28/5/13

Αδιόρθωτη η Ρεπούση με τις γενοκτονίες

Παρά τις συνεχείς αναρτήσεις της στο Facebook η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μ. Ρεπούση δεν διέψευσε το περιεχόμενο του κειμένου για την γενοκτονία των Ποντίων και της Μ. Ασίας που αποκάλυψε το Real.gr. Οι προκλητικές της θέσεις προκάλεσαν την έντονη δυσφορία και της Αγίου Κωνσταντίνου που πήρε από την πρώτη στιγμή σαφείς αποστάσεις από την Μαρία Ρεπούση «είναι οι γνωστές προσωπικές θέσεις της κυρίας Ρεπούση» τόνιζαν συνεργάτες του Φ. Κουβέλη.
Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ στέλνοντας e-mail με πολλαπλούς αποδέκτες ανάμεσα τους ήταν καθηγητές αλλά και σε ορισμένα μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
εξέφραζε την πλήρη αντίθεσή της για την «ποινικοποίηση των γενοκτονιών και των εγκλημάτων πολέμου». «Η ύπαρξη της επιστολής αναγνωρίστηκε από την κυρία Ρεπούση σε επικοινωνία που είχαν μαζί της συνεργάτες του κ. Κουβέλη μετά τη δημοσιοποίησή της
«Σε κάθε περίπτωση πρέπει νομίζω να υπάρξει αντίδραση, πολύ περισσότερο αν κυριαρχήσει η εκδοχή που θέλει η ΝΔ που σύμφωνα με πληροφορίες που έχω αυτή την στιγμή που ενσωματώνει την γενοκτονία (στο αντιρατσιστικό)». Μάλιστα στο επίμαχο e-mail σημειώνει επίσης «Ας κάνει ο καθένας μας ότι μπορεί με συναδέλφους, πολιτικά κόμματα και δημοσιογράφους».

Η απάντηση της Μ. Ρεπούση μέσω Facebook

«Στηρίζω όπως έχω δηλώσει δημόσια την πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο αντιρατσιστικό νόμο και δεν έχω επιφυλάξεις για καμία από τις διατάξεις του. Οι οποιεσδήποτε επιφυλάξεις έχουν εκφραστεί από εμένα και άλλους ιστορικούς αφορούν την ποινικοποίηση της μνήμης και δεν συμπεριλαμβάνονται στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου. Περιττό είναι ίσως να πω ότι δεν έχω απευθύνει καμία σχετική επιστολή στην Επιτροπή Δικαιωμάτων ή σε άλλη επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ».
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)