21/3/13

Επιμόρφωση Β΄επιπέδου στις ΤΠΕ και «συναφείς» αποκλεισμοί

Ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη, 21 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου η Α΄ φάση υποβολής αιτήσεων εκπαιδευτικών για συμμετοχή στην επιμόρφωση Β΄ επιπέδου στις ΤΠΕ. Τη σχετική Ανακοίνωση μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.
Ο κλάδος των Θεολόγων δεν υπάρχει, ως γνωστόν, στις ειδικότητες στις οποίες αφορά η Επιμόρφωση Β΄επιπέδου. Ανήκει μόνο στους «συναφείς κλάδους», και συγκεκριμένα είναι «συναφής κλάδος» του κάδου ΠΕ02, Φιλολόγων. Για να συμμετάσχουν Θεολόγοι, ως «συναφής κλάδος» των Φιλολόγων στην Επιμόρφωση Β΄ επιπέδου:
Α) Θα πρέπει κατά την περίοδο αυτή, να διδάσκουν ένα από τα βασικά μαθήματα του κλάδου στον οποίο αντιστοιχεί το επιμορφωτικό πρόγραμμα που θα παρακολουθήσουν (δηλ. για τους Θεολόγους να διδάσκουν Ιστορία Γυμνασίου).

Β) Θα πρέπει να προσκομίσουν ειδική Δήλωση/ Βεβαίωση του Διευθυντή του σχολείου τους που να βεβαιώνει ότι διδάσκουν ως β΄ ανάθεση Ιστορία.

Επειδή όμως το Πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί το ερχόμενο Φθινόπωρο η σχετική Ανακοίνωση γράφει:
 
«Τα προγράμματα της παρούσας επιμορφωτικής περιόδου θα διακοπούν, στο τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς, τέλος Ιουνίου 2013, για τις καλοκαιρινές διακοπές και θα συνεχιστούν με τη νέα σχολική χρονιά, από 9 Σεπτεμβρίου 2013, οπότε και θα υλοποιηθούν και οι παρεμβάσεις «εφαρμογής στην τάξη» των επιμορφούμενων.
Συνεπώς, παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που για οποιοδήποτε λόγο την επόμενη σχολική χρονιά (2013-2014),ενδέχεται
• να μην βρίσκονται στον τόπο της σημερινής τους απασχόλησης (πχ. ενδεχόμενη απόσπαση, μετάθεση σε άλλο τόπο κ.α.),
• να μην ασκούν διδακτικό έργο (πχ. ενδεχόμενη απόσπαση σε υπηρεσίες, γραφεία κλπ, ενδεχόμενη μη απασχόληση σε περίπτωση εκπαιδευτικών ιδιωτικών σχολείων κ.α.),
• να μη διδάσκουν «συναφές» μάθημα, στην περίπτωση των «συναφών» ειδικοτήτων,
να μην υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στην παρούσα περίοδο, διότι δεν θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν επιτυχώς την επιμόρφωσή τους».

Δηλαδή ένας Θεολόγος για να συμμετάσχει στην Επιμόρφωση Β΄ επιπέδου πρέπει να διδάσκει φέτος ως β΄ ανάθεση Ιστορία σε κάποιο Γυμνάσιο, να γνωρίζει ότι δεν θα μετατεθεί αλλά θα διδάσκει σε σχολείο της ίδιας περιοχής και την επόμενη χρονιά και (το καλύτερο!) ότι και του χρόνου θα έχει ως β΄ ανάθεση Ιστορία – αλήθεια, αυτό πως μπορεί να το γνωρίζει από τώρα;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά προτείνω όσοι κάνουν project (μάθημα α ανάθεσης σε φιλολόγους) να υποβάλουν αίτηση , έχει ενδιαφέρον η δικαιολογία που θα βρουν αν κόψουν τις συγκεκριμένες αιτήσεις

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)