15/4/13

Βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Προς κατάργηση το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία;

Άμεση υπήρξε η αντίδραση του βουλευτή Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου στα δημοσιεύματα της 10ης Απριλίου σχετικά με το νέο Λύκειο και τη σχεδιαζόμενη πλήρη υποβάθμιση του μαθήματος των Θρησκευτικών σε αυτό. Αν και ο βουλευτής στην Ερώτησή του θεωρεί, λανθασμένα, ως τετελεσμένα όσα περιείχαν τα σχετικά δημοσιεύματα – τα οποία ο Υφυπουργός Παιδείας διέψευσε – θέτει ωστόσο δύο καίρια ερωτήματα στον Υπουργό Παιδείας για τα Θρησκευτικά. Τον ερωτά:
1) Τι ισχύει τελικά για το μάθημα των Θρησκευτικών; Υπάρχει κάποιο σχέδιο για κατάργησή του;
2) Ποιοι είναι αυτοί που στις κρίσιμες καταστάσεις που ζούμε, αποφασίζουν, χωρίς αν σεβασθούν το θρησκευτικό συναίσθημα του ελληνικού λαού, την σταδιακή κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών;
Δείτε ολόκληρη την Ερώτηση:

1 σχόλιο:

Αντιοικουμενιστής είπε...

Δεν είμαι γνώστης των κινήτρων της Χρυσής Αυγής διατί υπερασπίζεται την Ορθοδοξίαν. Μπορεί και να είναι υποκριτικά, ψηφοθηρικά, ή οτιδήποτε δύναται ο καθείς να λογισθεί με τον νούν του! Τα άλλα κόμματα που ευρίσκονται; Ακόμη και η υποκρισία των έχει στερέψει; Που είναι η διοικούση "εκκλησία"; Φοβάται μη και θίξει τους συνεργάτας του αρχιεπισκόπου, τους οποίους και εποίησε συνεργάτας επειδή αντιπολιτεύονταν και εκείνοι τον προκάτοχον αρχιεπίσκοπον; Είναι της μόδας τινές μητροπόλεις να διοργανώνουν συνέδρια εναντίον της χρυσής αυγής προσφέροντας τοιουτοτρόπως σπονδήν εις την νέαν τάξιν... Δεν γνωρίζω τι ακριβώς πρεσβεύη η χρυσή αυγή δια την Ορθοδοξίαν. Όμως η στάσις ημών έναντι αυτού του κινήματος όσο ούτο υπερασπίζεται την Ορθοδοξίαν και την Πατρίδαν ημών θα είναι όπως μας προστάζει ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός: "᾿Απεκρίθη αὐτῷ ὁ ᾿Ιωάννης λέγων· διδάσκαλε, εἴδομέν τινα ἐν τῷ ὀνόματί σου ἐκβάλλοντα δαιμόνια, ὃς οὐκ ἀκολουθεῖ ἡμῖν, καὶ ἐκωλύσαμεν αὐτόν, ὅτι οὐκ ἀκολουθεῖ ἡμῖν. ὁ δὲ ᾿Ιησοῦς εἶπε· μὴ κωλύετε αὐτόν· οὐδεὶς γάρ ἐστιν ὃς ποιήσει δύναμιν ἐπὶ τῷ ὀνόματί μου καὶ δυνήσεται ταχὺ κακολογῆσαί με. ὃς γὰρ οὐκ ἔστι καθ᾿ ὑμῶν, ὑπὲρ ὑμῶν ἐστιν. ὃς γὰρ ἂν ποτίσῃ ὑμᾶς ποτήριον ὕδατος ἐν τῷ ὀνόματί μου, ὅτι Χριστοῦ ἐστε, ἀμὴν λέγω ὑμῖν, οὐ μὴ ἀπολέσῃ τὸν μισθὸν αὐτοῦ. Μαρκ. θ, 38 - 41.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)