17/12/12

Τι τρέχει με το Νέο Λύκειο;

Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος το σχέδιο του Υπουργείου για τις αλλαγές στο Λύκειο θα έρθει στη Βουλή στις αρχές του νέου έτους 2013. Κι όμως ξαφνικά σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ ανακοινώνεται ότι «Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα δώσει συνέντευξη Τύπου αύριο Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, στις 12:30 το μεσημέρι (Ιπποκράτους 22, 5ος όροφος) με θέματα: α) «Πρόταση Νόμου για το νέο λύκειο και το τεχνολογικό λύκειο», β) «Πρόταση νομοθετικής ρύθμισης για υποτροφίες φοιτητών με κοινωνικά κριτήρια».
Τι σημαίνει άραγε αυτή η κίνηση του Ευάγγελου Βενιζέλου; Είναι μια προσπάθεια επαναφοράς του σχεδίου της Άννας Διαμαντοπούλου για το Νέο Λύκειο; Το περιεχόμενο της αυριανής συνέντευξης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα που γεννιούνται.
Δεν λησμονούμε ότι τα σχέδια της Άννας Διαμαντοπούλου για το Λύκειο προέβλεπαν πολλαπλή υποβάθμιση του μαθήματος των Θρησκευτικών με μείωση των ωρών διδασκαλίας ή ακόμη και μετατροπή του μαθήματος σε επιλεγόμενο.
Θα παρακολουθήσουμε το θέμα και αύριο θα επανέλθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)