20/1/13

Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, "Όσοι εκπαιδευτικοί όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην Εκκλησία κυνηγήθηκαν"

Η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ φιλοξενεί τις απόψεις του Τ.Μηταφίδη που θα μιλήσει για το μάθημα των Θρησκευτικών στο συνέδριο "Εκκλησία και Αριστερά". Δηλώνει:
«Θεωρώ ότι είναι το ίδιο ενδιαφέροντα και τα τρία βασικά θέματα του συνεδρίου, αυτό για τον διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας, το άλλο για την εκκλησιαστική περιουσία και το τρίτο για τις σχέσεις της Εκκλησίας με την εκπαίδευση. Ως συνδικαλιστής εκπαιδευτικός θα αναφερθώ στο τρίτο, γιατί πρέπει να γίνει γνωστό ότι το εκπαιδευτικό κίνημα βρίσκεται σε μια πολύχρονη σύγκρουση με την Εκκλησία και όσοι εκπαιδευτικοί όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντί της, κυνηγήθηκαν.
Η εκπαίδευση έχει δεχτεί πλέον στους κόλπους της παιδιά από διάφορες θρησκείες, ωστόσο το μάθημα των Θρησκευτικών δεν έχει εκσυγχρονιστεί και δεν διδάσκεται καν η ιστορία των θρησκειών. Το πρόβλημα πάντως είναι πιο ουσιαστικό: έχουμε μια σημαντική αντίφαση, μέσα στο Σύνταγμα, το οποίο από τη μία προστατεύει την ανεξιθρησκία και από την άλλη αναγνωρίζει ως επίσημη θρησκεία της χώρας την ορθόδοξη».

5 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Το πρόβλημα πάντως είναι πιο ουσιαστικό: έχουμε μια σημαντική αντίφαση, μέσα στο Σύνταγμα, το οποίο από τη μία προστατεύει την ανεξιθρησκία και από την άλλη αναγνωρίζει ως επίσημη θρησκεία της χώρας την ορθόδοξη».

Βλέπε http://kyprianoscy.blogspot.gr/2013/01/blog-post_19.html

Ανώνυμος είπε...

τι μας λεει μωρέ; σήμερα όσοι έχουν αντιεκκλησιαστική ρητορική εκπαιδευτικοί τους προστατευει το σύστημα και ανεβαινουν σε ανώτερες βαθμίδες.

ΟΡ.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Όσοι εκπαιδευτικοί όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην Εκκλησία κυνηγήθηκαν"

KX
Ωραία τα αναποδογυρίζει ο πρωην εκπαιδευτικός και τέως συνδικαλιστής.
Τι θα μας έλεγε αν κι εμείς αναστρέφαμε την επισήμανση : Όσοι εκκλησιαστικοί όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στους εκπαιδευτικούς κυνηγήθηκαν.

Τα λαγωνικά της απαιδευσιάς, της αμάθειας, της ανευθυνότητας και της ραστώνης, καθώς δίδασκε εποπτικά ο εκπαιδευτικός συνδικαλισμός, κάθε άλλο από "αγωγοί" Παιδείας αναδείχθηκαν. Αγωγοί, χωρίς εισαγωγικά, των λυμάτων της πολιτικής αποδείχθηκαν, μαθαίνοντας τα αμούστακα τα αγαθά της πολιτικοποίησης. Η Ελλάδα έγινε η χώρα των απεργών και της απεργίας. Στην πρώτη θέση είμαστε παγκοσμίως. Ο σεβασμός ήταν μόνο για το νόμο "το δίκιο του εργάτη", για τίποτα άλλο.

Άντε και παράτα μας κ. Μηταφίδη.

Ανώνυμος είπε...

"Όσοι εκπαιδευτικοί όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην Εκκλησία κυνηγήθηκαν"

Εγώ είμαι φιλικά προσκείμενος στην αριστερά αλλά τέτοιες βλακείες που δε συνέβησαν ποτέ ούτε μπορούσαν να συμβούν, ειδικά στην Ελλάδα των τελευταίων χρόνων, δε θα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Αντιθέτως. Καθηγητές που όρθωσαν το ανάστημά τους στήν καπήλευση της παιδείας και του συνδικαλισμού από τους αυτοαποκαλούμενους αριστερούς υπέστησαν διώξεις και προπηλακισμούς.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)