30/4/13

Μετατίθενται οι μεταθέσεις για τέλος Μαΐου, ίσως και αργότερα

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του αιρετού του ΚΥΣΠΕ Δημήτρη Μπράτη ο οποίος μεταφέρει πληροφορίες από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Παιδείας, οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Π.Ε. μετατίθενται για το τέλος Μαΐου του 2013. Προφανώς το ίδιο θα ισχύσει και για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Είναι ξεκάθαρο ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει στις μεταθέσεις εκπαιδευτικών αφού υπολογίσει τα κενά με βάση το νέο ωράριο των καθηγητών. Άλλωστε σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνόδευε το πολυνομοσχέδιο με το οποίο αυξήθηκε το ωράριο των εκπαιδευτικών,
η αύξηση αυτή «λαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό των κενών θέσεων, των λειτουργικών αναγκών και τυχόν υπεραριθμιών, για τους διορισμούς, τις μεταθέσεις, τις αποσπάσεις και μετατάξεις μονίμων ή προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών».
Η εγκύκλιος άλλωστε που απέστειλε το Υπ. Παιδείας για την επαλήθευση της αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών θέτει χρονικά όρια:
α) Στους διευθυντές σχολείων να προβούν στην καταχώριση των στοιχείων για τους εκπαιδευτικούς που έχουν οργανική θέση στη σχολική μονάδα μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη (2 Μαΐου).
και 
β) Στους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να καταχωρίσουν τα στοιχεία για τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και να οριστικοποιήσουν όλα τα στοιχεία που καταχωρίστηκαν από τις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς τους για τους εκπαιδευτικούς με οργανική θέση μέχρι την Παρασκευή 10 Μαΐου.
Προφανώς η παραπάνω διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί και μετά να γίνει οποιαδήποτε επεξεργασία των στοιχείων για τις μεταθέσεις. Είναι μάλιστα άγνωστο αν φέτος το Υπουργείο θα ζητήσει στοιχεία (κενά – πλεονάσματα) από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή θα στηριχτεί μόνο στα στοιχεία που θα καταχωρηθούν με βάση την παραπάνω διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)