5/1/13

Αγγλικανική ομοφυλοφιλία και «ορθόδοξα θεολογικά ΠΣΕυτοεγκώμια»

Απευθυνόμενος προς τους Κορίνθιους ο Απόστολος Παύλος είναι σαφής: «μὴ πλανᾶσθε· οὔτε πόρνοι οὔτε εἰδωλολάτραι οὔτε μοιχοὶ οὔτε μαλακοὶ, οὔτε ἀρσενοκοῖται, οὔτε πλεονέκται οὔτε κλέπται οὔτε μέθυσοι, οὐ λοίδοροι, οὐχ ἅρπαγες βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι» (Α΄Κορ. 6,9-10). Κι όμως. Μόλις χθες η Αγγλικανική «εκκλησία» ανακοίνωσε ότι δέχεται την χειροτονία ομοφυλόφιλων επισκόπων! Όχι απλώς ευλογεί και αγιάζει την ομοφυλοφιλία αλλά καθιστά ποιμένες των πιστών ομοφυλόφιλους επισκόπους! Αυτή είναι η μία πλευρά, της πλάνης και της αίρεσης, που σταδιακά έχει οδηγήσει τους Προτεστάντες στο σκοτεινό αντιευαγγελικό δρόμο ή μάλλον σε πλήρες αδιέξοδο.
Στα καθ’ ημάς τώρα. Το Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ ετοιμάζεται να τιμήσει τον Πέτρο Βασιλειάδη με επιστημονικό συμπόσιο που έχει θέμα τον «οικουμενικό διάλογο στον 21ο αιώνα». Οι περισσότερες εισηγήσεις κινούνται γύρω από το προστεντοκρατούμενο ΠΣΕ, την «οικουμενική κίνηση», το διαχριστιανικό και διαθρησκειακό διάλογο και τη συμβολή του καθηγητή Βασιλειάδη σε όλα αυτά.
Οι ιδιότητες των προσκεκλημένων φανερώνουν και το περιεχόμενο του συμποσίου. Θα είναι εκεί ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΠΣΕ, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Έδρα του Π.Σ.Ε., ο πρ. Πρόεδρος του Διαχριστιανικού-Οικουμενικού Συμβουλίου (ACK) του Mannheim/Γερμανία.
Σίγουρα όλοι οι εισηγητές θα έχουν να πούνε ένα καλό λόγο για τον τιμώμενο καθηγητή Π. Βασιλειάδη αλλά και για την δράση του ΠΣΕ. Θα βρεθεί όμως ένας τουλάχιστον που θα μιλήσει για την αδιόρθωτη πλάνη των Αγγλικανών που επιμένουν στις χειροτονίες ομοφυλοφίλων επισκόπων ή για την άρνηση του Βατικανού να συμμορφωθεί στις διατάξεις για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή την πληθώρα των σκανδάλων παιδεραστίας; Ή θα ακούσουμε, για μια ακόμη φορά, ωραία ΠΣΕματα για την δήθεν καρποφόρο συμβολή του ΠΣΕ στην προσέγγιση μεταξύ όλων των Χριστιανών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)