13/4/13

Σχεδιάζουν «Γενικευμένη Εφαρμογή των Νέων ΠΣ. Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»

Τον Απρίλιο του 2012 το Υπουργείου Ανάπτυξης απέστειλε εγκύκλιο προς όλους τους αρμόδιους φορείς με στόχο «την ενημέρωση των αρμόδιων φορέων σχεδιασμού για το υπό διαπραγμάτευση προτεινόμενο νέο πλαίσιο της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 και η διατύπωση από πλευράς τους –σε πρώτη φάση- των προτάσεών τους για τη διαμόρφωση των Κατευθύνσεων Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2014-2020.
Με βάση τις Κατευθύνσεις αυτές θα ακολουθήσει σε επόμενη φάση – σε ευρεία και ανοιχτή διαβούλευση- η κατάρτιση του συνολικού στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης της χώρας και επιμέρους τόσο του Εθνικού Αναπτυξιακού Σκέλους για την περίοδο 2014-2020 όσο και της Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης, δηλαδή του «νέου ΕΣΠΑ» της περιόδου 2014-2020 που αφορά στο συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του Προγραμματισμού».
Τον Οκτώβριο του 2012 το Υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε «Πρόταση για τη διαμόρφωση των κατευθύνσεων εθνικής αναπτυξιακής στρατηγικής 2014-2020». Στην Πρόταση αυτή (την δημοσιεύουμε ολόκληρη παρακάτω) περιέχεται και «Αναφορά βασικών προτεραιοτήτων ανάπτυξης του τομέα της Εκπαίδευσης» σύμφωνα με την οποία «η στρατηγική της χώρας αναφορικά με τον τομέα της εκπαίδευσης για την επόμενη προγραμματική περίοδο θα κινηθεί σε τέσσερις (4) Στρατηγικούς Στόχους (ΣΣ), οι οποίοι συσχετίζονται άμεσα με τους Θεματικούς Στόχους 2014-2020». Πρώτος Στρατηγικός Στόχος είναι η «Αντιμετώπιση και μείωση της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου, αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και προώθηση της ισότιμης πρόσβασης». Στο στόχο αυτό σημειώνεται ότι "Επιδιώκεται η αναβάθµιση της ποιότητας της εκπαίδευσης, κυρίως µέσω της αναθεώρησης των προγραµµάτων σπουδών και την ένταξη των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση". Στις ενδεικτικές δράσεις στο πλαίσιο του ίδιου στρατηγικού στόχου, που αναφέρονται στην παράγραφο «Αναβάθμιση Ποιότητας Εκπαίδευσης» πρώτη είναι η «Γενικευμένη Εφαρμογή των Νέων ΠΣ. Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» (σελ. 16).


Δείτε και 

«Επιτάχυνση» στην «κατανάλωση» κονδυλίων του ΕΣΠΑ Εκπαίδευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)