4/2/13

Η «Ένωση Αθέων», ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και οι απαλλαγές από τα Θρησκευτικά

1o Γυμνάσιο Γλυκών Νερών
Δύο Ερωτήσεις προς τον Υπουργό Παιδείας, μία του ΣΥΡΙΖΑ και μία της ΔΗΜΑΡ, σχετικές με το καθεστώς των απαλλαγών από το μάθημα των Θρησκευτικών αναμένουν απάντηση. ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ κρατούν κοινή στάση στο ζήτημα και με διάφορες εκφράσεις ζητούν από το Υπουργείο να χορηγήσει δικαίωμα απαλλαγής από το μάθημα σε όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές και όχι μόνο στους ετερόδοξους ή αλλόθρησκους. Η συμπόρευση των δύο κομμάτων της Αριστεράς στο ζήτημα των απαλλαγών έχει και τρίτο συνοδοιπόρο, την αυτοαποκαλούμενη «Ένωση Αθέων». Είναι χαρακτηριστικό ότι και στις δύο παραπάνω Ερωτήσεις η αφορμή για την ανακίνηση του θέματος των απαλλαγών ήταν η άρνηση του Διευθυντή του 1ου Γυμνάσιο Γλυκών Νερών να χορηγήσει απαλλαγή σε μαθητή που ήταν Ορθόδοξος Χριστιανός όπως προκύπτει από το Ατομικό Δελτίο του μαθητή.
Στην περίπτωση του συγκεκριμένου μαθητή γίνεται ρητή αναφορά και στις δύο Ερωτήσεις. Για την ίδια περίπτωση είχε λίγες μέρες πριν εκδώσει Δελτίο Τύπου η «Ένωση Αθέων» στο οποίο μάλιστα ζητούσε, μεταξύ άλλων, «Να χορηγηθεί άμεσα απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών σε όλους τους μαθητές που την επιθυμούν»! Το ίδιο ζητούν τώρα και τα κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ.
Ο κοινός στόχος της πολεμικής εναντίον του μαθήματος των Θρησκευτικών ενώνει λοιπόν την συγκυβερνώσα ΔΗΜΑΡ με την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και την απροκάλυπτα αυτοαποκαλούμενη «Ένωση Αθέων».
Ακουέτωσαν τούτων και τινές διαλεγόμενοι με την Αριστερά.
Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις του Υπουργού στις ανωτέρω Ερωτήσεις.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η μικρή ομάδα ανθρώπων που έφτιαξαν αυτή την “ένωση” δεν πρόκειται να συγκινήσουν κανένα έλληνα γιατί έχουν απίστευτα ανθελληνική νοοτροπία στην προσπάθεια τους να βλάψουν την πίστη των Ελλήνων.
Π.χ.:

http://ksipnistere.blogspot.gr/2011/09/blog-post_8558.html

http://www.pentapostagma.gr/2012/02/blog-post_8262.html

http://anavaseis.blogspot.gr/2012/02/blog-post_9743.html

http://www.stoxos.gr/2012/03/blog-post_4846.html

Ανώνυμος είπε...

H ένωση αυτή όπως την κόβω είναι βαθιά πολιτικοποιημένη και αν και είμαι άθεος δεν θα υποστήριζα ποτέ μια τέτοια οργάνωση !

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)