15/3/13

Για πρώτη φορά μετά το Σχίσμα Ορθόδοξος Οικουμενικός Πατριάρχης στην ενθρόνιση του Πάπα

Στην ενθρόνιση του νέου Πάπα Φραγκίσκου θα παραστεί την Τρίτη 19 Μαρτίου 2013 ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Θα είναι η πρώτη φορά από το Σχίσμα που Οικουμενικός Πατριάρχης συμμετέχει σε ενθρόνιση Πάπα. Ένα ακόμη δείγμα της οικουμενιστικής πορείας του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Γράφει εύστοχα σε σημερινό του άρθρο ο Γιώργος Παπαθανασόπουλος: «Και συγγνώμην ήταν τόσο απαραίτητο για τη διπλωματία του Φαναρίου
να παραστεί ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στην ενθρόνιση του νέου Πάπα; Να είναι ο πρώτος που το κάνει μετά το 1054; Μόνο θλίψη προκαλεί η ενέργεια του διαδόχου του Κυρίλλου Λούκαρη». Δεν είναι καθόλου τυχαία η αναφορά στον Κύριλλο Λούκαρη. Διαβάστε στο ίδιο άρθρο πόσα υπέστη ο Πατριάρχης αυτός από του Ιησουίτες, στο τάγμα των οποίων ανήκει ο νέος Πάπας.

5 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ειρήνη/ ειρήνη/ ειρήνη
Θέλουμε ειρήνη

παλαιόν άσμα πανευρωπαϊκών αγώνων εν Ελλάδι

Αγάπη/ αγάπη/ αγάπη
Θέλουμε αγάπη

Νεότερον άσμα, θα ακουσθεί κατά την ενθρόνιση του νέου ποντίφικα από βυζαντινή χορωδία του Φαναρίου

Ανώνυμος είπε...

Πάτο δεν έχει ο οικουμενιστικός κατήφορος του πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως! τέτοια και τόση περιφρόνηση του πιστού λαού που αντιδρά σαυτές τις πρακτικές!

π. Geras Imos είπε...

Ο ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΜΤΧΕ, Ο κ. ΠΑΝΩΤΗΣ (...), ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥΣ ΛΙΓΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΚΑΦΕΣ ΣΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Κε Έφεδρε ο Πανώτης υποστηρίζει τα ίδια με τους πατριαρχικούς. Δεν τα ξέρετε; Υποστηρικτής των πατριαρχικών είναι και τα ίδια πιστεύουν για τον Οικουμενισμό.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Συγγνώμη για τη σκληρή έκφραση που θα χρησιμοποιήσω, αλλά καταλληλότερη δεν βρίσκω. Αυτή η σαπίλα που μας έχει καθήσει στο σβέρκο εδώ και χρόνια, υπεύθυνη για το σημερινό ξεπεσμό, να σηκωθεί και να φύγει. Να μας αδειάσει τη γωνία. Προκοπή δεν είδαμε ούτε από τη θεολογική της αγαπολογία, ούτε και από την πολιτική της δουλοπρέπεια.

Ας πάει στην οφ-σόρ εταιρεία του Βοσπόρου, όπου φίλος και μέτοχος αυτής τυγχάνει ο κ. Μουχτάρ Κεντ, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της κόκα-κόλα. "Έμπιστο φίλο" τον αποκάλεσε ο οικουμενικός Βαρθολομαίος, λησμονήσας ότι "φίλους" αποκάλεσε μόνο τους Μαθητές του ο Κύριος (υμάς δε είρηκα φίλους).

Αυτός λοιπόν ο φίλος του κ. Βαρθολομαίου θα εξασφαλίσει σε όσους υπηρέτησαν την εγχώρια σαπίλα νέες θέσεις εργασίας, ώστε να μην προστεθούν στη λίστα των ανέργων.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)