάργηση της διετίας στην οργανική θέση για θεμελίωση δικαιώματος μετάθεσης

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ολοι οι νομοι που δεν εμπεριεχουν νησι θα γινουν μια περιοχη μεταθεσης, ενω οσοι νομοι εχουν και νησι, αυτο θα θεωρειτα ι αλλη περιοχη μεταθεσης, συμφωνα με τα λεγομενα του προϊσταμένου μας. Αρα οι αιτησεις μεταθεσης θα ειναι πιο λιγες φετος, αφου θα θα ειναι στην ουσια μονο απο νομο σε νομο.

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε, 9.51 π.μ.,

παρόμοιες πληροφορίες είχαμε και εμείς και γι' αυτό είχαμε δημοσιεύσει σχετική ανάρτηση με θέμα "Αλλάζουν οι περιοχές μετάθεσης των εκπαιδευτικών"
http://thriskeftika.blogspot.gr/2012/10/blog-post_971.html

Άλλες πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι οι συγχωνεύσεις των περιοχών θα είναι μικρότερης εμβέλειας και δεν θα γίνουν όλες οι περιοχές των νομών της ηπειρωτικής χώρας μία αλλά θα μειωθεί απλώς ο αριθμός τους.

Μήπως μπορείς να μας γράψεις την περιοχή από την οποία έμαθες την πληροφορία για τις περιοχές μετάθεσης;

Ανώνυμος είπε...

μου το ειπε συναδελφος μου που υπηρετει στο νομο Καβαλας, μεταφεροντας οσα τους ειπε ο Διευθυντης δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης του εκει νομου, οταν επισκέφθηκε το σχολειο τους

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)