22/4/13

Το ΠΑΣΟΚ καλεί την κυβέρνηση να αξιοποιήσει άμεσα την Πρόταση του για το νέο Λύκειο

Η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο Γραμματέας του Τομέα Παιδείας ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Νικηφόρος συναντήθηκαν την Πέμπτη, 18/4/2013 με στελέχη της Εκπαίδευσης στα γραφεία του Κινήματος. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η πορεία της πρότασης νόμου που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ για το Νέο και το Τεχνολογικό Λύκειο.
Σε Ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ αναφέρεται:
"Είναι γνωστό ότι το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει στη Βουλή, εδώ και τέσσερις μήνες, πρόταση Νόμου για το Γενικό και το Τεχνολογικό Λύκειο,
καθώς και για το σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, παρά το γεγονός ότι αποδέχεται την ανάγκη άμεσης αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου, μεταθέτει συνεχώς τον χρόνο κατάθεσης σχετικού νομοσχεδίου, με ορατό τον κίνδυνο να χαθεί άλλη μια σχολική χρονιά. Αυτές τις μέρες, για παράδειγμα, άρχισαν οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, χωρίς κανείς να γνωρίζει το νέο πλαίσιο λειτουργίας, ιδιαίτερα της Τεχνικής-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Θυμίζουμε ότι, με ευθύνη και της ΝΔ, τα συγκεκριμένα θέματα δεν συζητήθηκαν πριν από ένα χρόνο στη Βουλή, επί κυβερνήσεως Λουκά Παπαδήμου, με τη δικαιολογία ότι η κυβέρνηση αυτή ήταν «ειδικού σκοπού». Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να πάρει άμεσα την νομοθετική πρωτοβουλία που επανειλημμένα έχει εξαγγείλει, αξιοποιώντας την πρόταση ΠΑΣΟΚ, η οποία δεν είναι η αρχική δική του θέση αλλά είναι προϊόν εξαντλητικού διαλόγου και πολύ σοβαρής διεπιστημονικής και διακομματικής δουλειάς".
Δείτε σχετικά: 

Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να επαναφέρει το Νέο Λύκειο της Διαμαντοπούλου που υποβαθμίζει πλήρως τα Θρησκευτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)